עבור לתוכן

שאלה על בגרות אחרי יב'

Featured Replies

פורסם

אני כנראה לא אסיים יב' עם בגרות מלאה..

יש לי נכשל באיזה 2,3 מקצועות ואפילו אחד מהם זה מקצוע ההרחבה שלי..

אני לפעמים רואה שחיילים באים לבית ספר לעשות בגרויות והאמת שלא יצא לי ללכת לבית ספר בכמעט חודש האחרון אז לא היה לי זמן לשאול את המורה או משהו

איך עושים את זה?

לעשות בגרויות אחרי הצבא אני ממש לא רוצה.. אני ממש לא בונה על הבגרויות אני עושה בשביל להגיד שיש לי למקרה ו.. אם..

פורסם

אתה יכול לעשות בזמן הצבא. נותנים לך אפילו שבוע להתכונן: חצי מהחופש על חשבון הצבא ושאר הימים על חשבונך.

פורסם

תעשה את זה בזמן הצבא, המבחנים גם על חשבונם(אל תשכח שכל יחידה עולה לך כסף), ביחידות קרביות אפשר לקבל חופשת לימודים(של ממש לא שבוע, אבל רק בשנה האחרונה) ולפעמים אפילו מכינות צבאיות.

פורסם

אין בעיה.

אחרי הצבא, זה הזמן הטוב ביותר להשלים בגרויות.

למה ? כי אתה יותר ממוקד מטרה, והרבה יותר בוגר נפשית, אתה לומד בשביל להצליח, ואתה מוכן להשקיע את עצמך בעניין.

יש את העניין שהמוח קצת "חלוד" אחרי הצבא, וההתחלה קשה, אבל מרגע שמחליטים שהולכים לכיוון לימודים (זה בטח יהיה אחרי תקופה שתעבוד ותחסוך לטיול, ואחרי שתחזור מהטיול)

הגישה אחרת לגמרי מהגישה שלך כיום ללימודים, ואני בטוח שאם הלימודים יהיו חשובים לך אתה תצליח, בלי שום קשר לרמה שלך כיום בלימודים.

רוב המהנדסים והרופאים לא בהכרח היו תלמידים טובים בצעירותם, ורובם (המוחלט) עושים מכינות קדם אקדמאיות, או משלימים בגרויות בבתי הספר לבגרויות כמו לדוגמא יואל גבע, שהם הכי מומלצים בתחום, לדעתי האישית (ולא אני לא עובד שם).

לגיטימי שהתלמידים בצעירותם לא מייחסים חשיבות רבה ללימודים, הם עסוקים ב-להתבגר, זה טבעי.

וזה נכון שאם מישהו היה תלמיד טוב אז הנקודת זינוק שלו תהיה טובה יותר, אבל זה זניח לעומת דברים אחרים שלא ניכנס אליהם עכשיו.

לגבי הכסף - אחרי הצבא, אתה עושה את הקורסים ע"ח הפיקדון הצבאי, וההרשמה לבחינות היא גג 150 ש"ח .

הכסף פה הוא ממש לא העניין.

פורסם

קצת טיפשי לבזבז פקדון שאפשר לעשות את זה ע"ח הצבא... מה עוד שדיי דבילי לעשות בגרות ביואל גבע, מי שאני מכיר שבצבא עשה בגרויות עשה את זה במקצועות מפגרים שאפשר ללמוד ממיקוד, הרחיבו ספרות, ביולוגיה, ושאר ירקות והעלו את הממוצע לפעמים בעשרות נקודות. באונ' אף אחד לא מסתכל על מה למדת, ופטור מ-2 קורסים בפיזיקה(מה שרק מוריד את הממוצע של שנה א' אצל רוב האנשים כי זה הקורסים הכי קלים) לא שווים את הטרחה בלהשלים משהו שבאמת צריך "ללמוד".

פורסם

רוב המהנדסים והרופאים לא בהכרח היו תלמידים טובים בצעירותם, ורובם (המוחלט) עושים מכינות קדם אקדמאיות, או משלימים בגרויות בבתי הספר לבגרויות כמו לדוגמא יואל גבע, שהם הכי מומלצים בתחום, לדעתי האישית (ולא אני לא עובד שם).

רוב הרופאים והמהנדסים סיימו בגרויות אינטרניות בציונים מאוד גבוהים, חלק היו צריכים לשפר ציונים, רק מעטים מאוד היו תלמידים חלשים בתיכון ושיפרו את הבגרויות שלהם באופן גורף. במחזור שלי בבית הספר לרפואה, רוב הסטודנטים סיימו תיכון אינטרני בממוצעים סטרטוספריים.

אח שלי, שיש לו עכשיו תואר שני בהנדסה, סיים בסך הכל בגרות סבירה והשלים (בצורה מרשימה) כמה מקצועות לאחר הצבא וטיול גדול בלימוד עצמי, כולל מתמטיקה (אם זכרוני אינו מטעה אותי - ציון 98 ב-5 יח"ל).

מי שיש לו ראש על הכתפיים ומתכוון ללמוד מקצוע מאתגר, לא תהיה לו בעיה להשלים בגרויות באופן עצמאי. במיוחד שאחרי הצבא אתה בוגר יותר והראש שלך מסודר יותר וכל הבגרויות שנראו לך איומות ונוראיות יראו לך משחק ילדים.

פורסם

לא מקבלים שבוע חופש מקבלים 3 ימים לפני+היום של הבגרות שיומיים על חשבונך ויומיים על המערכת

בכל מקרה הכי טוב להשלים בגרויות בזמן השירות, גם משלמים לך על הכל וגם אתה "עוקץ" ימים בצבא

עריכה-בדקתי עם המש"קית ת"ש- אתה יכול לקבל 2 חופשות כל שנת שירות ובשנה השלישית לקבל 3

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!!

אבל מישהו יודע איך עושים את זה??

אני פשוט מסיים בית ספר רגיל מתגייס ואז אומר לצבא שאני רוצה לעשות בגרויות??

או שאני צריך להרשם לפני דרך הבית ספר או משהו

ואני מתגייס למג"ב.. זה אותו דבר נכון?? לא יעשו לי שמה בעיות עם זה..

פורסם

פשוט לדבר עם המש"קית ת"ש

פורסם
  • מחבר

אחלה.. תודה רבה

פורסם

מישהו יודע אם יש אופציה להשלמת בגרות בפסיכולוגיה/סוציולוגיה בזמן הצבא? (כשמה שחסר לי זה עבודת הגמר)

פורסם

עד כמה שהבנתי רק על בחירות בגרות רגילות (שאלונים)

פורסם

רגע מה? זה אומר שבחיים לא יהיה לי בגרות בפסיכולוגיה?

פורסם

אתה תמיד יכול להשלים בעצמך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים