עבור לתוכן

טרמוסטט למנוע חשמלי

Featured Replies

פורסם

יש לי מנוע חשמלי שמתחמם די מהר, אני רוצה לחבר לו טרמוסטט על הגוף שלו (מנוע יחסית קטן, מנוע חשמלי, אבל לא קטן של ילדים, מנוע קצת יותר גדול וחזק) טרמוסטט, כדי שאוכל לפקח על החום של המנוע כדי שלא יגיע למצב Over-Heat.

כיצד נראה רכיב שיודע לזהות חום? זהו ודאו דבר שנראה כמו דיודה, אבל איך אני עושה מנורה שתדלק כאשר מגיעים לדוגמא ל60 מעלות, או איך אני אוכל לחבר את זה למסך 2 תוים כמו זה:

panasonic-2-digit-red-led-display-ln526rk-obsolete-e4159.JPG

תודה רבה אם תוכלו להפנות או לעזור לי. תודה!

פורסם

יש לך ידע באלקטרוניקה ? מה לגבי תכנות ?

פורסם

תקשיב אני לא בטוח שיש בגודל שאתה צריך אבל יש דבר כזה שניקרא דו מתכת זה שני פסי מתכת אחד מברזל ואחד מנחושת ברגע שהם מגיעים לטמפרטורה שאת הקובע הם מתעקמים ואז המעגל שלך נפתח אתה יכול לקנות כזה וזה יפתור לך את הבעיה.

שקד

פורסם

אפשר ליצור חיישן טמפרטורה מסתם דיודה אבל זה מצריך ידע באלקטרוניקה ויכולת טכנית... והצורה הפשוטה לא כוללת מסך דיגטלי.

אני מניח שאתה יכול לקנות בקר מוכן (בטח מוכרים את זה ב ebay) ולחבר אותו לממסר שיפעיל את המאוורר, זה כבר יותר פשוט.

פורסם
אפשר ליצור חיישן טמפרטורה מסתם דיודה אבל זה מצריך ידע באלקטרוניקה ויכולת טכנית... והצורה הפשוטה לא כוללת מסך דיגטלי.

אני מניח שאתה יכול לקנות בקר מוכן (בטח מוכרים את זה ב ebay) ולחבר אותו לממסר שיפעיל את המאוורר, זה כבר יותר פשוט.

הוא לא הזכיר הפעלת מאוורר, אבל זה מזכיר לי שפעם בניתי מעגל PWM למאווררים, שמגביר עוצמה אוטומטית, ומשתמש בדיודות 4148 כחיישני חום :)

אני יכול לחפור ולהעלות את המעגל אם מישהו רוצה.

פורסם

תרמיסטור NTC - זה נגד שמשנה את ההתנגדות שלו בטמפ' שונה

כדיי לקבל מספר אל המסך תמדוד את ההתנגדות (או המתח כשהוא מחובר במקום נגד במחלק מתח וכו) ותעשה מזה תצוגה אם A2D ו 7 SEG DEC

את הניתוק של המנוע תעשה אם משווה אנלוגי (למשל אתה משווה את המתח מה NTC למתח קבוע מפוט) שמנתק כשהוא מגיע לנק' קריטית

ניתן להוסיף hysteresis למשווה כדיי לתת למנוע זמן ארוך יותר להתקרר עד להפעלה הבאה (אם המתח נשאר מחובר) - אל ידיי משוב חיובי חלש מהיציאה לכניסה של המשווה

או שתחבר תרמוסטט מכאני פשוט

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הוא לא הזכיר הפעלת מאוורר, אבל זה מזכיר לי שפעם בניתי מעגל PWM למאווררים, שמגביר עוצמה אוטומטית, ומשתמש בדיודות 4148 כחיישני חום :)

אני יכול לחפור ולהעלות את המעגל אם מישהו רוצה.

אשמח לקבל את המעגל:)

אגב, אם אני רוצה בעזרת טרמיסטור, לד ומקור מתח של 3V ליצור מערכת שהלד ידלוק לפי החום של הטרמיסטור, אני צריך להשתמש באיזה טריסטור, באיזה? תודה.

פורסם

כל תרמיסטור - אתה יכול "להתאים" אותו אם opamp / טרנזיסטור / סתם נגדים לערכים שאתה צריך

לשליטה במאוורר אם תרמיסטור אתה יכול לשקול LM317 כשהתרמיסטור מחובר במקום אחד מהנגדים שיש במעגל של ה 317

פורסם
  • מחבר

כל תרמיסטור - אתה יכול "להתאים" אותו אם opamp / טרנזיסטור / סתם נגדים לערכים שאתה צריך

לשליטה במאוורר אם תרמיסטור אתה יכול לשקול LM317 כשהתרמיסטור מחובר במקום אחד מהנגדים שיש במעגל של ה 317

ועכשיו בשפת הקודש?

או יותר נכון: מה?!

פורסם

יש תרמיסטורים שונים אם ערכים שונים וכו' - אתה יכול להשתמש באיזה שבא לך / שיש לך ולהתאים את המתח / זרם של התרמיסטור למתח/ זרם של המאוורר אם רכיבים אחרים

פורסם
  • מחבר

יש תרמיסטורים שונים אם ערכים שונים וכו' - אתה יכול להשתמש באיזה שבא לך / שיש לך ולהתאים את המתח / זרם של התרמיסטור למתח/ זרם של המאוורר אם רכיבים אחרים

תוכל לבנות לי מעגל דוגמא כזה כולל שמות הרכיבים בו?

פורסם

מעגל 1 אם LM358 - נקודה אחת שבה הוא עובר בין 1 ו 0. תצתרך לחבר טרנזיסטור וכו אחריי הרכיב כדיי לעלות את הזרם

מעגל 2 אם 555 - אם 2 נקודות מעבר. הרכיב יכול להוציא בעצמו כ 100 mA להדלקת לד ואוליי ממסר קטן

מעגל אם 2 נקודות מעבר מומלץ במערכות בקרה כי הוא לא מתחיל להידלק ולהתכבות הרבה פעמים במהירות כשהוא מגיע לטמפ' שרוצים

ב 2 המעגלים הבחירה של הנגדים תלויה בתרמיסטור שאתה שם ודברים אחרים ויש לך דיי הרבה מקום לשחק אם הערכים

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מעגל 1 אם LM358 - נקודה אחת שבה הוא עובר בין 1 ו 0. תצתרך לחבר טרנזיסטור וכו אחריי הרכיב כדיי לעלות את הזרם

מעגל 2 אם 555 - אם 2 נקודות מעבר. הרכיב יכול להוציא בעצמו כ 100 mA להדלקת לד ואוליי ממסר קטן

מעגל אם 2 נקודות מעבר מומלץ במערכות בקרה כי הוא לא מתחיל להידלק ולהתכבות הרבה פעמים במהירות כשהוא מגיע לטמפ' שרוצים

ב 2 המעגלים הבחירה של הנגדים תלויה בתרמיסטור שאתה שם ודברים אחרים ויש לך דיי הרבה מקום לשחק אם הערכים

וואו תודה רבה, אני אשיג את החלקים ואבנה את המעגל ברגע שאוכל :)

עריכה: אני חייב להגיד שלא הבנתי איפה הלד ולא הבנתי איפה ה555 במעגל השני oO

פורסם

הלד מחובר ל J1 J2 (תשים נגד מתאים)

הציפ IC1 הוא 358 במעגל הראשון ו 555 בשני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים