עבור לתוכן

מפרט SFF רב-תכליתי ב-4500 ש"ח ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

• אודה לעזרתכם בהרכבת מפרט למחשב בגודל פיזי קטן (SFF) לשימוש רב-תכליתי. התקציב עומד על כ-4500 ש"ח, ואין צורך בציוד היקפי (מסך [u2311H], מקלדת, עכבר ורמקולים כבר יש).
  • המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית וצפייה בסרטים. משחקים כרגע לא רלוונטיים, אך אם אפשר להכניס כרטיס מסך עד 700 ש"ח (בתוך התקציב הקיים) שייתן את האפשרות בעתיד להריץ משחקים בצורה סבירה, אעדיף זאת.
  • השקט חשוב יחסית, 7-8 מתוך 10.
  • לא מתכונן כלל אוברקלוק, במיוחד עקב האפשרויות הירודות לקירור מארזים בגודל הדרוש לי.
  • מערכת הפעלה - ווינדוס 7 באנגלית.
  • המחשב ירכש מחנות באינטרנט קרוב לוודאי.

מבחינת מה שכבר בדקתי:

• מבחינת מעבד, הייתי רוצה מעבד מודרני מסדרת Sandy Bridge, דגם 2500K למשל.
  • קירור למעבד - האם הסטוק מספיק? או שבשביל השקט והביצועים יש מקום להשקיע ב-HSF אחר? יש לזכור כי דרוש HSF low-profile.
  • זכרון - 8GB, לא פחות.
  • לגבי מארז, מאוד מצא חן בעיני ה-Lian Li PC-Q11B, שמקבל לוחות Mini-ITX, ספק כח ATX רגיל וכונן אופטי בגודל מלא.
  • מבחינת לוח אם, חשוב לי שיהיה בו WiFi מובנה לאור העובדה שישנו רק חריץ הרחבה אחד בלוחות Mini-ITX, מה שמשאיר בעצם את ה-Zotac H67ITX-C-E.
  • דיסק קשיח - אני מקבל את הקונצנזוס לגבי ה-F3 בגודל 1TB.
  • כונן אופטי - צורב DVD וקורא BD, כדוגמת הסמסונג SH-B083.
  • ספק כוח - אשמח לשמוע את דעתכם, בייחוד כאשר מדובר במארז קטן וצפוף עם זרימת אויר מוגבלת.
  • כרטיס מסך - אני תוהה אם כדאי להכניס עוד רכיב שיפלוט חום רב במארז המדובר. אם כן, ה-HD5850 שיש במחיר מבצע (בכ-700 ש"ח) נראה לי כמו אופציה טובה, והוא גם מתאים למארז מבחינת גודל למיטב הבנתי.

בגדול - השאלה היא בעצם - האם עם הרכיבים שפירטתי לעיל מתקבלת מערכת מחשב יציבה, שקטה וקרירה מספיק? האם אפשר להכניס גם כרטיס מסך כדוגמת ה-HD5850 ולשמור על טמפרטורות שפויות ורמות רעש סבירות?

בתודה מראש.

פורסם

תן נתוני גודל מקסימליים אורך רוחב ועומק.

פורסם
  • מחבר

כמה שיותר קטן יותר טוב, אבל ת'כלס מבחינת שטח על השולחן - זה מוגבל ל-25 על 35. גובה עד 35.

אני מוכן גם לשמוע על מחשבים מורכבים, כמו ה-Mac mini אם הם נכנסים בתקציב ובדרישות המפרט (סנדי ברידג', 8 ג'יגה זכרון, +/- כרטיס מסך).

פורסם
  • מחבר

ראיתי שיש גם מעבדי Core i5-2500 מדגמי S ו-T עם פליטות חום נמוכות יותר (65 ו-45 וואט בהתאמה), אך על חשבון מהירויות שעון נמוכות יותר (2.7 ו-2.3 בהתאמה). המכפלות נעולות, אבל בלאו הכי אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק, וגם, בדגם ה-S, מצב הטורבו זהה ל-2500 הרגיל.

האם זוהי בחירה טובה יותר לסוג כזה של מחשב? האם ישנם המעבדים האלו לרכישה בארץ? (אני לא כל-כך ראיתי בחנויות באינטרנט).

תודה מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים