עבור לתוכן

קורס רענון במתימטיקה באוניברסיטת תל אביב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

היום קיבלתי את תוצאות הפסיכומטרי ולשמחתי הרבה הציון מספיק בשביל להתקבל להנדסה באוניברסיטת תל אביב.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת:

אני למדתי בתיכון מתימטיקה ב4 יחידות והיה הולך לי די טוב, לא השקעתי מספיק בשביל 5 וה4 יחידות היה בדיוק ברמתי בתקופה ההיא.

ועכשיו לפני הלימודים אני רוצה ללמוד את ה5 יחידות כדי "ליישר קו" לקראת הלימודים (אני לא צריך ממש לגשת לבגרות אלא רק לדעת את החומר).

בדקתי במכוני הלימוד והבנתי שמשם לא תצא לי ישועה - אין קורסים בזמן עד שמתחילה השנה (בגלל שאין בגרות).

אז חיפשתי וגיליתי שבאוניברסיטת תל אביב יש מה שנקרא קורס רענון במתימטיקה -

http://www.eng.tau.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=469:2010-04-07-06-32-21&catid=150:2009-05-23-23-07-46&Itemid=426

למטה יש רשימת נושאים, וכאחד שלא מבין כל כך בנושאים של ה5 יחידות רציתי לשאול:

א. האם לדעתכם בקורס החומר ילמד או רק ייעשה רענון, כלומר האם מישהו שלא נתקל בחומר הזה מעולם יצליח להתמודד? לאור התקופה הדי קצרה שבה הקורס יילמד.

ב. האם יש דרך מומלצת להשלים את ה5 יחידות האלה בעצמי? אני ממש בספק אם אני אצליח ללמוד את כל החומר לבדי, בהתחשב בעובדה שגם מאז שעשיתי 4 יחידות עברו כמה שנים טובות...

תודה לכל העוזרים.

נ.ב.

למען הסר ספק, התקשרתי למזכירות הפקולטה להנדסה ולא ידעו כל כך לענות לי שם.

פורסם

אם קוראים לקורס רענון אז אני מניח שזה רענון ולא לימוד ממש.

בכל מקרה, אני לא חושב שתהיה לך בעיה, קורסי החדו"א והאלגברה של שנה ראשונה מכילים את מה שלמדת בתיכון, ודי מלמדים שם "הכל מאפס". תוך 4-3 שבועות אתה תיכנס לקצב של הסמסטר (תשכח מכל מה שאתה מכיר), ואחרי סמסטר או שניים אתה תתחיל להבין איך לומדים באוניברסיטה (אי אפשר להסביר, צריך לעבור את זה בעצמך). אפשר לומר שכרגע אתה לא יודע איך ללמוד (אם תזרוק סטודנט אחרי חצי סמסטר בסמסטר שישי, הוא יקרוס תחת העומס. איך ללמוד זה משהו שאתה מפתח עם הזמן), אז אם לא למדת 5 יחידות אמנם תצטרך לשבת יותר זמן כדי להבין נושאים שלא פגשת מעולם (לדוגמה: מרוכבים וגבולות לא לומדים ב-4 יחידות, אם אני לא טועה) אבל זה זניח ביחס לכל הקורס. אתה תראה שבהרצאות של קורסי הבסיס מקדישים כמעט את כל הזמן כדי לפתח לך צורת חשיבה ותפיסה מתמטית, ולא לפתור אפילו בעיה אחת - משהו שאין בכלל בתיכון. אתה גם תתפלא איזו כמות עצומה של חומר אתה לומד בזמן כל כך מועט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים