עבור לתוכן

מיקרוסופט מגזימה עם כל נושא הפיראטיות של מערכת ההפעלה חלונות

Featured Replies

פורסם

כמעט כל תוכנה מתוצרת מיקורוסופט כיום מחייבת בעת ההורדה/התקנה, אימות חוקיות של מערכת ההפעלה.

פעם היה זה מדיה פלייר, פעם אינטרנט אקספלורר 7, לאחר מכן Windows XP mode ו-Virtual PC (האחרון דרך אגב, לא יוצר בהתחלה ע"י מיקרוסופט), ולאחרונה גם Windows Defender וכן Microsoft Security Essentials, אשר בתקופה האחרונה החלו לדרוש גם הן אימות חוקיות של מערכת ההפעלה לפני ההתקנה, זאת למרות שלא דרשו זאת לפני כן.

מהתנהגות חוצפנית זאת של מיקרוסופט, הנני חושש כי אם מיקרוסופט קונים את סקייפ, והתוכנה תהייה אז שייכת למיקרוסופט, יתכן שהם יתחילו גם בהורדה/התקנה של סקייפ לדרוש אימות חוקיות של מערכת ההפעלה.

יש פה התנהגות פולשנית של מיקרוסופט כלפי משתמשי המערכת שלה, וגם פגיעה בחופש הביטוי בשימוש במחשב. זה בלתי אפשרי שעל כל תוכנה של מיקרוסופט להורדה, מיקרוסופט תדרוש אימות חוקיות של מערכת ההפעלה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

2 פיתרונות:

1. להשיג מערכת הפעלה מקורית ::)

2. לעבור ללינוקס :-X

לא המקום בו אפשר להציע אפשרויות אחרות :nono:

פורסם

זה בלתי אפשרי שעל כל תוכנה של מיקרוסופט להורדה, מיקרוסופט תדרוש אימות חוקיות של מערכת ההפעלה.

המממ... למה?

פורסם

בשורה התחתונה, זכותה המלאה לדרוש שתוכנות שהיא מוציאה ישמשו רק אנשים שקנו מערכת הפעלה (וזאת בלי קשר לדעתי על מחירה של אותה מערכת הפעלה, השערורייתי מלכתחילה). כל עוד היא לא גורמת נזק לאנשים אלא רק מונעת את השימוש כאמור, אין לך מה לבוא בטענות. לגבי סקייפ ספציפית, הרי שמלכתחילה היה מדובר בתוכנה מסחרית הגם ששיחות ממחשב למחשב היו בחינם, וזכותה של מיקרוסופט לשנות את תנאי השימוש בה לאחר שרכשה את החברה.

במשפט האחרון הדרדרת מרמה של טענה לא מובנת לרמה של שטויות מוחלטות. איך בדיוק בדיקה שכזו היא פולשנית יותר מסדרן בבית קולנוע הבודק שכרטיסך אינו מזוייף? איך היא פוגעת בשימוש במחשב יותר מסירובה של חנות משחקים לספק לך משחק שלא קנית? ובעיקר, איך לכל הרוחות היא פוגעת לך בחופש הביטוי? וגם אם התכוונת לחופש התקשורת (ולא הביטוי), איך זה שונה מכך שחברות סלולר דורשות שתהיה מנוי שלהן ותשלם על שיחות בכדי שתוכל לדבר?

הסיכום שלך, לפיו "זה בלתי אפשרי שעל כל תוכנה של מיקרוסופט להורדה, מיקרוסופט תדרוש אימות חוקיות של מערכת ההפעלה", מותיר לי עצה אחת בלבד עבורך: לא מתאים - תעבור ללינוקס. שם בטוח לא ידרשו ממך כלום, אבל בדיוק באותה המידה גם לא חייבים לך כלום (למשל, גרסאות מתאימות של תוכנות פופולאריות).

פורסם

איזה התנהגות פולשנית ואיזה חופש ביטוי ואיזה שטויות אתה מדבר?

מוצרים של מיקרוסופט שמיועדים למערכת הפעלה של מיקרוסופט מלכתחילה. כמו שהם בודקים כשאתה מתקין אותם שאתה באמת מתקין אותם על מ"ה מסוג Windows ולא על לינוקס, ככה הם גם בודקים את האותנטיקציה.

מלכתחילה אם היה לך עותק חוקי זה לא היה מפריע לך, וזה בדיוק העניין. זכותה של כל חברה להגן על עצמה מפני שימוש פיראטי של מוצריה, בדיוק כמו שבחנויות בגדים יש את השבבים האלקטונים שמצפצפים אם אתה יוצא מהחנות בלי להסיר אותם.

פורסם

יש פה התנהגות פולשנית של מיקרוסופט כלפי משתמשי המערכת שלה, וגם פגיעה בחופש הביטוי בשימוש במחשב. זה בלתי אפשרי שעל כל תוכנה של מיקרוסופט להורדה, מיקרוסופט תדרוש אימות חוקיות של מערכת ההפעלה.

:lol: :lol:

מלבד העובדה שהבדיקה לוקחת בדיוק 5 שניות, איך זה מפריע לך אם יש לך עותק מקורי?

כי לי זה ממש לא מפריע.

פורסם

כמה טיפשות בתרד אחד פשוט מביך

ולי יש מקורי בחינם כי אני פשוט לא טיפש ועושה תרדים כאלה ואם זה כל כך פוגע לך בחופש הביטוי לך ותחפש איך להפוך תווינדוס שלך לחוקי

windows 7 ultimate 64 sp1 FTW

פורסם

אני לא מכיר מחשב אחד עם וינדוס שמבחינת מיקרוסופט הוא לא חוקי.

פורסם

אין כמו צדקנות של "לך תקנה מקורי".

אני רק רוצה לציין - שאני מסכים שזה מעצבן ואני אגיד לכם למה , כי זה מיותר !

מי שיש לו מערכת הפעלה פרוצה , זה פשוט עוד 2 דקות ששרפו לו מהחיים....ועוד לחינם כי גם ככה האקטיבציות הללו שוות לתחת !

למרות שמצד שני אפשר לומר שהחתול ועכבר הזה ממש מגניב...כמו מירוץ שלא נגמר וכל רגע מישהו אחר מוביל.

רגע אחד סוני מוציאים גירסה 3.60 ורגע אחרי כבר מצאו איך לשחק עם 3.55 פרוץ ברשת שסוני לפני דקה תיקנה.

אני מבין את העובדה שהם צריכים כסף כדי לקיים את החברה, אבל המחירים ברוב המקרים פשוט מוגזמים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים