עבור לתוכן

SSD ישפר את המהירות שלי באופן משמעותי?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי הוא ישן משנת 2005, אז למרות שזה ישפר מהירות, אני לא יודע אם עד כדי כך..אתם יכולים להגיד לי אם זה יעזור לי לשים כונן SSD על המחשב?

הנה המפרט שלי:

כרטיס מסך: ATI RADEON XPRESS 200 Series

מעבד: Intel® Pentium® 4 CPU 2.80GHz

כונן דיסקים: HT-DT-ST CD-RW GCE 8526B (צורב CD בלבד, אבל יש לי עוד כונן שהוא גם כונן CD ו DVD)

כונן קשיח: Samsung F3 500GB HD502HJ

זכרון: Kingston 1GB DDR1 400Mhz

לוח אם: Intel D101GGC

כרטיס רשת: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC

ספק כוח: COLORSIT 500W

כרטיס קול: Realtek High Definition AC97

מאוורר מעבד: Alpine Pro 7 סוקט 775 (כולל עוד שני מאווררים רגילים)

פורסם

עזוב אחי.

במחיר של -SSD אתה קונה מחשב חדש - יותר מהיר משמעותית.

פורסם

SSD למחשב כזה הוא בגדר כוסות רוח למת.

חוץ מזה, אני תוהה למה אתה מתכוון כשאתה אומר "ישפר מהירות". יש לי הרגשה שאתה לא ממש מבין מהירות של מה זה ישפר לך, אם בכלל... הרי SSD הוא דיסק קשיח, ולפיכך עשוי לעזור רק בפעולות שבהן הגורם האיטי ביותר הוא הדיסק הקשיח. בפרט, זה יעזור מן הסתם בהעתקת קבצים, בהחלט יהפוך את הpage file של מערכת ההפעלה למהיר יותר, ועשוי לעזור בפעולות מסויימות עם עריכת קבצים גדולים. היכן הוא לא יעזור כלל? בכל פעולה שבה עיקר העומס הוא על רכיב אחר במחשב. הוא לא יעזור לביצועים במשחקים (פרט אולי לזמני טעינה), לא יהפוך פעולות כיווץ\פתיחה (RAR ודומיו) למהירות יותר שכן עיקר העומס בזמן הפעולה עצמה הוא על המעבד, לא יעזור בסרטים שמקרטעים עקב קידוד בדחיסה גבוהה מדי עבור המעבד וכרטיס המסך שלך, לא יעזור לפתור בעיות תקיעות ואיטיות כשעובדים עם הרבה טאבים פתוחים בדפדפן (או קצב טעינה של אתרים באופן כללי) וכו'.

SSD בנפח סביר מינוס יעלה היום כ500 שקל ומעלה. ב700 שקל אתה כבר יכול לקנות מעבד+לוח אם+2GB זכרון חדשים. תעשה לבד את החשבון.

פורסם
  • מחבר

מחשב נורמלי חדש ב1000-1200, ואם אני ארצה לקנות איתו SSD זה יעלה לי עוד 500..אז כבר יוצא לי לא משתלם..

ואני יודע כמובן שזה לא ישפר מהירות של מעבד וכו' כי זה לא קשור, אבל דיסק קשיח שאמין יותר וישרוד לי הרבה יותר זמן יהיה SSD..מאז שנכנסו לשוק ה-SSD, אני כבר לא מבין למה אני צריך להחזיק בבית כונן מכאני רגיל..למרות שעכשיו אולי אני מבין בגלל המחירים הגבוהים והנפחים הקטנים, אבל אני מאמין בעוד כמה שנים, כמעט ולאף אחד לא יהיה כבר כונן קשיח מכאני..כולם יעברו ל-SSD.

בקיצור אני לא יודע אם כדאי..אבל בכל זאת ה-SSD הזה יחזיק לי להרבה זמן..אם יום אחד אני ארצה לקנות מחשב חדש, אני אוכל להעביר אותו אליו ישר בלי הרבה בעיות..

פורסם

תקשיב לי ותקשיב לי טוב.

SSD זה תענוג, אבל זה תענוג שאתה לא יכול להרשות לעצמך כרגע.

עם המחשב שלך והתקציב המוגבל המטרה הראשונה והעיקרית צריכה להיות החלפת לוח/מעבד/זיכרון.

המטרה השניה שלך (במידה ויש לך בזה שימוש וצורך) זה כרטיס גראפי.

המטרה השלישית שלך צריכה להיות SSD (במידה ואין משהו חשוב יותר על הפרק).

הזמן רק יעשה טוב למטרה השלישית (SSD).

יוצאים כל הזמן כוננים עם ביצועים משופרים וטכנולוגיות חדשות, והמחירים יורדים ויורדים.

רק השבוע התגלו בפנינו כמה חידושים מעניינים בנושא שמובילים לאפשרויות חדשות.

אחרי שתשדרג את המחשב שלך למשהו חדיש וטוב אתה כבר לא תהיה כל כך לחוץ על SSD.

וכשיגיע הזמן לקנות אתה תהיה בנקודת פתיחה הרבה יותר טובה מבחינת אפשרויות.

פורסם

^^^

:xyxthumbs: מחזק.

פורסם

SSD זה באמת הדבר האחרון שצריך לדבר עליו כששואפים למקסם ביצועים של מחשב. בנוסף, אני מאמיד שה"תחזית" שלך לעתיד מאוד בעייתית. אני מאמין שהיום בו הSSD יהיו הרוב יבוא רק כאשר ילמדו לייצר אותם בנפחים נורמאליים במחיר שפוי, וכאשר יתכננו עבורם ממשק יעיל יותר מSATA. כשיקרו הדברים הללו, גם אם תקנה SSD היום, יהיה לך ביד כונן בנפח פיצי בחיבור מיושן. מה הרווחת?

ואם אתה באמת לא מבין למה יש עדיין HDD מכאניים, אולי כדאי שתציץ למספרים הקטנים ליד המפרט הטכני, שכתובים מתחת למילה המשונה "מחיר". כיום דיסק מכאני של 500GB עולה כ180 שקל, של 1000GB כ270, ושל 2000GB פחות מ500. להשוואה, דיסק SSD של 40GB יעלה גם הוא כ500 שקל - כלומר המחיר פר GB הוא פי 50! ואילו כוננים של 1000GB אינם זמינים כלל, ואם היו זמינים היו עולים כ9000 שקל כנראה. לא סיבה מספיק טובה להשתמש במכאניים בינתיים?

פורסם

^^

הסיבה לשימוש ב-SSD צריכה להיות ספיציפית.

לדוגמא: הרכבתי מחשב לDJ שמטלטל את המחשב מאירוע לאירוע, זורק אותו באוטו, הוא חוטף מכות וכו'...

הוא חייב SSD, וכאן, המחיר לא הדבר הראשון שמעניין. הדבר הראשון זה שרידות.

שוב - כל אחד והצרכים שלו.

פורסם

אין בעיה לטלטל דיסק קשיח כשהוא מכובה, כי בתהליך הכיבוי הראשים מוזזים לאזור ששם לא משנה אם תהייה פגיעה בפלטות

פורסם

^^^^

מאוד תלוי למה אתה קורא טלטול...

פורסם

הצעה הכי טובה שאני חושב שאפשר מחשב חדש + SSD מיד שנייה במצב טוב

300 שקל אולי פחות תצא נשכר משני הצדדים

לא חייב SSD גדול בשביל להרגיש בביצועיים

עדייף לשמור כסף לSSD מתי שהוא יהיה באמת משתלם

SSD קטן נותן לך 80 אחוז שיפור מSSD גדול במבחן המציאות

שזה המון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים