עבור לתוכן

מחשב מגיב לכפתור ON, אבל אין תצוגה, אין BEEP, אין פעולת דיסקים.

Featured Replies

פורסם

אני מצטרף לשאלה שעלתה כאן לאחרונה מצד משתמש אחר. אני פתחתי שרשור חדש מהסיבה שאצלי הבעיה היא לא בדיוק אותו הדבר (לא רציתי גם לגנוב לו את הדיון) ועם כותרת יותר אינפורמטיבית.

אני מקווה שהמומחים בפורום יתנו לי פתרון מוצלח ואולי יעזרו בדרך לעוד אנשים עם הבעיה שלי.

מפרט המחשב --

מעבד E2200

שני סטיקים של זיכרון קינגסטון 1GB+2GB

לוח אם ג'יגהבייט GIGABYTE GA-73VM-S2H

מערכת הפעלה - חלונות וויסטה 64 ביט אולטרא (חוקי!) מעודכנת.

כרטיס המסך מובנה.

מארז ארנמקס לגונה.

המחשב בעבר היה עם OC אבל מזה חודשים רץ בסטוק. משמש כשרת ומחשב מדיה והגישה אליו דרך הרשת עם remote desktop בכל פעם שהוא עשה בעיות חיברתי אותו למסך לצורך הבדיקות.

לאחרונה המחשב עשה מספר בעיות שהלכו והחמירו עם הזמן --

בחלק מהפעמים שהדלקתי אותו הוא נתקע בכל מיני שלבים, לפעמים בהצגת מסך ה-BIOS הראשוני, לפעמים בבדיקת DMI. לרוב כיבוי והדלקה חוזרים. באופן כללי המחשב התנהג באופן "מוזר".

בזמן האחרון המון BSOD, ניסיתי להעיף כמעט כל תוכנה מהמחשב, לשפר את האיוורור, שום דבר לא עזר. היום המחשב שבק חיים.

חיברתי אותו למסך - הוא הציג את הודעת הגרסה של הביוס אבל אפילו לא התחיל להציג את בדיקת הזיכרון. כיביתי והדלקתי - המאווררים נדלקים, הדיסקים מקבלים חשמל כאשר אחד מהם משמיע קולות מוזרים (גוסס?) ואז חודל, אבל אין תצוגה בכלל ואין beep.

ניסיונות לבצע אלימינציה של הבעיה - משחק עם הזכרונות - כלום. חיבור כרטיס מסך - כלום. חיבור לוח האם לספק כוח אחר - כלום. ניתוק הדיסקים הקשיחים - כלום. אין לי אפשרות זמינה לבדוק מעבד אחר.

האם לוח האם ו/או המעבד שבקו חיים? האם למישהו יש רעיון לפני שאני גורר את עצמי לחנות וקונה ציוד במאות ש"ח?

פורסם
  • מחבר

קראתי את ההקישור שלך, עברתי גם על דיונים בפורומים אחרים.

ככל הנראה לוח האם התפגר. זה גם מתאים למהלך הגסיסה הכללי של המחשב. קיים סיכוי שמדובר בבעיה במעבד, אבל זאת בעיה פחות סבירה. אני גם יודע שהייתה לי תמיד בעיה של גשר צפוני לוהט שגם עם אורור נוסף שהתקנתי נפתרה רק חלקית.

חבל.

פורסם

כמוך, הייתי מהמר על לוח האם. סביר מאוד בהתחשב בעובדה שאותו הדבר קרה לי בעבר עם אותו הדגם כמעט.

אתה יכול למצוא הרבה לוחות-אם חלופיים ביד שניה ובמחירים נמוכים. או לחילופין ללכת על האופציה של מחשב חדש...

פורסם
  • מחבר

לוח אם הוחלף - המחשב עובד.

עכשיו החלונות נתקעים, צריך להתקין מחדש :pissed:

אבל הבעיה החומרתית נפתרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים