עבור לתוכן

בעיות אינטרנט בראוטר ביתי

Featured Replies

פורסם

היי, מה נשמע תותחים :)

אני חווה זה זמן בעיות אינטרנט שאפרט לכם כאן, ואשמח אם תלוו אותי בתהליך, אני מתכנן לנסות צעד או שניים לפני פרמוט.

ברשותי WIN7, בבית 3 מחשבים שמחוברים לראוטר, שמתחבר לאינטרנט. לכולם יש אינטרנט, חוץ מלמחשב שלי.

מה שקרה זה שלא מזמן היה לי אינטרנט רק בדקות הראשונות של הדלקת המחשב, ואחרי כמה דקות האינטרנט חדל לעבוד במחשבי בלבד.

אחרי זמן מה האינטרנט חדל לעבוד גם ברגע הדלקת המחשב, וכעת הוא לא עובד כלל אצלי.

הדבר המעניין כאן הוא, שהאינטרנט אקספלורר והגוגל כרום לא עבדו, גם לא נסיונות התחברות לשרת מזג אוויר של סימולטור הטיסה של מיקרוסופט, אבל האייסיקיו דווקא כן עבד. כך שניתן באופן כללי להגיד שהכל לא עבד חוץ מהאייסיקיו. גם עכשיו הכל לא עובד חוץ מהאייסיקיו.

בצד שמאל למטה באייקון של החיבור הכל נראה תקין.

כשאני רושם בCMD פקודת פינג לראוטר האזורי, לפעמים האותות חוזרים ולפעמים לא.

ברשותי אנטי וירוס AVIRA שמוצא מדי פעם וירוסים, והגנת רשת של הווינדוס.

פרט לבעיית האינטרנט הכל במחשב נראה תקין.

אחי אומר שהרבה יותר פשוט לגבות הכל ולפרמט. אבל יש לי מידע רב לגבות. אני אתחיל לאט לאט לגבות בלי קשר לפרמוט, ובו בזמן אנסה להשיג גרסה חדשה של אנטי וירוס קאספרסקי (האנטי וירוס שברשותי - AVIRA), אומרים שהוא ממש טוב.

חברי אומר שכנראה חדר וירוס למערכת שהAVIRA לא מזהה.

מה דעתכם?

בתודה, רועי.

פורסם

שלב ראשון -- הבעיה שלך נראית כמו בעית DNS. וודא שהמחשבים שלך מוגדרים לקבלת כתובת IP באופן אוטומטי מהנתב (DHCP) ושבנתב אין הגדרות DNS ידניות. הבעיה נפתרה?

אם לא, עבור לשלב שני -- אם הכל נראה לך תקין, שנה את הגדרות ה-DNS בנתב לכתובות הבאות: 8.8.8.8 ו-8.8.4.4. הבעיה נפתרה?

אם לא, עבור לשלב שלישי -- בצע RESET מלא לנתב ותגדיר אותו מחדש.

דווח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה צ'יף!! :)

שלב ראשון -- הבעיה שלך נראית כמו בעית DNS. וודא שהמחשבים שלך מוגדרים לקבלת כתובת IP באופן אוטומטי מהנתב (DHCP) ושבנתב אין הגדרות DNS ידניות. הבעיה נפתרה? הן IPv4 ו IPv6 (אין לי מושג בדיוק מה זה, אני צריך להתייחס לשניהם?) מוגדרים קבלת כתובת IP אוטומטית. אולם בפרטי חיבור מתקדמים לרשת, בIPv4 כתוב חיבור לאינטרנט, ולצד IPv6 כתוב- ללא חיבור לרשת. למה?

עריכה- אתה מתכוון באופציות של הנתב ולא באופציות שרשמתי מעלה? אם כן פירטתי למטה.

אם לא, עבור לשלב שני -- אם הכל נראה לך תקין, שנה את הגדרות ה-DNS בנתב לכתובות הבאות: 8.8.8.8 ו-8.8.4.4. הבעיה נפתרה? כשאני מנסה להכנס להגדרות הראוטר (להקליד כתובת אייפי של הנתב בשורת האינטרנט אקספלורר) אני לא מצליח דרך המחשב שלי, רק דרך המחשב המשפחתי. שם יש המון הגדרות, ואני לא ממש שפיץ בנושא הרוב כאן זה סינית בשבילי, אז תקן אותי אם אני טועה: אני נכנס להגדרות של LAN. שם האופציה DHCP כבר נמצאת על ENABLED, אבל מה שמוזר הוא שיש מתחת לזה אפשרויות DHCP והאפשרויות הבאות:

[table][tr][td]

[table][tr][td]Start IP : [table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td]End IP : [table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td]Domain Name : [table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

עריכה- בשני האופציות הראשונות, START IP ו END IP מופיעה הכתובת הבאה- 192.168.2.100.

וכשאני בוחר בDISABLE לאופציית DHCP, אז אי אפשר למלא כתובות באפשרויות הנ"ל. ומה אני עושה אז? מכניס את הכתובות שציינתה בsubnet mask?

חלונות הגדרות ראשיות נוספות שמופיעים בדף הגדרות הנתב:

WAN

NAT

רלוונטיים?

האם זה משנה מאיפה אני מגדיר את הגדרות הראוטר? מהמחשב המשפחתי או מהמחשב שלי?

[/t][/t][/t]

[/td][/tr][/table]
פורסם

1. איזה נתב יש לך?

2. תעלה צילום מסך מהנתב מהחלק השני של התשובה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים