עבור לתוכן

יצרתי אתר חדש. בואו לבקר.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש יצאתי למסע קצר לחיפוש אתרים עבריים שמסבירים למשתמש הפשוט מה זה לינוקס. נדהמתי מהאיכות הירודה של האתרים הקיימים ומהעובדה שרובם לא עודכנו מאז אמצע העשור הקודם.

התוצאה: יצרתי אתר חדש! כתובתו בישראל (או, בעצם, באיי טוקלאו):

http://ma-ze-linux.tk/

אני סבור שבמאמץ משותף נצליח לגרום ל-80% מתושבי ישראל לעבור ללינוקס בשנה הקרובה. אשמח מאוד אם תבקרו באתר, תביעו את דעתכם, תשלחו לי תיקונים והצעות, ותשלחו את הלינק לכל הדודות והאחיינים שלכם ולכל אדם אחר שאתם מכירים.

(אני יודע שעדיף היה אם הכתובת היתה co.il, אך כרגע אין באפשרותי לקנות דומיין. אם יש למישהו הצעה, אשמח לשמוע).

תהנו!

פורסם

דף הבית נראה קצת כמו פרסומת, השאר נראה נחמד. יש פוטנציאל :xyxthumbs: .

פורסם

אני מסכים עם nat64x

צריך לעבוד קצת על עיצוב הממשק- מציק שאין תפריט בכל עמוד.

כדאי גם להוסיף קצת מדריכים לשימוש בטרמינל- זה נושא חשוב שמסתבכים איתו הרבה (אני לדוגמא)

חוץ מזה- עשר!!!

פורסם

התוצאה: יצרתי אתר חדש! כתובתו בישראל (או, בעצם, באיי טוקלאו):

http://ma-ze-linux.tk/

אני סבור שבמאמץ משותף נצליח לגרום ל-80% מתושבי ישראל לעבור ללינוקס בשנה הקרובה. אשמח מאוד אם תבקרו באתר, תביעו את

:lol: :lol: :lol: :lol:

ולא, אני לא משוחד

<----------------------------

פורסם

חחחחחחחח

אכן מצחיק :lol:

נראה נחמד, למרות שלא האתר שלך ולא מה שתגיד שם יגרום לי לעבור ללינוקס, לא כשנולדתי עם מערכות ווינדוס ביד. מצטער, אבל אני כבר רגיל לזה. (80% ? זה כמו שתגיד ש80% מצרכני החלב בעולם, יעברו לחלב עזים... נכון, זה בריא יותר, אבל...)

התחלתי כרגע להשתמש במאק, אבל רק בגלל סקרנות, אני ממש לא הולך לעבור אלייה.

ואת לינוקס בדקתי כבר מזמן, טובה והכל, אבל כמו שאמרתי 2 שורות למעלה, אני כבר רגיל לווינדוס.

יוזמה מעולה, למי שרוצה ללמוד על המערכת ולהתנסות, כל הכבוד :)

פורסם

יוזמה מצויינת.כל הכבוד.

פורסם

העיצוב של האתר נראה כמו מהתקופה של Netscape. מי שיראה את האתר הזה (לעומת הדסקטופ הנוצץ שיש לו ב 7 או XP) יחשוב שככה הרמה של מערכת לינוקס. אם כבר - זה יבריח אותו מלינוקס

אני ממליץ שתתחבר לצוות של אחד מהאתרים הקיימים : whatsup, ubuntu-il, הפינגוין ואחרים. הרבה מהאתרים האלה מחפשים את מי שיכתוב תוכן, יעדכן מדריכים ישנים מ 2004-2006, ויעשה הרבה עבודה אחרת. כרגע התוצאה שיש אתר אחד אם תוכן בינוני ועיצוב גרוע, ואתרים אחרים אם עיצוב טוב ותוכן מיושן

העיצוב מאוד משפיע אל מה שאנשים חושבים אל האתר במיוחד כשהוא אתר שאמור להיות מייצג

התוכן של האתר דיי צועק "וינדוס זה חרטא". האמת שאני דיי מסכים, אבל זה לא הדרך לאמר את זה. זה רק גורם לך להיראות פנאט - כמ הפנטים של Apple / דת / כדורגל וכדומה

לכל הטענות שלך נגד וינדוס יש טענת נגד :

לינוקס חינם - גם וינדוס חינם. תלמד להשתמש בביטורנט

ללינוקס אין וירוסים - (קודם כל זה לא נכון. יש וירוסים אבל לא ניתן להידבק מהם בקלות). ניתן להגן אל וינדוס מוירוסים. הגנה עלובה, רוב מחשבי וינדס כן נדבקים בוירוסים, אבל מבחינת משתמש הוינדוס אם יש לו אנטיוירוס הוא מוגן לא פחות טוב ממך

לינוקס יציבה יותר - לא תמיד. לינוקס היא מערת שמתפתחת במהירות, ויש לזה מחיר - xorg שבור, KDE 4.0, Gnome 3.0, משהוא אחר לא עובד בגלל באגים וכו

דרייברים - בדרך כלל דברים עובדים כמו בוינדוס או יותר טוב, אבל יש דברים כמו nvidia שהחליטו שלינוקס הוא סוג ב ולא רוצים לתת דרייבר נורמלי

תוכנות סגורות - פלאש אין (הפלאש של אדובי הוא חרטא, gnash לא מושלם ולא תמיד פותח הכול ב 100 % דיוק). פוטושופ אין (יש gimp ו synfig והרבה אחרות וטובות, אבל לך תסביר את זה לחולה פוטושופ שלא רוצה לראות משהוא אחר). מחשקים אין (יש כמות מסויימת של משחקים ללינוקס, ועוד כמה שובדים אם wine, אבל זה לא כולם ולא "השמות הגדולים" שכולם רוצים)

רישיון ו WGA : וינדוס חוקי או פרוץ כמו שצריך לא עושה בעיות (עושה ועוד איך, אבל לך תסביר את זה)

יש הרבה רקע שצריך לשנות : משרד החינוך מחנך לפי מיקרוסופט. יש פרויקטים של תרומת כיתות מחשבים מוססות לינוקס לבתי ספר, אבל זה בודדים. אתה יכול לחפש פרויקטים כאלה (דרך whatsup למשל) ולעזור להם

הרבה משתמשים לא לומדים דברים פשוטים - הם פשוט מקובעים מדיי. למשל - אני משאיר את המחשב הנייד שלי במקום מפגש, או שמישהוא בא אליי ורוצה שניה להיכנס לאינטרנט (סתם לעדכן בפייסבוק לא משהוא רציני) ולוקח לו שעה למצוא את הגלשן אינטרנט (והוא בערך הדבר הראשון בתפריט וכתוב web browser), ומתלונן למה יש לי כזה מחשב מסובך

תחשוב גם - אתה בטוח שאתה רוצה בלינוקס את כל הקהל הזה ? אני אישות לא ממש. לדעתי חלק ממה שטוב בלינוקס זה הרמה של המשתמשים (שגבוהה מאוד יחסית לרמה הממוצעת של משתמשי וינדוס / apple), ושיש את "הברירה הטבעית" הזאת של מי שהצליח לעבור ללינוקס ומי שלא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים