עבור לתוכן

איך המבקרים נותנים ציונים למשחקים תוך זמן קצר כ"כ

Featured Replies

פורסם

תהיתי איך המבקרים נותנים ציון למשחק תוך כמה שעות

לדוגמא יצא המשחק la noire בתאריך לפי הרשום 17 במאי וכבר יש ציונים בכמה אתרים

הם נותנים ציון עוד לפני שהם מסיימים אותו?

או שהם מקבלים אותו יותר מוקדם מה שאני מניח הסיבה

פורסם

זו העבודה של אותם אנשים,לחכות לשניה שמשחק יוצא או PRE ORDER כמובן,ולשחק בו רצוף יממה או שניים תוך כדי מתן צומת לב לדברים שמהם בונים ביקורת.

אני לא יודע עד כמה זה באמת ככה אבל זה נשמע לי הגיוני.

פורסם

אתרי משחקים מקבלים את המשחקים עצמם זמן מה לפני ההשקה, בדיוק בשביל שהביקורת תהיה מוכנה ותתפרסם ביום ההשקה.

פורסם

אתרים נחשבים ובעלי משקל בתעשייה/קהל הגיימרים מקבלים את המשחק כמה ימים/שבועות לפני הRelease Date. ואז, בRD הביקורות יוצאות(ויש כאלה שכבר מוכנות הרבה לפני ה-RD), כי ההסכם עם החברה שנותנת להם את המשחק מראש הוא שאסור לשחרר ביקורות לפני ה-RD או כל תאריך אחר. עם משחקים טובים שמקבלים ציונים גבוהים, פירסום מסת הביקורות ב-RD או סמוך לו יוצרת הייפ חיובי ובאזז סביב המשחק. עם משחקים גרועים, אי פרסום הביקורות לפני ה-RD גורם לכך שרוכשים אותו ללא קשר לאיכות שלו(כפי שנמדדת על ידי הביקורות).

יש גם אתרים או עיתונאים/בלוגרים עצמאיים שפשוט קונים את המשחק, אבל הסיכוי שלהם לפרסם ביקורת ב-RD הוא אפסי. לכן באתרים ישראליים שאינם מקושרים כהלכה(=כולם) הביקורות מתפרסמות כמה ימים(במקרה הטוב) או שבועות(במקרה הרווח) אחרי ה-RD.

סתם בשביל לסבר את האוזן, כמות "יפה"(אין נתונים מדוייקים) מהמשחקים הפרוצים שמגיעים לרשת לפני ה-RD מקורם בדיוק באותם משחקים שנשלחו לביקורות - באם זו הדלפה "ישירה" של כתב לקבוצת ווארז, או אולי אפילו כתב שהוא בעצמו חבר בקבוצת ווארז או המקרה הסביר יותר של חבר מוסר לחבר עד שזה מתגלגל לקבוצת ווארז.

פורסם

אתרי משחקים מקבלים את המשחקים עצמם זמן מה לפני ההשקה, בדיוק בשביל שהביקורת תהיה מוכנה ותתפרסם ביום ההשקה.

נכון, למרות שלא כל הביקורות מתפרסמות ביום ההשקה אם יש מבול משחקים או שמדובר במשהו מסיבי (ע"ע oblivion)

רק לציין שמשחקי MMO זוכים לביקורות רק אחרי ההשקה כי אין שרתים לשחק עליהם לפניה

פורסם

יתרה מזאת, חברות המשחקים מארגנות לעיתים משחקי רשת בין העיתונאים בכדי שאלה יוכלו לבדוק את מרכיב האונליין במשחק.

פורסם

זו העבודה של אותם אנשים,לחכות לשניה שמשחק יוצא או PRE ORDER כמובן,ולשחק בו רצוף יממה או שניים תוך כדי מתן צומת לב לדברים שמהם בונים ביקורת.

אני לא יודע עד כמה זה באמת ככה אבל זה נשמע לי הגיוני.

מחכים לשניה שהמשחק יוצא ואז משחקים יממה או שתיים ברצף? איזה שטויות במיץ אתה ממציא זה משהו... ;D

אותן הביקורות שאתה רואה נעשות ע"י כתבים מאתרים גדולים ונחשבים כמו קוטאקו לדוגמא, ולרוב הם מוזמנים לפגישות סודיותבכדי לטעום מהמשחק חודשים לפני שהוא יוצא, ולאחר מכן מקבלים את היצירה הסופית שבוע-שבועיים לפני היציאה ל"פשוטי העם".

המפתחים תמיד דואגים לתת את הזמן למבקרים להשתכנע בטיב המשחק, זהו חלק מפרת הכסף הקדושה.

*ראה: Bobby Kotick

L.A. NOIRE, למשל, הוצג לכתבים, בין היתר כתבים של קוטאקו לפני כ-3 חודשים.

פורסם
  • מחבר

מבקר משחקים זה אחד המשרות גם להרויח כסף גם להנות באותו זמן

פורסם

זה לא כזה פשוט כמו שאתה חושב, הרבה פעמים הם לא ישנים כי הם צריכים לעבוד. E3 נגיד זה 4 ימים שהם בקושי ישנים וגם בשבוע שלפני הארוע יש להם הרבה מאוד עבודה.

פורסם

נכון, למרות שלא כל הביקורות מתפרסמות ביום ההשקה אם יש מבול משחקים או שמדובר במשהו מסיבי (ע"ע oblivion)

והנה הדוגמא המושלמת

The Witcher 2: Review in Progress

http://pc.ign.com/articles/116/1168535p1.html

פורסם

ניראה לי שאתה לא במקום הנכון :lol:

ניראה לי שזה מראה מה CDP חושבים על IGN, רוב האתרים כן הוציאו ביקורת בזמן ושיחקו בו לפני יציאת המשחק.

פורסם

שמע, אם ב"רוב האתרים" אתה מתכוון לאתרים שבחיים לא שמעת עליהם...

107uc80.png

אז כן, רוב האתרים עשו ביקורות לפני שהמשחק יצא. ::)

בינתיים כל האתרים הרציניים עדיין עובדים על הביקורות שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים