עבור לתוכן

מתלבט בין Phenom 955 ל I3 2100 - למשחקים ...

Featured Replies

פורסם

מצד אחד אתה מאשים את אננדטק במגמטיות ומצד שני "במקרה" הבאת דוגמא ל 2100 הכי יקר שניתן למצוא

I3 עם קרור נמכר ב 580 ש"ח, בשביל עליה של 15% בביצועי גיימינג אנשים משלמים מאות שקלים ולא 60 ש"ח כמו כאן.

About:blank איש לא מתעלם מהמגמה, היא קיימת והיא תלך ותגדל, אי הססכמה ביננו נובעת מהשאלה מתי כל הטוב הזה

יצנח לפתח מחשבו של מר בוזגלו, אתה אומר אותותו, אני לאור ההבטחות שלא קרמו עור וגידים ב 3 שנים האחרונות יותר סקפטי.

כאשר מישהו מבקש מפרט FUTURE PROOF אומרים לו קנה מחשב שטוב לצרכים שלך היום, אז היה עיקבי ונהג באותו הקו.

• תגובות 44
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז הרשה לי לשאול אותך שאלה לאור משפט שאמרת בתחילת הדיון:

אם התקציב גדול כמובן שמרובע ליבות מבית אינטל יהיה עדיף אך כאן התקציב מוגבל ולכן I3 יהווה את הבחירה החזקה יותר

בהנחה שהתקציב לא היה מוגבל, האם עדיין היית ממליץ לשואל על ה-Core i3 או שאולי דווקא על ה-Core i5 כפי שמשתמע מהציטוט?

כאשר מישהו מבקש מפרט FUTURE PROOF אומרים לו קנה מחשב שטוב לצרכים שלך היום, אז היה עיקבי ונהג באותו הקו.

זה בדיוק מה שאני עושה. אני לא ממליץ על קניית מערכת לעתיד, אלא ממליץ על קניית מערכת שכבר עכשיו במצבים מסוימים יש לריבוי ליבות יתרון. בשום מקום לא נאמר לפותח הדיון שהיום אמנם התמורה שיקבל לכסף תהיה קטנה יותר אך בעתיד, שם תרוויח הרבה יותר......או כל דבר דומה. כיום שני המעבדים יתנו לו בפועל וברזולוציה גבוהה אותה תמורה פחות או יותר. לגבי העתיד, אני לא נביא, אך סביר להניח שאם כבר היום יש משחקים שרצים טוב יותר (גם אם אולי קצת) על מרובעי ליבה, אז שבעתיד יהיו יותר.

פורסם

אז הרשה לי לשאול אותך שאלה לאור משפט שאמרת בתחילת הדיון:בהנחה שהתקציב לא היה מוגבל, האם עדיין היית ממליץ לשואל על ה-Core i3 או שאולי דווקא על ה-Core i5 כפי שמשתמע מהציטוט?

התשובה היא בהתאם לדרישות, בתקציב פתוח הייתי משבץ את ה I3 ממחשב לשימושים כלליים עד למכוונת משחקים מבוססת 6950 פתוח

העניין הוא שמי שהפרוטה מצויה בכיסו וליבו חפץ במכונת משחקים משומנת יקבל חררה אם יראה I3 במפרט, מבחינתו רק 2600K כי חבר אמר לו

ועכשיו לך תתמודד עם זה.... I3 מדגדג את ה 760 של הדור הקודם אני לא רואה באמת טעם לקחת את ה 2500 שחזק מהאחרון ב 50%, זה פשוט טירוף

מה, הדרישות לכוח עיבוד עלו כל כך? ועל כן אני ממעט להרכיב מפרטי משחקים לתקציבים מעל 4200 ש"ח (אלא אם אני מוצא עניין מיוחד)

אם אדם רוצה את המקסימום של המקסימום ומוכן למכור את האוגר של השכנים בשביל עוד 8FPS אמליץ לו על I5

זה בדיוק מה שאני עושה. אני לא ממליץ על קניית מערכת לעתיד,

ברגע שאתה מעלה את הטיעון לריבוי ליבות שיתפוס מתישהו, אתה מדבר על קניית מערכת לעתיד

אלא ממליץ על קניית מערכת שכבר עכשיו במצבים מסוימים יש לריבוי ליבות יתרון.

תראה כמה התפתלויות בכדי להגיד שיש משחק אחד ובו ריבוי ליבות עוזר

בשום מקום לא נאמר לפותח הדיון שהיום אמנם התמורה שיקבל לכסף תהיה קטנה יותר אך בעתיד, שם תרוויח הרבה יותר......או כל דבר דומה.

זה בדיוק מה שנרמז

כיום שני המעבדים יתנו לו בפועל וברזולוציה גבוהה אותה תמורה פחות או יותר.

15% שיפור זה לא "אותה תמורה פחות או יותר"

לגבי העתיד, אני לא נביא, אך סביר להניח שאם כבר היום יש משחקים שרצים טוב יותר (גם אם אולי קצת) על מרובעי ליבה, אז שבעתיד יהיו יותר.

יהיו יותר, השאלה היא מתי? ההימור (הלא יותר מידי גדול) שלי הוא כאשר באמת יתעורר הצורך בריבוי ליבות למשחקים לא ה640 לא ה I3 וגם לא ה 1100 יהיו רלוונטים

פורסם

התפתלתי, נרמז, אני מדבר על קניית מערכת לעתיד? שמע, אני לא יודע מה אתה רוצה ממני, כך אולי אתה מפרש את הדברים תוך התעלמות משום מה מעיקרם ולמען האמת הגישה וצורת ההתבטאות המזלזלות שלך מתחילות להמאס עליי. מתייחסים אליך בכבוד, תתנהג בכבוד בחזרה.

זכותך להחזיק בדעתך ואני מכבד את הדעה של כולם.

אני לא מוצא יותר עניין בדיון אלא אם כן פותח הדיון יחזור עם שאלות.

המשך שבוע נעים לכולם.

פורסם

About:blank YOU ARE WAY OFF BASE

לא היה כל עניין אישי או זילזול, ההפך הוא הנכון באופן אישי אני מאוד נהנה לקרוא את תשובותך המפורטות בעצים אחרים כמו גם כן

ייתכן וערבבת בין הומור עם קורטוב ציניות (למשל המתפתל) לדברים אחרים.

פורסם

giloman הלינק שהבאת אינו מוכיח דבר מהטעם הפשוט שה 2100 אינו נמצא שם או אפילו ה I3 דור קודם החלש ממנו מצורה משמעותית

לעומת זאת הגרפים הבאים, מאותו אתר, כן נותנים אינידקציה לכוחו

CPU_01.png

CPU_02.png

בור ועם הספר הנתון לגבי ה 15% (למעשה 16.5%) מתייחס ל645 ונלקח מהגרף שהביא MAYA1

לגבי ה 645

מינימום = 100*(143.3/108.6) = 131.95 (2100 חזק ב 32% במינימום פריימים)

ממוצע = 100*(135.3/116.1) = 116.53 ((2100 חזק ב 16.5% בממוצע פריימים)

אם אנחנו כבר כאן נעשה את אותו חישוב גם לגבי ה 955

מינימום = 113.28 (2100 חזק ב 13% במינימום פריימים)

ממוצע = 107.55 ((2100 חזק ב 7.5% בממוצע פריימים)

לגבי הלינק שהבאת, הוא אינו רלוונטי כי הנושא הוא עוצמת מעבד בזמן משחקים ולא עוצמה כללית

כמו כן מדוע אתה משווה אותו ל 955 היקר ממנו ב 300 ש"ח?

אם כבר תשווה אותו ל 640 ועליו הוא גובר (גם בעוצמה כללית) ובכך רק חיזקת את טענתי.

פורסם

אני הייתי לוקח את ה 955 או משקיע קצת יותר כסף לכיוון הcore i 5 2400 של אינטל עכשיו המחיר שלו יחסית אטרקטיבי (800ש"ח) והוא חזק משמעותית מהמעבדים שהוזכרו פה

פורסם

רק רציתי להוסיף נכון אותו מחיר והם מציגים ביצועים זהים במשחקים אבל למה לעזאזל אתם לוקחים בחשבון רק משחקים??? מה הוא לא הולך לעשות עוד דברים במחשב? רינדור של נגיד סירטונים שהוא יעלה של המשחקים שלו? אולי ירצה להפעיל תוכנות אחרות שמשתמשות במעבד?

איפה כל הפרמטרים האלה נעלמו לכם??? וכאן בכל פרמטר אפשרי במרובע ליבה עולה בביצועים על דו ליבה ולכן לדעתי הדיון הזה פשוט חסר כל משמעות בהחלט גם שהם נמצאים על אותו מחיר ובאחד דו ליבתי ובשני מרובע

כל טענה אחרת על ביצועים זהים במשחקים פשוט מיותרת כי אין מחשב בעולם(בשימוש הפרטי) שהדבר היחידי שעושים בו זה משחקים תמיד יש עוד הרבה דברים

ובקשר למשחקים מה עם המשחקים שחייבים מעבד חזק למשל GTA IV איפה בדוגמא הזאת לדעתכם יש היתרון?

פורסם

SeeYouInHell קראת את כל הדיון? קראת את כל ההפניות למאמרים? התשובה מן הסתם היא לא

כל התשובות לשאלות שלך כבר נענו בהרחבה.

מספיק שהיית קורא את הכותרת היית מבין שהדיון עסק במעבד למשחקים נטו

לגבי מולטיטסקינג גם לזה יש התיחסות במאמרים, הפער בין מה שנדמה לך לבין המציאות גדול

2100 דו ליבתי חזק מ 640 בעל 4 ליבות גם במולטיטסקינג, וקרוב מאוד ל 955 שיקר ממנו במאות שקלים

MultiTasking.png

פורסם

הייתה קורא את התגובה שלי והייתה מבין שהבנתי והפנמתי את מה שאמרו אבל ללא קשר באתי בטענה שגם אם האדם בטוח שהוא קונה מחשב למשחקים נטו יש עוד הרבה דברים במחשב שיהיו כלל לא משחקים לדוגמא כמו שהבאת RAR שכן הרבה משחקים שמורידים מגיעים בראר או אלף ואחת דוגמאות אחרות

ואין פאקינג קשר לבין FPS בזמן יצור RAR ARCHIVE לבן הזמנים של היצור של הRAR בוא נגיד אולי יהיה לך יותר FPS בזמן הזה(מי לעזאזל משחק בזמן שהוא עושה דברים כאלה) אבל ה4 ליבות יסיים את זה בחצי מהזמן ופה ההיתרון מה לעזאזל אכפת לי אם יהיה לי 5 FPS יותר בזמן רינדור או מה שלא יהיה זה גם ככה לוקח הרבה זמן ולא משתמשים במחשב ועוד במשחקים בזמן הזה אז כן מחשב למשחקים תאמין לי אבל שיש עוד פרמטרים

פורסם

הכל שאלה של מינונים, בוחרים את המעבד בהתאם לאופי השימוש

אם אתה מרנדר מבוקר עד ערב אז ה 2100 אינו בשבילך

במקרה דנן השימוש המרכזי הוא משחקים

פורסם

עוד פעם הדיון על ה2100...

אכתוב את דעתי,כמובן אחרי שראיתי את הבצ'מארקים האלו עשרות פעמים:

1)ה955 כבר לא משתלם (אולי עם OC,וגם אז זה קצת גבולי)-עדיף לקחת את הAthlon X4 או את ה2100.

2)ה2100 טוב מאוד במשחקים,אבל השאלה היא:האם הערך המוסף של ה2100 (פוטושופ,תיכנות,הפרש ביצועים במשחקים) מצדיק את ההפרש של כ150 ש"ח?.

ברוב המקרים,התשובה היא לא-מהסיבה הפשוטה ששדרוג הכ"מ יביא לעלייה גדולה מאוד בביצועים ביחס לשדרוג המעבד.

כמובן,כל אחד שקונה מפרט היום צריך לעשות עם עצמו חושבים ולראות האם למשל,הוא משתמש הרבה בפוטושופ/תכנות כך שזה יצדיק את ה150 ש"ח.

אני למשל,מתכנן לקנות מחשב בקרוב והגעתי למסקנה שכרגע,ה2100 משתלם לי מאוד בגלל שאני מתכנת (כמובן שאני מחכה עכשיו לחופש הגדול ולהשקה של המעבדים של AMD,שישנו את כל התמונה) (אני מחכה לא רק בגלל ההשקה,אלא בגלל שאין לי זמן עכשיו להתעסק עם מחשב חדש,מבחנים...).

בקשר ל"4 ליבות עדיפות מ2"-קצת קשה לחזות את העתיד בעניין הזה,אבל צריך לזכור גם את עניין הטמפלוגרפייה,שזה לא פחות משפיע מכמות הליבות.

פורסם

מצורף גרף שימוש של המעבד מהמחשב שלי i7 930

gtx 460 768 sli

bfbc2 multi

cpuzg.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים