עבור לתוכן

איך מקטינים מחיצה באבונטו 11.04?

Featured Replies

פורסם

מותקנים אצלי בנייד מערכת הפעלה XP ואבונטו 11.04.

לראשונה הקציתי 25GB ולשנייה את השאר, ועכשיו אני רוצה לשנות קצת את המאזן- להגדיל את המחיצה של XP ולהקטין את זו של אבונטו.

השאלה היא, איך אפשר לבצע את הפעולה הזו בממשק פשוט? כל ההסברים שמצאתי עד עכשיו בגוגל היו דברים מסובכים שדרשו הבנה קצת יותר עמוקה משלי, תוך שימוש בפקודות כתיבה לביצוע!

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אנסה את התוכנה היום :)

פורסם

לא מתוך מערכת ההפעלה. אתה לא מנסר את הענף שאתה יושב עליו.

פורסם

^ אבל יש סיכוי גבוה שיש אותו בדיסק של אובונטו

פורסם
  • מחבר

נתקלתי בבעיה קטנה! השתמשתי בכלי המובנה בהתקנה של אבונטו כדי להקטין את המחיצה הנוכחית של מערכת ההפעלה, וזה עבד. אבל כשרציתי להוסיף את הנפח הזה למחיצה של XP, כלום לא קרה (שטח פנוי נשאר כמו שהיה, כנ"ל לגבי גודל המחיצה של XP).

אז הרצתי את אבונטו מהדיסק, ושם הפעלתי את התוכנה gparted, רק שבתוכה לא מופיע משהו שאני יכול להיזער בו- צירפתי תמונה! ממרכז התוכנות התקנתי את כל התוספים האפשריים לתוכנה, למקרה שחסר משהו משמעותי, אבל דבר לא משתנה. בתמונה שצירפתי אגב לקוחה מאבונטו המותקנת אגב, תכלס אותו הדבר הופיע גם מהדיסק התקנה פשוט שכחתי לצלם!

כל מה שנשאר כרגע הוא להוסיף 60GB, שלא נמצאים בשימוש, למחיצה של XP וכך להגדיל אותה. מה הדרך הטובה לעשות את זה?

ניסיתי להתקין את PARTITION MAGIC הטובה והישנה, אבל כשאני מנסה להרית אותה עולה תקלה והתוכנה נסגרת!

דרך אגב, אין לי סידירום. אז אם הפתרון הוא עם תוכנה שמצריכה הרצה לפני עליית ווינדאוס, אני צריך שתעבוד על DOK.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כמה סלט עשית פה.... באמת שאני נוהג לרשום דברים שיש הגיון מאחורי המילים ולא סתם המלצות באוויר.

מה הפלט של fdisk -l אצלך?

פורסם
  • מחבר

למה סלט ??? הצעתם כאן את parted magic, אבל לא ראיתי שיש אפשרות לשים אותה על DOK, רק לצרוב על דיסק, אז לא ניסיתי אותה.

אז הלכתי על האופציה השנייה שהוצעה כאן, gparted, הצלחתי להקטין את המחיצה של אבונטו רק לא מצליח להגדיל אחרכך את זו של ווינדאוס....

לא יודע איך בודקים את מה שציינת במשפט האחרון :)

פורסם

http://partedmagic.com/doku.php?id=creating_the_liveusb

את זה ראית כבר?

תפתח shell ותכתוב את הפקודה עם privilege elevation (כלומר דרך sudo). איך אפשר להתשמש בלינוקס מבלי לדעת להשתמש קצת בCLI?

עכשיו אני מבין איך Ubuntu הצליחו כל כך בשיווק שלהם...

פורסם
  • מחבר

אני רואה שהעניין מסתבך, אז עשיתי פעולה פשוטה יותר: בשטח הפנוי יצרתי מחיצה חדשה לצד הקיימת ובה אני אשמור את הסרטים וכל ההורדות מסביב.

בעיה נפתרה, תודה :)

פורסם

הודעה בטעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים