עבור לתוכן

שאלות על חיבור עם חייגן (HOT + ב"ב)

Featured Replies

פורסם

היי,

עברתי לפני מספר ימים לחיבור עם חייגן בבזק בינ"ל, לאחר שתמיד הייתי ללא חייגן.

אני מחובר דרך נתב קווי (ישן) של אדימקס ויש לי מודם טריון (גם ישן..) של הוט.

היום בבוקר ראיתי שאין לי חיבור לאינטרנט, ומשום מה הנתב לא התחבר מחדש. רק שהוצאתי חשמל וכבל רשת רשת הוא חייג והתחבר מחדש.

1. האם תמיד אחרי ניתוק אני צריך ידנית להתחבר, אין לחיבור עם חייגן חיבור אוטומטי אחרי ניתוק?

2. דבר נוסף, האם כאשר אני מחובר עם חייגן, אני אוכל להתחבר לVPN בחו"ל - או שיש בעייה עם VPN על גבי חייגן?

תודה.

פורסם

1. קשה לענות על השאלה הזו - בעיקרון התשובה היא לא - זה לא צריך לעבוד כך. אבל זה יכול להיות תלוי בהרבה גורמים כמו הנתב, המודם, ההגדרות של כל אחד מהם, פרוטוקול החיבור, מהות הניתוק.

ליתר בטחון - תבדוק שבהגדרות החייגן בנתב מופיע "continuous".

2. לא אמורה להיות בעיה להתחבר בVPN מעל חייגן.

פורסם
  • מחבר

1. מוגדר continuous, פרוטוקול L2TP

2. תודה.

פורסם

מניסיוני - גם כשמדובר בחיבור ללא חייגן יצא לי כמה פעמים להיתקע ללא אינטרנט כי אחרי הפסקת חשמל הנתב משך מהמודם IP לפני שהמודם קיבל IP מהספק, ואז הנתב קיבל IP פנימי (192.168.100) ונשאר תקוע איתה עד שעשיתי renew בממשק הנתב. בזמן האחרון זה לא קורה, ולא שיניתי שום הגדרות. אז בהחלט ייתכן שמידי פעם תצטרך לחייג פיזית מחדש.

פורסם
  • מחבר

היה אצלי טכנאי של הוט והחליף מודם (ל - ARRIS), ועדיין הנתב לא מתחבר מחדש לאחר ניתוק - רק הוצאה של כבל ה-WAN מהנתב גורמת לו לחייג.

אני מניח שזו בעייה בנתב? האם נתב יותר חדיש יעזור? (כרגע אדימקס BR-6104K קווי)

(ד"א יש לו גם מגבלה של 7MB על חבילה של 12MB - אז בכל מקרה חשבתי להחליף מודם - כנראה ל- TP LINK TL-WR841N /ND)

פורסם

למה עברת לחייגן אם אפשר לשאול ?

פורסם
  • מחבר

עברתי, כי הייתי צריך קצב עבודה סביר עם חו"ל - והניתוב דרך שרתי הוט (ללא חייגן) היה פשוט זוועה, עכשיו יש (בד"כ) שיפור.

אין ספק שזה הרבה פחות נוח מהרבה בחינות (חיבור, IP לא קבוע, מקודם יכלתי לקבל מהוט יותר מ IP אחד...)

אודה אם מישהו יוכל לענות לי על השאלה בקשר לנתב (ולדגם)

פורסם

הוא נתב סביר, שיחזיק לך חייגן בלי בעיה (כל עוד אין לך עוד דרישות כמו רשת קווית 1G וחיבור USB ).

אם תרצה, בתוספת מחיר יש לך את TP-Link TL-WR941ND שהוא בעל 3 אנטנות.

פורסם
  • מחבר

תודה. כרגע אין לי צורך ברשת אלחוטית, ובשביל רשת 1G אני אקנה סוויץ נוסף בהמשך, אני רק מחפש נתב שיפתור לי את המגבלה של 7MB על תשתית של 12M ואת זה שהוא לא מתחבר לאחר ניתוק.

האם יש ב TP LINK 841 אפשרות לכבות את הרשת האלחוטית לגמרי?

האם יש לו תמיכה בעידכון אוטומטי של שירותים כמו DYNDNS (כמו שיש באדימקס)?

האם יש הבדל מהותי בין 841N ו- ND?

תודה

פורסם

יש אפשרות לכבות את הרשת האלחוטית, יש לו תמיכה בעדכון אוטמטי של DYNDNS וההבדל בינהם זה שב ND האנטנות מתפרקות.

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם

שלום armin,

1. אין צורך להתחבר ידנית לאינטרנט

2. אין בעייה בגלישה על גבי חייגן ב VPN באתרים רגילים, יכול להיות שאולי התכוונו לאתר משחקים "גיימרים" ברשת וכאן זה תלוי בספק וצריך לפנות לספק ולברר לגבי צורת גלישה

3. צריך לבדוק את הגדרות החייגן ואין צורך לנתק בכל פעם את כבל הרשת מהראוטר כלי להתחבר לאינטרנט בשנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים