עבור לתוכן

קניית טלוויזיה LCD -ואגרה

Featured Replies

פורסם

תגידו מישנו מכיר את החוקים בנושא ?

אם אני קונה טלוויזיה זה אומר שאני צריך להתחיל לשלם אגרה ?

פורסם

אם יש לה אנטנה ,אז כן

פורסם

אם היא משמשת כטלוויזיה או יש לה טונר.

פורסם
  • מחבר

אז זה אומר שכן ? איך זה עובד ? החנות שולחת את הפרטים שלי לרשות השידור ?

פורסם

פעם זה היה ככה היום אני לא יודע.

בכל מקרה אם אתה קונה ומשאיר פרטים

אז תשאיר כתובת של ההורים או משהוא אחר שכבר משלם אגרה.

במידה ותתחבר ל YES או HOT אז הם יגיעו אליך בכל מקרה.

פורסם

1. בעל החנות מחויב על פי חוק להעביר את הכתובת שלך לרשות השידור

2. בניגוד למה שכתוב כאן, יס והוט מנהלות מאבק שלא להעביר את רשימת המנויים והכתובות שלהם לרשות השידור, אך זה כן יקרה מתישהו ככל הנראה.

3. הם בדרך כלל תופסים אותך כשאתה מתחתן.

4. כל מקלט טלויזיה מחויב בתשלום אגרה, גם אם לצורך העניין אין לך יס או הוט ובטלויזיה אין ממיר DTT (כבר אין שידורים אנלוגיים)

פורסם

אם כבר אין שידורים אנלוגיים, זאת אומרת שאי-אפשר לקלוט את הערוצים הממלכתיים מהאוויר עם אנטנה רגילה?

אם זה המצב, הרי שאין סיבה לשלם אגרה למי שאינו מנוי על כבלים/לויין ואין בידיו DTT.

בתי משפט בעבר פסקו שהמבחן הקובע הוא "מכשיר או שילוב של מכשירים המאפשרים קליטת הערוצים". כך לדוגמה פסקו שמי שבידיו מחשב וכרטיס טלוויזיה, אף שאין בידיו מקלט טלוויזיה, או מישהו שיש לו ממיר כבלים ומסך מחשב - חייב לשלם אגרה.

ברוח זו, הגיוני לקבוע שמי שיש בידו טלוויזיה, אף שיש לו tuner, אינו חייב לשלם, אם הtuner חסר יכולת קליטה.

פורסם

אין הגיון ברשות השידור, טיונר=אגרה בכל מקרה.

פורסם

עד שיהיה תקדים משפטי. השאלה היא האם באמת כבר אין שידורים אנלוגיים.

פורסם

טיפ: תקנה במזומן.

ותרשום את הקבלה על שם אבא\אמא

פורסם

אני לא יודע אם החנויות באמת מחויבות על פי חוק להעביר את הפרטים של הקונים.

נניח שכן, בטוח יש דרכים לעקוף את העניין.

אולי החוק לא חל על טלוויזיות משומשות.

ותמיד אפשר לרשום שם של קרובי משפחה בחשבונית.

קרובים שמשלמים אגרה כמובן.

פורסם

בקיצור מה שאתם אומרים - אפשר לשקר. :)

הרבה עושים זאת, וללא ספק זה יעבוד לזמן מה, אך זה מתכון בטוח לכך שכשתיתפסו (ובסופו של דבר תיתפסו) - ייכנסו בכם חזק ולא תוכלו לעשות כלום. :)

בפועל אגב, אני בטוח שאף אחד לא מעביר שום מידע על טלוויזיות שקניתם לאף אחד אחר, ואם במקרה כן - אף אחד לא מסתכל בזה. מצד שני, ידוע שברגע שזוג מתחתן ונרשם במשרד הפנים, אוטומטית מתחילים לשלוח מכתבים לתשלום אגרה. המכתבים האלה מנוסחים בערך כך - "אם יש ברשותכם מקלט טלוויזיה , אנא שלמו". כמו כן כתוב "אל תמתינו לבוא הפקחים". כלומר, מה שסביר שיקרה, שיום אחד הם ישלחו לכם פקח אקראי הביתה (ואני מכיר אנשים שזה קרה להם), ואופס - אם נתפסת עם טלוויזיה, הם מבחינתם ידביקו לכם חוב של עד 7 שנים אחורה, עם ריבית, הצמדה וקנסות, ואז לכו תתווכחו ותוכיחו שהטלוויזיה אצלכם רק שנה וכו' וכו'. בכל מקרה אי-דיווח הוא עבירה, כך שלצאת ממש טוב אי-אפשר מזה. להזכירכם מדובר בגוף ממשלתי שכמו כלום יכול לעקל לכם את חשבון הבנק. :)

מסקנה מתבקשת - כל עוד החוק הדבילי קיים - מי שמתחתן ומתחיל לקבל מכתבים - ישלם כך או אחרת. אלא אם כן באמת אין אצלו מקלט.

פורסם

פעם אחרונה שבדקתי אסור לפקיד או לכל אדם אחר אפילו ראש ממשלה להכנס לבית ללא רשות אלא אם כן יש בידו צו חתום של שופט וגם רק אז בליווי שוטר.

פורסם

מעניין אםם זה תופס אחרי שעשיתתי עברה בנקית לחברה שקניתי ממנה למרות שהם שמסרתי את הכתובת של הבית של ההורים...

פורסם

אם אני קונה מקרן ומוותר על הטלוויזיה, אז אני לא אמור לשלם אגרה נכון?

אין לי ממיר, הכל אצלי מחובר למחשב והפסקתי כבר לפני שנה להשתמש בכרטיס טלוויזיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים