עבור לתוכן

האם כדאי לפתח אפליקציות לאיפון?

Featured Replies

פורסם

שמעתי שאפשר לפתח אפליקציות לאיפון ולימכור אותם לאפל האם זה שווה מבחינה כלכלית?

בנוסף רציתי לשאול עם למתכנת ללא תעודות יש אפשרות להרוויח כסף?ובאיזה דרכים?

פורסם

בשתי מילים: angry birds

יש עכשיו תחרות קשה אז קשה להתבלט אבל בהחלט זה משהו שהייתי שוקל.

פורסם
  • מחבר

מה זהangry birds

פורסם

עזוב

פורסם

יש תחרות עצומה

עם תפתח אפליקציה שמיליונים ישלמו עליה 1$ וזה לא משנה איפון\אנדרואיד \וכו

אתה מסודר -הסיכוי לעשות את זה בגלל התחרות העצומה מאוד נמוך

היתרון זה שעלות הפיתוח לרוב מאוד זולה יחסית ככה שזה לא כמו משחק \תוכנה שעולה מיליונים לפתח

פורסם

אתה עושה פה בלאגן נוראי.

קודם כל זה לא 'לפתח אפליקציה ולמכור לאפל'.

אתה מוכר את האפליקציה למשתמשי הקצה, ומשלם לאפל 30% מכל מכירה.

ומה קשור תעודות? אין ראיון קבלה, אין תנאי סף, אין כלום. שב בבית ותעשה אפליקציה. אם היא שווה משהו ותצליח לשווק אותה מספיק טוב, ישלמו. שם זה נגמר.

מעבר לזה - להתעניין בתחום של תכנות למובייל ולא להכיר את אנגרי - כנראה שעשית בדיוק אפס מחקר בנושא (וגם היית בתוך בועה בשנה האחרונה)... אם אתה טיפה רציני אז כדאי שתתחיל לחפור בגוגל.

קרירין - עלות הפיתוח בד"כ זולה, אבל זה עניין של פרספקטיבה. חודש עבודה של תוכניתן זה לפחות 15 אלף שקל, לרוב הרבה יותר. תוסיף סאונד/גרפיקה/בדיקות/UI וכו'. בקיצור, אם יש לך מלא זמן לשבת בעצמך ואתה לא מחשיב את הזמן שלך ככסף, אז לכאורה אפשר בהוצאה די נמוכה להוציא תוכנה. אבל גם זה מאד יחסי.

ואם כבר מדברים על אנגרי - עלות הפיתוח של המשחק הראשון בלבד (בלי כל התוספות, רק האנגרי הראשון שיצא לאייפון) הייתה בערך 100,000 יורו. לא ממש זול. יותר זול מפיתוח משחק מודרני ל-PC אולי. אבל בהחלט לא משהו לתוכניתן הביתי...

פורסם

Angry Birds היא דוגמא פחות טובה - מדובר בסטודיו קטן יחסית (או "עסק" אם תרצו) שפיתח את התוכנה.

לא חסר מתכנתים עצמאיים שבזמנם הפנוי ישבו ופתחו משחקים / אפליקציות בהשקעה כספית אפסית מצידם, ורובם אפילו עשו את זה להנתאם האישית בלבד - אבל הרוויחו מזה סכום לא קטן של כסף.

עם זאת כדאי לא לשכוח שמעצם היותם מתכנתים פרטיים - יתכן מאוד שיש להם עבודה, והזמן הפנוי שלהם מצומצם יחסית - ולכן הפיתוח ארוך.

בקשר ל App Store - לצורך הדוגמא אם העלאת משחק ב $1, אז לדוגמא מגיע אליך רק 70 סנטים ולאפל 30 סנטים - אתה לא "משלם" כלום לאפל, פשוט מקבל פחות :) (לעומת נניח eBay שאתה מקבל Bill עם Fees בסוף החודש).

אל תשכחו גם שבשביל להעלות אפליקציה "כדין" (דרך App Store) צריך לשלם על חשבון מפתח שאם אני לא טועה עלותו היא $99, ואחרי כל זה - גם לא בטוח ש Apple בכלל תאשר את האפליקציה שלך, הכל נתון לשיקול שלה.

פורסם

אני שב ומדגיש ש'השקעה כספית אפסית' היא מושג מאד מאד יחסי.

כשהתעריף שלך הוא סביב ה-100 ש"ח לשעה אז לשבת אפילו רק שעה כל יום שווה בפועל יותר מ-3000 ש"ח לחודש.

ודווקא לתוכניתנים זה לא כסף היפותטי - זה כסף אמיתי שאפשר להרוויח כפרילאנסר, או להשאר יותר בעבודה אם אתה עובד לפי שעות...

אני ישבתי כמה חודשים בזמן הפנוי המועט שהיה לי (אני עובד בחצי משרה וגם סטודנט להנדסה) ועשיתי משחק לאנדרויד. זה נורא נחמד וכיף. ביחס לציפיות שלי הוא אפילו מאד מצליח -אני מתקרב ל-35 אלף הורדות בארבעה חודשים.

אבל זה משחק חינמי (גם אנגרי בירדס חינמי באנדרויד, קשה למכור כמויות למשתמשי אנדרויד - באייפון משלמים יותר בקלות על דברים).

הפרסומות נותנות כסף, אבל זה בדיחה - כרגע משהו כמו דולר ליום. תעשו לבד את החישוב מתי ההשקעה בזמן תחזיר את עצמה...

פורסם

דיברתי על השקעה כספית - ברור שחוץ מזה יש לך גם זמן שנשרף, אבל כמו שציינתי ברוב המקרים זה זמן פנוי (מעבר לשעות העבודה), ובעוד יותר מקרים זה פיתוח לשם הנאה נטו.

כשאתה מתחיל לפתח אפליקציה לשם ההנאה, אתה מתחיל במחשבה של "למה לי לפתח בכלל לעצמי? אני יכול להישאר עוד 3 שעות בעבודה ולעשות עוד כסף"? כי אני לא גונז רעיון ככה. לא נכנס גם לזה שעבודה בתור שכער היא כמעט ברוב המקרים בשכר גלובלי וזה לא משנה כמה זמן תשאר :)

ובקשר ל"פרילנסר" - זה רעיון יפה :) - אבל לא יישים.. בתור מתכנת שכיר - זה ממש לא קל לקום ולהיות פרילנסר בשעות הערב.. ובנוסף אם אתה עובד - זה בכלל לא קל לעמוד בדד ליינים כשאתה יכול לעבוד רק 3 שעות מהבית. ;)

וזה מוביל אותי לדוגמא שלך על Rovio - כמובן שחלק מה 100,000 האלה הולכים למשכורות של מעצבים, מתכנתים, QA - וזה מה שאני בא להדגיש שאין לך בפיתוח עצמאי. כמובן שלחברה כמו Rovio היו גם הוצאות נוספות כמו משרד, הוצאות נלוות כמו רישיונות תוכנה.. וזה ממשיך.

והדוגמא שלך היא לא דוגמא בכלל..:

א. קודם כל, ואני אומר את זה בזהירות ל"קהילת אנדרויד" (אני יוזר אנדרויד בעצמי!).. עם כל הכבוד IOS != Android

ב. הכסף האמיתי לא מגיע מפרסומות בכלל :)

תחשוב איפה הייתה עכשיו אם האפליקציה הייתה לאייפון במחיר של $1. מזה דולר?! אנשים, במיוחד באייפון לא מהססים לקנות (אי אפשר להגיד את העל השוק הישראלי אמנם) - ויש מצב טוב מאוד שהיית יכול לרכוש איזה רכב קומפקטי מהכסף ;)

פורסם

לא לשכוח שאתה יוצר בעצם נכס שיכול לספק הכנסות לא מבוטלות לאורך הרבה מאוד זמן.

אפילו בלי חדירה גבוהה וע"י גיוון הפרוטפוליו אפשר לקבל לדעתי תשואה נאה מאוד תוך כדי השקעה חד פעמית ותיחזוק מוגבל לאורך זמן.

כמו כן, הדרישה למשאבים נמוכים במיוחד לצורך תהליך הפיתוח נותנת פלטפורמה מעולה ליזמות ורווח כלכלי נאה תוך סיכון מינימלי.

החלק הכי נאכס בכל הסיפור זה כנראה שהאפליקציה צריכה לעבור אישור, שיכול לקחת זמן ועושה אותך תלוי בהם.

בסופו של יום, זה יהיה שווה בשבילך כול דקה שתשקיע לתוך הפרויקט. נשמע לי אידאלי.

פורסם

לא כזה קל - אבל לאנשים עם ראש על הכתפיים, יכולות גראפיות (או משאבים ל..) ורעיון טוב אפשר להרוויח מזה :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות ! ולפי מה שאמרתם לי יש לי שתי שאלות

1)בגלל התחרות עד כמה האפליקציה שלי צריכה להיות טובה כדי שאני אוכל להרוויח ממנה?

2)לפי מה שכתבתם הבנתי שהכי כדאי להציג את האפליקציה שלי לקהילה של אפל כי הם יותר מוכנים לשלם עבור האפליקציה מקהילות אחרות כמו אנדרואיד וכ'ו עם ככה לא הבנתי את הפרוצדורה של הרישום והאישור שאפל צריכים להביא לאפליקציה שלי ומה בעייתי בפרוצדורה זו?

3)האם אפל תפסיק לאפשר לנו לכתוב אפליקציות ולהציג אותן דרכם או שאין חשש שזה יקרה?

פורסם

1)בגלל התחרות עד כמה האפליקציה שלי צריכה להיות טובה כדי שאני אוכל להרוויח ממנה?

7.

עכשיו ברצינות, איך אתה מצפה שנענה על השאלה הזו?

2)לפי מה שכתבתם הבנתי שהכי כדאי להציג את האפליקציה שלי לקהילה של אפל כי הם יותר מוכנים לשלם עבור האפליקציה מקהילות אחרות כמו אנדרואיד וכ'ו עם ככה לא הבנתי את הפרוצדורה של הרישום והאישור שאפל צריכים להביא לאפליקציה שלי ומה בעייתי בפרוצדורה זו?

מה שבעייתי הוא:

א. אתה צריך לשלם להם כסף רק בשביל האפשרות להעלות את האפליקציה.

ב. לא בטוח שבכלל יאשרו לך את האפליקציה.

פורסם
  • מחבר

האם אפל תפסיק לאפשר לנו לכתוב אפליקציות ולהציג אותן דרכם או שאין חשש שזה יקרה?אני שואל את זה כי אני לא רוצה לפתח אפליקציה ובסוף לא היה לי מה לעשות עם זה.

בנוסף..

מה שבעייתי הוא:

א. אתה צריך לשלם להם כסף רק בשביל האפשרות להעלות את האפליקציה.

ב. לא בטוח שבכלל יאשרו לך את האפליקציה.

א. זה 99 דולר לכול אפליקציה נכון?

ב.לפי מה הם מאשרים ?או אך הם יכולים לא לאשר?

פורסם

א. לא בדקתי את זה הכי לעומק, אבל אם אני לא טועה זה $99 לחש0בון מפתח. כלומר תשלום אחד ואתה יכול לפרסם כמה אפליקציות.

ב. לפי מה הם מאשרים? לפעמים מצב רוח או עד כמה הם מרגישים מניאקים.. אבל בעיקר עד כמה זה לא פוגע להם במכירות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים