עבור לתוכן

מה ההבדל בין FHD ל מסך רגיל?

Featured Replies

פורסם

ועוד שאלה אם מחברים למסך שהוא FHD חיבור של DVI זה אותה איכות של מסך רגיל לא?

פורסם

אין הבדל בין מסך FHD למסך רגיל. אם הרזולוציה של המסך היא לפחות 1920X1080 אז אתה יכול לקרוא לו FHD.

לצורך העניין זה לא משנה אם אתה מחבר אותו בDVI או HDMI או DP, האיכות אמורה להיות אותו דבר. יש הבדלים בין החיבורים אבל אין לזה קשר לעניין אם המסך FHD. ומה זה "איכות של מסך רגיל"?

פורסם

FHD = 1920X1080

זה כל מה שאתה צריך לדעת.

חוץ מרזולוציה אין לזה שום משמעות.

DVI מסוגל להעביר טווח גדול של רזולוציות, חלקם גבוהות יותר מFHD משמעותית.

HDMI זה אותו דבר כמו DVI רק עם חיבור שונה, ומסוגל להעביר גם סאונד.

פורסם

גם DVI מסוגל להעביר סאונד.

HDMI זה DVI עם חיבור שונה - נקודה. :)

פורסם

מסוגל - אבל לא ע"פ התקן. חברות מסוימות מרשות לעצמן להוסיף סאונד ליציאת DVI באופן שיעבוד רק עם מתאמים מיוחדים לHDMI שתומכים בזה. זה לא אומר שזה תקני. באופן עקרוני DVI לא אמור להעביר סאונד, ולא ידוע לי על מסכים שמקבלים סאונד דרך DVI

הבדלים נוספים -

DVI יכול להעביר אות אנלוגי

ל HDMI יש רוחב ערוץ גבוה משמעותית (בגרסאות החדשות, ועם כבל מתאים)

פורסם

אתה צודק שמשום שבHDMI סאונד הוגדר מראש כחלק בלתי-נפרד מהתקן, כולם ללא יוצא מן הכלל מימשו זאת, בעוד שבDVI רק לאחרונה התחילו חלק מהיצרנים בחלק מהמוצרים.

לגבי רוחב ערוץ בHDMI, זה נכון במידה מסוימת, אך גם dual-link DVI קיים די מזמן.

פורסם

גם אם יש יצרנים שמעבירים סאונד בDVI, עדיין לא חלק מהתקן וכנראה לעולם לא יהיה, בהתחשב בעובדה שתקן DVI לא עודכן משנת 2001. העובדה שחברות מוסיפות סאונד על דעת עצמן עלולה ליצור חוסר אחידות ביישום. זה לא ממש משנה, כי המטרה היחידה היא לאפשר למתאמים להעביר סאונד לHDMI, ובעצם לחסוך במקום ליציאת HDMI על לוחות וכרטיסי מסך. נראה לי מאד לא סביר שנראה אי פעם התקן שמקבל סאונד ישירות דרך DVI (בלי מתאם לHDMI).

רוחב הערוץ של HDMI גבוה משמעותית גם ב single-link, כמובן שהוא יוכפל בdual-link HDMI (יש כזה דבר, אם כי לא נפוץ בכלל).

התוצאה היא שאם תחבר מתאם DVI ליציאת HDMI רגילה, תקבל single-link DVI, כלומר רוחב ערוץ נמוך יותר.

פורסם

רוחב הערוץ של HDMI גבוה משמעותית גם ב single-link

מה? על מה אתה מדבר? יש לך סימוכין? ככל שידוע לי, HDMI וDVI מעבירים בדיוק אותו דבר.

אם כבר, הרי שהתקן DVI Dual-Link היה קיים הרבה לפני שעדכנו את התקן של HDMI. התקנים רבים ידעו להעביר ולקבל 2560X1600 בDVI כשהHDMI עדיין היה תקוע על 1920X1080.

פורסם

HDMI 1.3 יכול להעביר 2560X1600P75 בSINGLE LINK מאז 2006.

פורסם

כל חיבור HDMI שראית עד היום הוא Single-link. הסיבה היא שבחיבור הנוכחי (Type A) אין מספיק מגעים לDual-link, וצריך להשתמש במחבר שונה (Type B) שאת זה אף אחד לא רוצה לעשות. לכן במקום לדחוף חיבורי Dual-link עדכנו את התקן שיוכל לתמוך ברזולוציות גבוהות יותר גם בSingle-link. אותו הדבר לא נעשה עם DVI בגלל שכאמור התקן לא מתעדכן.

מתאם פסיבי לא יכול להפוך single-link ל-dual link מה שאומר שבכל מקרה של שימוש במתאם DVI לHDMI או הפוך, התוצאה כנראה תהיה המכנה המשותף הנמוך - שזה Single-link DVI.

אם אתה דווקא רוצה מקור, רוב המידע הזה מופיע בויקיפדיה באנגלית, בערכים HDMI ו- DVI.

את ההבדלים בקצבי תעבורה אפשר לראות בקלות פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_device_bit_rates#Digital_video_interconnects

שים לב שמה שכתוב שם על HDMI 1.3 זה single-link כמו שתוכל לראות אם תעקוב אחרי הערת השוליים.

פורסם

אוקיי, הדבר ברור כעת. :)

הנקודה החשובה פה לדעתי הוא עניין המתאמים - הפאסיביים שבהם אמינים עד רמה של Single Link DVI, משום שבכל מה שקשור לרזולוציות גבוהות יותר, התקנים התבדרו (בDVI הוסיפו פינים, בHDMI העלו תדרים).

פורסם
  • מחבר

אז למה אני צריך FHD במסך מחשב?

חשבתי זה עוזר לי במשהו...

אתם יכולים אולי להמליץ לי על מסך מחשב בסביבות ה700 שקל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים