עבור לתוכן

חיי בפחד בבית שלי והכל בגלל דתיים עם לייזר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תאמין לי אם אני אשים כיפה זה ייראה כהתרסה.. מה שכן העברתי את זה לשוטר והוא עצמו יסע מחר וידבר עם הרב

אגב זה רק אני או שזכור לי מקרה מלפני כמה שנים של משפחה הננעלה בבית בגלל שדתיים רצו לבצע בהם לינץ'?

• תגובות 83
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שיט- דתיים עם לייזר זה אומר שגוג ומגוג התחיל.

מזה פחדתי כל הזמן

פורסם

פותח הדיון, איפה אתה גר?

פורסם

באמת שאני לא מבין מה הבעיה ללכת בלילה לראות מי עושה את הלייזר ואם זה ילד ללכת להורים ואם לא אז תאיים בכך שתפנה למשטרה או משהו

פורסם

אז שיכנס ברגל?

על מי אנחנו מדברים? ומה התגובה שלך קשורה? הנקודה היא שלא לכל מקום אתה יכול להיכנס כאזרח מדינת ישראל, ובמקרה שציינתי אסור להיכנס (אמנם עם רכב, אבל עדיין אסור) למקום מסוים למרות שזה נוגד את האינסטינקט הבסיסי שלך.

פורסם

אתה יודע שזה שהם שמו שלט לא אומר שאסור לך להיכנס לשכונה נכון?

פורסם

מבחינת החוק היבש, כמובן שאתה צודק. מבחינת המצב בפועל, אם תכנס (ברכב) לשכונה כזו והמקומיים ירגמו אותך באבנים, תבוא משטרה ותעצור בגין התגרות והפרעה לסדר הציבורי... אותך. ככה זה במדינת ישראל.

פורסם

שטויות במיץ.

אף אחד לא יעצור אותך על זה שנסעת בשבת, ואם מישהו ירגום אותך באבנים - מקומו מאחורי סורג ובריח.

אין דבר כזה "התגרות", זאת עדיין לא עבירה פלילית.

אם אני אוכל פיתה בפסח, וכן גם אם אני עושה את זה כשאני עובר ליד אנשים דתיים - נראה לך שיש לאנשים האלה זכות לרצוח אותי? ::)

אם המשטרה פשוט מפחדת להתעסק עם רוגמי האבנים, אישית פשוט הייתי לוקח את החוק לידיים. ואם יהיה שופט שבמקרה כזה יעיז להגיד לי משהו - אחרי שמשטרת ישראל באופן רישמי פשוט פחדה לעמוד מול העבריינים והשאירה אותי לגורלי - אותו שופט יחטוף ממני יותר מאשר רק נעל בראש.

פורסם

בפועל עם המצב בשכונות החרדיות hardcore אני מעדיף בטעות להכנס לשכונה במזרח ירושליים ב12 בלילה ביום שיש מאשר לשכונה חרדית.

כבר זרקו לעברי שטויות ביום שישי בלילה כאשר התקרבתי יותר מידי לצומת "כשרה" רק כי לא היה לי מושג לאן אני נוסע...

פורסם

ווואאוו, כ"כ הרבה שטויות נאמרות פה, קשה להגיב לכולן.

כנראה שהשנאה ל"דתיים" מוציאה הרבה מרגליות מהפה של הרבה אנשים.

בכל אופן, לענייננו :)

אני לא יודע איפה אתה גר, ואני לא יודע איזה "דתיים" גרים לידך, אני דתי\מסורתי בעצמי, ואני מכיר הרבה שדתיים יותר ממני- אף אחד לא יסנוור אותך, וגם לאף אחד אין לייזר ממי שאני מכיר.

דבר אחד לא הזכרת- ללללממממהההה להם לסנוור אותך? למה הם עושים את זה? סתם? כי בא להם?

אגב, ברכת הלבנה[ מייללים בלשונך] , נקרא לזה, קטע שעומדים תחת כיפת השמיים וקוראים טקסט מסוים- קצת ברכות, קצת מזמורים, וקדיש, אף אחד לא מילל שם, אולי אתה גר ליד שמורה של זאבים ואתה התבלבלת? :silly:

בכל אופן, אתה צריך ללכת לדבר עם מי שמסנוור\אחראי לסנוור שלך. לך עם אבא שלך \דוד \אח גדול, דבר איתם ברצינות, לא סתם בקטע של לריב. אם הם בלי סיבה טוענים שכיף להם לסנוור דוקא את הבלוק שלך, תאמר להם שהם עוברים על מצות עשה של ואהבת לרעך כמוך, ועל עוד הרבה דברים, ושחבר דתי שלך אמר לך לשאול למה נראה להם שזה ראוי בעיני הקב"ה שהם מתנהגים ככה?

תציין שלייזר פוגע פיזית בעיניים, ושעל זה הם לא יכפרו, האם זה באמת שווה להם?

אם אין שום תשובה הגיונית, או שהם אומרים שלא יפסיקו להטריד אותך- פנה למשטרה...

עוד דבר- כל החלונות שלך פתוחים כל היום ופונים אליהם?

נ.ב.

לא כל מי שיש לו זקן גדול הוא רב

ולא כל מי שלובש כיפה הוא צדיק, או מייצג את מה שהתורה מלמדת

באמת שלצערי הרב!

הם אולי מנסים\מתיימרים\בוחרים לקיים מצוות חיצוניות אלה, אבל... המראה לא אומר מי הבנאדם מבפנים, וגם לי צר מאוד לשמוע על מישהו שחובש כיפה שלא מתנהג יפה, והייתי מעדיף שיוריד את הכיפה, כי זה חילול שם שמיים... אם תיפול על רב אמיתי ונחמד [למשל את הרב מוצפי, ואגב יש לו אתר, נעים מאוד לשמוע, מדבר בגובה העיניים ואפילו מצחיק :D ] הוא יאמר לך אותו הדבר. התורה לא דורשת שנלבש שחור\לבן, זקן וכיפה גדולה- ושנהיה חיות. להיפך!! זה גרוע. צריך להיות בנאדם, ואם עם זה באה גם כיפה ציצית וכו, מה טוב :xyxthumbs:

אז מספיק להתייחס לזה ככה...

פורסם

דתי מסורתי הוא אזרח מהשורה, כמובן בתנאי שהוא לא בן אדם זבל, אבל זה בלי שום קשר לדת. החרדים במיוחד החרדים "הקשים" הם פשוט בלתי נסבלים, בצפון נתניה זורקים בלוקים, בבני ברק עושים "פיגועי" נקמה, ובירושליים שורפים חצי עיר. זה לא שנאה של אנשים דתים, זה שנאה של קבוצה קיצונית שהדבר היחידי שביינתיים מבדיל בינהם לדודים ממזרח ירושליים זה שהם לא מתפוצצים(עדיין) בבארים ואטובוסים, מלבד זה דיי קרוב.

אף אחד לא שונא דתיים, כמו שיש ערסים חילונים, יש ערסים דתיים, כיפה ותהילים לא פוטרת אותך מלהיות חרא של בן אדם, והמון חרדים הם פושעים לכל דבר שמתחבאים מאוחרי הדמות הדתית שלהם.

פורסם

שטויות במיץ.

אף אחד לא יעצור אותך על זה שנסעת בשבת, ואם מישהו ירגום אותך באבנים - מקומו מאחורי סורג ובריח.

אין דבר כזה "התגרות", זאת עדיין לא עבירה פלילית.

אם אני אוכל פיתה בפסח, וכן גם אם אני עושה את זה כשאני עובר ליד אנשים דתיים - נראה לך שיש לאנשים האלה זכות לרצוח אותי? ::)

אם לא הבנת, אני מסכים אתך לחלוטין - אלא שאתה מתאר את מה שצריך לקרות, ואני מתאר את מה שקורה בפועל במדינת ישראל (אגב, לא רק בהקשר של החרדים). מבחינת המשטרה יותר נוח להרחיק ממקום הארוע את זה שבעמדת מיעוט, גם אם הוא הצד הצודק, אז זה מה שעושים.

היה יותר ממקרה אחד שבו חבר'ה שחילקו חומרי הסברה אתאיסטיים\חילוניים בירושלים (באזורים מעורבים, לא במאה שערים) הותקפו והוכו ע"י המון חרדי, ובכל מקרה כשהמשטרה באה היא "ביקשה" דווקא מהם לעזוב את המקום כדי להרגיע את הרוחות, וכשאלה סירבו לוותר על זכותם החוקית לחלק חומרי הסברה, היו נעצרים על הפרת סדר, הפרעה לשוטר במילו תפקידו (על שסירבו להתפנות), ומה לא.

כמובן שבבית משפט אף אחד מהאישומים לא יחזיק מים, אבל בינתיים - אתה באמת רוצה שיהיו לך תיקים פתוחים במשטרה?

ובקשר להודעה של יואל,

ווואאוו, כ"כ הרבה שטויות נאמרות פה, קשה להגיב לכולן.

כנראה שהשנאה ל"דתיים" מוציאה הרבה מרגליות מהפה של הרבה אנשים.

בכל אופן, לענייננו :)

אני לא יודע איפה אתה גר, ואני לא יודע איזה "דתיים" גרים לידך, אני דתי\מסורתי בעצמי, ואני מכיר הרבה שדתיים יותר ממני- אף אחד לא יסנוור אותך, וגם לאף אחד אין לייזר ממי שאני מכיר. גם אני לא מכיר אף אדם שיעשה דבר כזה, אלא שכמעט כל חברי חילונים. האם זה אומר שגם חילונים לא יעשו דבר כזה מבחינתך? למה תמיד הדתיים הם "צדיקים גמורים" שלא יפגעו בזבוב מבחינת המאמין הממוצע?

דבר אחד לא הזכרת- ללללממממהההה להם לסנוור אותך? למה הם עושים את זה? סתם? כי בא להם? האם אתה רומז שכל מי שמותקף ללא סיבה טוען טענות חסרות שחר, או שרק כשמדובר בדתיים בצד התוקף המותקף חייב לספק הסבר מלא למעשים כנגדו? או שמא אתה טוען שדתיים לא יתנכלו לאדם ללא התגרות קודמת, ובכך מחזיר אותנו לסעיף הקודם?

אגב, ברכת הלבנה[ מייללים בלשונך] , נקרא לזה, קטע שעומדים תחת כיפת השמיים וקוראים טקסט מסוים- קצת ברכות, קצת מזמורים, וקדיש, אף אחד לא מילל שם, אולי אתה גר ליד שמורה של זאבים ואתה התבלבלת? :silly:אם לשפוט לפי שאר ההתנהגות המתוארת, הרי שהוא אכן גר ליד שכונה של זאבים והתבלבל לחשוב שהם דתיים.

בכל אופן, אתה צריך ללכת לדבר עם מי שמסנוור\אחראי לסנוור שלך. לך עם אבא שלך \דוד \אח גדול, דבר איתם ברצינות, לא סתם בקטע של לריב. אם הם בלי סיבה טוענים שכיף להם לסנוור דוקא את הבלוק שלך, תאמר להם שהם עוברים על מצות עשה של ואהבת לרעך כמוך, ועל עוד הרבה דברים, ושחבר דתי שלך אמר לך לשאול למה נראה להם שזה ראוי בעיני הקב"ה שהם מתנהגים ככה?

תציין שלייזר פוגע פיזית בעיניים, ושעל זה הם לא יכפרו, האם זה באמת שווה להם? כאן אנו רואים הדגמה יפה של המוסר הדתי: מותר לפגוע בשכנך, כל עוד בתורה לא כתוב שאסור... וכמובן, יש רק "אסור מלמעלה", ואין מה לדבר לליבם של אנשים כאלה במונחים של "זה פוגע", "זה לא מוסרי" או "זה לא בסדר". זה כל הקרדיט שאתה מוכן לתת להם? ציות עיוור לחוקים ללא כל מצפון אישי?

אם אין שום תשובה הגיונית, או שהם אומרים שלא יפסיקו להטריד אותך- פנה למשטרה...

עוד דבר- כל החלונות שלך פתוחים כל היום ופונים אליהם? וגם אם כן - אז מה? אסור לו?

נ.ב.

לא כל מי שיש לו זקן גדול הוא רב

ולא כל מי שלובש כיפה הוא צדיק, או מייצג את מה שהתורה מלמדת

באמת שלצערי הרב!

הם אולי מנסים\מתיימרים\בוחרים לקיים מצוות חיצוניות אלה, אבל... המראה לא אומר מי הבנאדם מבפנים, וגם לי צר מאוד לשמוע על מישהו שחובש כיפה שלא מתנהג יפה, והייתי מעדיף שיוריד את הכיפה, כי זה חילול שם שמיים... אם תיפול על רב אמיתי ונחמד [למשל את הרב מוצפי, ואגב יש לו אתר, נעים מאוד לשמוע, מדבר בגובה העיניים ואפילו מצחיק :Dקישור לאתר החזרה בתשובה - מרכיב חיוני בכל הודעת מגננה דתית! ] הוא יאמר לך אותו הדבר. התורה לא דורשת שנלבש שחור\לבן, זקן וכיפה גדולה- ושנהיה חיות. להיפך!! זה גרוע. צריך להיות בנאדם, ואם עם זה באה גם כיפה ציצית וכו, מה טוב :xyxthumbs:הרב שלך אולי מדבר כך, וזה מבורך (חוץ מהחלק האחרון אולי, אבל זו כבר דעה אישית שלי), אבל יש גם דעות אחרות, לפיהן ספרדים זה איכס, נשים זה איכס, וחילונים זה דאבל איכס! האם הטוענים כך הם לא "רבנים אמיתיים? מוזר, חלקם הלא קטן של החרדים בוחר להקשיב לפסקי ההלכה שלהם. חלקם אף מתהדרים בתואר "רב" מטעם מדינת ישראל ונושאים במשרה ציבורית ברבנות.

אז מספיק להתייחס לזה ככה... אני בטוח שפותח הדיון היה שמח לעשות זאת, אם היו מפסיקים לסנוור אותו.

פורסם
  • מחבר

התשובה שלי תהיה חפוזה, אני לא יהיה ביומיים - שלוש ליד המחשב ואני אעדכן אז איך נגמר.

הבעיה שלנו בלגלות זה בגלל עומס הבתים וגם בגלל שחוץ מתלונות אף אחד לא ניסה לעקוב, לצלם אנחנו אנשים עסוקים ואין באמת זמן לשחק בשטויות. חוץ מזה שזו שכונה צפופה ואני חושב שהם עושים את זה מהמרכז הקהילתי שלהם או סתם מבחוץ

ביקשתי מהשוטר מתחתיי שייגש אם במסגרת העבודה או בזמנו החופשי לרב שלהם ויסביר שזה מפריע לשלוות הציבור. יותר מזה אין כל כך מה לעשות.

אתם חייבים להבין שבעוד שמהחלון שומעים ורואים דמויות אנוש הם רחוקים מלהיות קרוב לרחוב שלי ועל מנת להגיע אליהם יש צורך ללכת לא מעט וברכב זה לוקח עוד יותר זמן כי אין קו ישיר ביננו. אני אישית לא יכול לקחת את הרכב ולנסוע אליהם במקום ללימודים.

לבחור שהאיר את עיניי בנוגע לברכה: לא יודע אם יש מזמורים או הם מתפללים מה שאני שומע זה שקט ואז ברגע אחד קול חזק של עשרות - מאות אנשים אשר עולה השמיימה ומופסק. ואז לאחר פרק זמן קצר אותו הדבר. מהמרחק הזה נשמע כמו ייללה. לא באתי לעלוב או לפגוע רק ציינתי את מה שאני שומע.

פורסם

באמת מוזר הסיפור שלך בחיים לא פחדתי ללכת בשכונה חרדית.

אלא אם כן אתה מדבר על רמת בית שמש (שזה מאד נשמע מתאים לסיפור שלך) שמעתי סיפורים מחברים שלי (דתיים בעצמם) שיש שם ממש טרור מנטורי קרתא.

הפתרון הוא למצוא איש קשר שמכיר שם רבנים שיוכלו לסדר את העניין (בכל מקום דתי אחר זה היה עוזר - לגבי נטורי קרתא אני באמת לא יודע אם זה יעזור - שווה לנסות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים