עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

האם אפשר לסמוך על מולטימטר מדיל אקסטרים?

Featured Replies

פורסם

זה... עובד. לדגם הזה לוקח כמה שניות טובות עד שהוא מתאפס על המדידה, אבל בד"כ מצליח למדוד. יש אותם גם בארץ באזור ה100₪.

פורסם
  • מחבר

יש לך דגם אחר מומלץ? מצאתי שם דגם אחר שדווקא קיבל הרבה המלצות טובות כולל אנשים שבדקו אותו מול FLUKE וגילו שהסטייה לא כזאת גדולה.

פורסם

קראת את הביקורת שרשמתי פה בפורום לא מזמן על ה-Agilent 1253A?

הוא אומנם לא ברמת המחיר שלך אבל דווקא מה שרשמתי בהתחלה על המכשיר הישן שלי נראה לי רלוונטי בעבורך.

באופן כללי אני ממש לא ממליץ על מכשירים כאלה. במינימום כדאי לדעתי להוציא איזה 50$ על מכשיר של חברה אמינה (אולי אפילו תמצא אחד שיהיה True RMS - גם אם זה רק בתדר נמוך יחסית). במידה ואתה רציני לגבי אלקטרוניקה זה גם מה שהייתי ממליץ לך.

במידה ואתה מחפש מכשיר כמה שיותר בסיסי, אז אין ברירה, הוא כנראה יעבוד וסביר להניח שבמדידות DC הוא לא יהיה רחוק מהערך האמיתי, השאלה היא כמה זמן הוא יישאר ככה, כמה הוא בטיחותי, ועד כמה תוכל לסמוך עליו (וכו').

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מכשיר בסיסי כרגע לצרכי לימוד, בהחלט יכול להיות שבעתיד אני גם אדע מה הצרכים שלי ואמצא מכשיר מתאים יותר. מבחינת בטיחות בסך הכל אם מקפידים על עבודה נכונה וקריאת הוראות לא אמורה להיות בעיה. אתה חושב שהמולטימטר שלהם יתפוצץ לי בידיים או משהו כזה? זאת אפשרות, אבל לא שמעתי על זה אף פעם.

מבחינת דיוק, אני חושב שעוד פעם אלא אם כן אתה הולך על אלקטרוניקה מאוד מדוייקת אז ברור שעדיף משהו אחר, אבל בשביל משהו בסיסי נראה לי שזה מספיק. אני אמשיך לחפש שם.

פורסם

א. במה שקשור למדידות DC דיוק בדר"כ לא בעיה. מקסימום תהייה לך שגיאה של אחוז, לא נורא למישהו שלא דורש דיוק גבוה. הבעיה היא מדידות AC. במדידות קבלים ובמדידות של מתחי וזרמי AC אתה תקבל שגיאה גדולה הרבה יותר. יכול להגיע לעשרות רבות של אחוזים.

ב. בטיחות נוגע למתחים גבוהים בעיקר. ב-12 וולט כנראה שלא יקרה לך כלום. אם תמדוד מתח של 230וולט מהקיר אז כבר יש סיכון.

פורסם
  • מחבר

שאלת newbie לגמרי:

איפה אני אתקל במדידות של מתח AC ואיפה DC? נגיד בציוד ביתי, מחשבים וכו'? אם אני פותח מדפסת מקולקלת ורוצה לבדוק אם היא עובדת זה DC או AC?

פורסם

בשקע בקיר יש AC. כמעט כל מכשירי האלקטרוניקה עובדים על DC [לאחר שמתח ה-AC בקיר עובר דרך שנאי ומעגל יישור במכשיר עצמו].

למשל: במחשב שלך יש ספק כוח שאליו נכנס מתח AC של 220V מהקיר, והספק מוציא מתח של 12V DC [בין היתר] כי זה מה שההארד-דיסק למשל צריך.

אתה יכול לקרוא בויקיפדיה קצת על ספקים:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%A4%D7%A7_%D7%9B%D7%95%D7%97

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע, לא עד כדי כך ניוב.. :)

אני רק שואל האם בשביל מה שאני מתכנן עם המכשיר שזה תיקון של מכשיר אלקטרוני, אני מתכנן גם המרה של מגרסה שעובדת על 110 ל 240 אמרו לי שזה יכול להיות כרוך בשינוי נגדים או קבלים וכאלה, זה נראה לי הכל DC. אני לא מתכוון להפוך לחשמלאי.

אם ב DC הוא מדוייק ויעבוד שנה זה מספק אותי בינתיים. יש המלצות נוספות לתכונות נוספות? כי המבחר שם באמת גדול..

פורסם

אם אתה יכול לוותר על השנתות האוטומטיות על חשבון איכות טובה יותר אז אולי זה עדיף כבר.

כמובן שזה נח, אבל זה לא כזה חשוב.

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה בשנתות אוטומטיות?

פורסם
פורסם

בלי קשר לאיזה דגם תקנה בסוף, אני ממליץ לקחת אותו לחבר ולבדוק לעומת מכשיר איכותי עד כמה הוא מדויק. אומנם זה שהוא מדייק במדידה היום לא מבטיח שהוא ידייק מחר, אבל זה טוב לדעת על אילו מהמדידות אפשר לסמוך ועל אילו לא (לדוגמא במכשיר הישן שלי בתחום הקבלים הגבוה ביותר והנמוך ביותר הקריאה רחוקה בעשרות אחוזים, לעומת שאר התחומים שבהם המדידה מדויקת הרבה יותר). וזה נכון גם למכשיר שהוא auto-range וגם למכשיר שהוא manual-range.

אגב, זה שהמכשיר הוא auto-range לא אומר שהוא פחות טוב, זו פונקציה דיי בסיסית. הבעיה העיקרית היא שחלק מהמכשירים לא מספיק מהירים במעבר תחומים, אבל אני מניח שזה לא מדאיג אותך יותר מדיי.

פורסם

אני משתמש כמה שנים אם המולטימטר הפשוט ב 40 שקל (לא אותו אחד, זה השני עכשו)

אמינות - לא טובה - הרבה פעמים מזייף (מודד מתח כש 2 החוטים באוויר וגליצים דומים, וצריך להדליק / לכבות כמה פעמים שיסתדר)

אבל בכללי עושה את העבודה

דיוק - אם אתה מתחיל ולא עובד אל משהוא שמחייב דיוק אז גם המולטימטר הפשוט הוא בסדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.