עבור לתוכן

התקלקלו לי 2 צורבים: מה עדיף כבר- פנימי או חיצוני?

Featured Replies

פורסם

במחשב שלי הלך הצורב כבר ממזמן.

היום הלך הצורב גם במחשב השני.

השאלה היא האם לא שווה כבר לקנות צורב DVD חיצוני ולחבר אותו מתי שצריך.

השימוש בכוננים הוא רק לצריבה, וגם זה במקרים נדירים.

מהניסיון שלכם, צורב חיצוני הוא עמיד ומתאים למשימה?

יש משהו מומלץ? נגיד באיזור 150 ש"ח? 200 ש"ח? (חיבור USB 2.0 כמובן)

עוד שאלה חשובה על הדרך- האם אפשר לעשות Boot מצורב חיצוני?

תודה!

פורסם

מאוד מבין אותך, היום חוץ מהתקנות של WIN ודיסקים מסויימים לבדיקות(כמו HIRENS BOOT CD) אין כמעט שימוש לצורב :nixweiss:

מה גם, היום יש מספיק מדריכים כדי ליצור התקנה מDOK - אבל חובה לוודא שהמחשב אכן תומך באפשרות בוט מהתקני USB!!

יש מתאם מIDE/SATA לUSBשעולה בסביבות ה80 שקל(כולל ספק כוח) שמאפשר לך לחבר כל כונן SATA IDE של נייח או נייד ולצרוב /להשתמש בכונן מתי שאתה צריך ללא צורך בלהתקין אותו בתוך המארז :xyxthumbs:

פורסם

לדעתי חיצוני, לפעמים ילך לחבר הכונןל ותצטרך משהו בשלוף, קרה לי השבוע.

פורסם

צורב חיצוני לא יחייה יותר זמן.

פורסם
  • מחבר

שלום לך

תבחר :)

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-dvdwriter&db5767=5769&orderby=price

הסמסונג הוא סבבה, קצת איטי אבל משתלם.

:xyxthumbs:

כן, עשיתי שם חיפוש, פשוט אין לי כ"כ ניסיון עם צורבים חיצוניים.

וגם קראתי עליו קצת ביקורות, והוא באמת קצת איטי (אפילו בצריבת CD-R). אבל אולי בשביל מקרים בודדים זה שווה את זה.

צורב חיצוני לא יחייה יותר זמן.

מה ז"א? בהשוואה לאורך חיים של צורב פנימי, שהם 'מתקלקלים' אחרי אותו זמן פעילות, או שבכללי צורבים חיצוניים מחזיקים פחות זמן?

פורסם

^^^^

הכוונה, כך אני מניח , היא, שהצורבים החיצוניים לא מחזיקים זמן יותר מהפנימיים,

גם אם תפעיל אותם פעם ב...

לדעתי, במחיר של חיצוני כמו סמסונג אתה יכול לקנות שני פנימיים.

תעשה מה שנראה לך הכי מתאים ומשתלם עבורך.

:xyxthumbs:

פורסם

צורב פנימי עולה כל כך זול שעדיף לקנות ולהתייחס אליו כמוצר כחד פעמי.

אם יש לך מזל זה יחזיק שנים רבות.

אם אין לך מזל, נסה פעם הבאה דגם/חברה אחרת.

פורסם

אם אין מזל זה לא אומר שום דבר. זה מקרה בודד וחסר משמעות.

יש לך צורבים מומלצים בסטיקי, שים עדיפות לצורבים עם יותר אחריות (שנתיים מול שנה) מאחר ושאורך החיים שלהם הוא דיי קצר.

פורסם
  • מחבר

אם אין מזל זה לא אומר שום דבר. זה מקרה בודד וחסר משמעות.

יש לך צורבים מומלצים בסטיקי, שים עדיפות לצורבים עם יותר אחריות (שנתיים מול שנה) מאחר ושאורך החיים שלהם הוא דיי קצר.

2 צורבים פנימיים- 190 ש"ח.

יתרונות: מהירים יותר מהחיצוני (לפי ביקורות)

חסרונות: פנימיים ולא ניתנים לניוד

1 צורב חיצוני - 145 ש"ח.

יתרונות: ניתן לניוד

חסרונות: אם מתקלקל אז הלכו שוב כל הצורבים בבית

טוב, בקיצור, תודה לכולם על העזרה, אני אקפוץ לחנות ומה שיבוא לי באותו רגע אני אקח.. ההבדלים כבר לא משמעותיים כך נראה..

פורסם

לא שאני מבין למה ציטטת את ההודעה שלי, כנראה שלא ראית את הכפתור "הוספת תגובה", אבל..

מהירים יותר? זה זניח.. זה לא יתרון לצורב רגיל.

פורסם

אם הצריבה כ"כ נדירה תצרוב אצל חבר או שכן. אפילו אם תשלם לו 5 ש"ח טרחה זה ישתלם.

פורסם

במקרה הזה הייתי מעדיף את העצמאות שבצורב משלך, גם כקורא שמשתמשים בו לפעמים וגם כצורב שצריך מדי פעם.

אני יכול להמליץ לך על Pioneer, שיש לי צורב שלהם שמחזיק כבר יותר מ-4 שנים, על LG, שצורב שלהם מחזיק אצלי בבית 3, ועוד אחד של ASUS שלדעתי מחזיק שנתיים כבר.

מצד אחד, שילמתי עליו משהו כמו 50 שקל יותר בהשוואה לצורבים אחרים, מצד שני, הוא לא חד פעמי כמו שתיארו פה.

עברו תחת ידי גם צורבים של Optiarc ושל סמסונג, שמחזיקים אומנם, אבל הייתי צריך לעדכן להם קושחה בשביל שיחזרו לחיים.

פורסם
  • מחבר

!_Nike_!: ציטטתי כי הפנית אותי לסטיקי, אז החזרתי תשובה לגבי המחירים. אגב, לא השתנה כלום בעולם הזה כבר חצי שנה?

Screw_Master: ברור, יש יתרון לעצמאות בצורב. ולהחזיר צורב לחיים ע"י עדכון Firmware זה דווקא סבבה. אצלי פשוט התייבשו הגומיות ונקרעו.

וזאת דווקא אחלה נקודה למחשבה... הצורבים נעלמים לאט לאט מחיינו, ומי שיש לו ולא משתמש יגלה שהם מתקלקלים מוקדם מהצפוי...

פורסם

המחירים שם הם שיעור, דיי מיותר למען האמת, אפשר היה פשוט לרשום 90-140 לכל הצורבים.

וזה לא שלא היו שינויים, נוספו צורבים בודדים בזמן הזה, הסיבה היא שכמעט ואין ביקורות רציניות בתחום הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים