עבור לתוכן

מושגים של תואר ראשון.

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לקראת לימודי תואר א' ואני מתלבט מה ללמוד רק שיש כמה מושגים שמקשים עליי את הבחירה בגלל שאני לא מבין אותם..

מה ההבדל בין תואר דו-חוגי, חד-חוגי, מורחב או משולב?

מה ההבדל בין דו-חוגי לחד-חוגי מורחב?

מה ההבדל בין תואר דו-חוגי לתואר כפול?

יש דברים ששווים יותר? שווים פחות? כל אחד זה משהו טוב אבל שונה?

בנוסף, ראיתי תואר "חקר ביצועים" זה נשמע מאוד מעניין אבל איך אני אדע שלאחר מכן יהיה לי כסף טוב בזה? מה טווח השכר בערך לתחום הזה?

תודה מראש,

Zinger777.

פורסם

לשאלתך.

תואר חד חוגי הוא תואר שבו אתה לומד רק למקצוע אחד,דהיינו למשל הנדסת בניין/משפטים וכו'

תואר דו חוגי הוא תואר שבו אתה לוקח 2 חוגים (בד"כ קיים בעיקר בפקולטות מדעי החברה והרוח) ומקבל תואר ראשון שנחשב יחד עם התמחות כלשהי. למשל לקחת בנוסף ללימודי חשבונאות לימודי מנהל עסקים. כאשר אתה לומד תואר דו חוגי אתה לא עושה שני תארים, אלה עושה מעין "התמחות" בתואר אחד ולוקח חלק קטן יותר מנפח הלימודים באותו תואר. אפשר להגדיר את זה בתור "התמחות ב"

תואר כפול הוא שני תארים ראשונים ב"מכה" כלומר אתה לומד את שני התארים הראשונים במקצוע במכה. בד"כ מדובר בנפח לימודים גדול מאוד ובסוף אתה מקבל תואר ראשון משני החוגים בנפרד.

אין לי מושג ספציפי מה זה מורחב משולב וכו',זה הגדרות של מוסד לימודים ספציפי וקשורות לתוכניות. מה שרשמתי למעלה הוא הבסיס, ומוסדות לימודים שונים נותנים עוד שמות יפים כדי לייחצן תוכניות.

חוץ מזה אין דבר כזה שווה יותר ושווה פחות. תואר כפול נראה אולי מרשים, אבל אם השגת בשני החוגים 60 זה לא יעזור לך לקבל עבודה. שווה זה הגדרה של מה אתה מתעניין, מה צרכי השוק וכו'. יש כאלה שיגדירו שמקצוע טוב זה אחד שתרוויח בו הרבה כסף, יש כאלה שיהנו מיוקרה ויש כאלה שחייבים עניין. מכיוון שהשאלות שלך כלליות אין לי מה להשיב על אלה.

תמקד את שאלותיך ותזכה למענה מנכבדי הפורום.

פורסם

אני לא יודע לגבי אוניברסיטאות אחרות, אבל בתל אביב זה שונה ממה שתיארת.

חד חוגי כאמור זה תואר "רגיל".

מורחב זה שם אחד לחד חוגי.

דו חוגי זה לעשות תואר ראשון בשני חוגים במשקל שווה (אין "ראשי" ו"משני"). לא כל שני חוגים ניתנים לשילוב ככה, יש שילובים שהם יותר "טבעיים" (כמו שני חוגים מאותה הפקולטה) ויש חוגים שאתה חייב לעשות כדו חוגי (לדוגמה תקשורת, שחייב לבוא יחד עם חוג נוסף). לכל חוג יש מסלול דו-חוגי ומסלול מורחב שקצת שונים זה מזה (המסלול הדו-חוגי קצת קל יותר). דו-חוגי דורש קצת יותר קורסים לתואר מאשר חד-חוגי, כי אתה צריך להשלים את החובות של שני תארים. מצד שני, הוא משאיר לך מעט מאוד מקום לבחירה, כי כאמור יש לך את החובות של שני התארים שתופסים לך את רוב הזמן.

תואר כפול זה כאמור שני תארים ראשונים במקביל, אבל אין כזה דבר בתל אביב.

פורסם

אני לא יודע לגבי אוניברסיטאות אחרות, אבל בתל אביב זה שונה ממה שתיארת.

חד חוגי כאמור זה תואר "רגיל".

מורחב זה שם אחד לחד חוגי.

דו חוגי זה לעשות תואר ראשון בשני חוגים במשקל שווה (אין "ראשי" ו"משני"). לא כל שני חוגים ניתנים לשילוב ככה, יש שילובים שהם יותר "טבעיים" (כמו שני חוגים מאותה הפקולטה) ויש חוגים שאתה חייב לעשות כדו חוגי (לדוגמה תקשורת, שחייב לבוא יחד עם חוג נוסף). לכל חוג יש מסלול דו-חוגי ומסלול מורחב שקצת שונים זה מזה (המסלול הדו-חוגי קצת קל יותר). דו-חוגי דורש קצת יותר קורסים לתואר מאשר חד-חוגי, כי אתה צריך להשלים את החובות של שני תארים. מצד שני, הוא משאיר לך מעט מאוד מקום לבחירה, כי כאמור יש לך את החובות של שני התארים שתופסים לך את רוב הזמן.

תואר כפול זה כאמור שני תארים ראשונים במקביל, אבל אין כזה דבר בתל אביב.

בתור מישהו שנרשם למסלול דו-חוגי באוניברסיטת תל אביב במדעי המחשב ופיזיקה, הולכים להיות לי שני תארים בסוף הלימודים או לא?

פורסם

ואיך ממשיכים משם ללימודי התואר השני?

גם במסלול דו-חוגי?

פורסם

תואר שני לא צריך להיות באותו חוג כמו התואר הראשון (יש יתרון אם יש קשר ביניהם, כי אז צריך להשלים פחות קורסים).

לדוגמה - יש לי חבר עם תואר במדמ"ח, ועכשיו הוא עושה תואר שני בחינוך בכלל.

פורסם

אם אני לוקח חוג שלא קשור לחוג שלקחתי בתואר הראשון, אני אצטרך להשלים את כל הקורסים של התואר הראשון בלי לקבל תואר ראשון נוסף?

אני מתקשה להבין את ההיגיון.

פורסם

לתואר שני יש דרישות קבלה, מי שלא ממלא את כל הדרישות צריך להשלים קורסים. הנושא יותר גמיש מאשר תואר ראשון ולפעמים שוקלים כל מסלול לימודים וכל סטודנט לגופו. ככלל אצבע - ככל שהקשר בין התואר הראשון לתואר השני רופף יותר, יש צורך ביותר קורסי השלמה. בנוסף יש מסלולים לתואר שני שמיועדים לבוגרי מסלולים שלכאורה לא קשורים - בעיקר תואר שני בחינוך שרבים פונים אליו בכלל ממדעי הטבע והמדעים המדויקים ותואר שני במנהל עסקים.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון - תודה רבה, זה עוזר לי מאוד להבין מה עומד מאחורי השמות האלו (:

דבר שני - מישהו יכול לתת לי עוד מידע לגבי תואר "חקר ביצועים"?

זה נשמע מעניין אבל אני אשמח לשמוע איזה קורסים בסופו של דבר עוברים בתואר הזה, מה ניתן לעשות עם תואר כזה בעתיד (באיזה תפקידים ואלו חברות) וכמובן מה סביבות השכר.

ברור לי שלחלק מהשאלות שלי יש יותר מתשובה אחת נכונה אז אני גם אשמח לתשובות חלקיות אם ניתן.

תודה שוב,

Zinger777.

פורסם

מוויקיפדיה:

"חקר ביצועים הוא ענף במתמטיקה שימושית המפתח ומיישם שיטות מתמטיות לקביעת הדרך לניצול מיטבי של משאבים מוגבלים. המונח "חקר ביצועים" מטעה במקצת ונובע מההיסטוריה של התחום שמקורה בשימושים צבאיים. היישום מבוצע על ידי בניית מודל אידאלי (מופשט) שמתאר את המציאות."

בשורה התחתונה, זה תואר ב(התמחות מסויימת ב)מתמטיקה .

בכלליות, בחקר ביצועים משתמשים במודלים מסויימים עבור תיאור מערכות כלשהן, מודדים ומכמתים את המערכות האלו איתם ולומדים שיטות לפתרון של המודלים האלו.

מהנדסים לומדים פשוט את המודל ואיך לפתור אותו. מתמטיקאים לומדים את זה הרבה יותר לעומק: איך בדיוק אלגוריתם הפתרון עובד, הוכחה מדוע הוא עובד וכן הלאה.

בשביל הקורסים, תכנס לתוכנית הלימודים במוסד האקדמי הנבחר. לא ברור לי למה אתה מצפה שאנשים יפרטו לך פה קורסים של תואר שלם (כשאני בספק אם מי שלמד את זה בפועל יכול באמת לתאר לך על רגל אחת מה לומדים שם).

ד"א, אתה בטוח שזה תואר ראשון? לפי מה שאני מכיר נהוג לעשות תואר בחקב"צ כתואר II.

פורסם

בת"א יש חוג לסטטיסטיקה וחקר ביצועים, שמאפשר גם תואר ראשון.

http://www.math.tau.ac.il/hebrew/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=19

ומתוך אותו האתר:

בוגרי החוג מוצאים עבודות כמומחים בתעשייה, מוסדות פיננסיים, חברות היי-טק וביו-טק, משרדים ממשלתיים, חברות תרופות, בתי-חולים ויחידות מחקר. רבים מרצים במכללות ואחרים עובדים כיועצים פרטיים.

כמובן אני לא אומר שאפשר לסמוך על מה שהם אומרים (בכל זאת הם מנסים למכור את עצמם).

פורסם
  • מחבר

קראתי על זה כבר בויקי' ובאתר של אוני' ת"א אבל אני מעדיף לשמוע דיעה של מישהו שעבר את זה או מכיר אנשים שעשו את זה..

בעיקרון זה נשמע מעניין רק שאני רוצה לדעת מה בת'כלס 3 שנים אחרי תחילת התואר אני אעשה איתו וכמה אני ארוויח מזה.

יש אולי דרכים אחרות לברר דברים כאלו שלא דרך מוסדות לימוד למיניהם?

פורסם

איך שאני רואה, אין יותר מידי מה לעשות עם התואר הזה

מדובר בתואר מתמטי, שכולל העמקה בתחום החקר ביצועים וסטט', כמות המתמטיקאים שבאמת צריכים בשוק בהייטק וכו' לא כזאת גדולה, ורובם הם תואר שני ומתקדמים יותר-

אתה יכול לראות שיש 60 סטודנטים לתואר שני ו80 לראשון, ז"א אפשר להגיד שכמעט כל מי שמסיים תואר ראשון הולך ללמוד תואר שלי ולא לעבוד.

פורסם

לפי דעתי יהיה לך קשה למצוא עבודה עם תואר ראשון בחקר ביצועים.

אם אתה רוצה להעריך כמה עבודות יש בזה בשוק ומה השכר אתה יכול להכנס לאתר כמו ALLJOBS ולחפש משרות וטבלאות שכר.

אם מה שחשוב לך זה עבודה וכסף בעיקר, אני הייתי ממליץ לך ללמוד משהו אחר (בהתאם ליכולות ולציונים שלך) כמו הנדסת חשמל, הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע וכו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים