עבור לתוכן

שאלות בקשר לרשת הביתית

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי בבית 5 מחשבים 3 נייחים ו2 ניידים,מתוכם נייח ונייד אחד נמצאים בקומה התחתונה(ישנן 2 קומות בבית).

המחשב הנייח שבקומה התחתונה נמצא בחדר גבס(שמעתי שזה מפריע לאות האלחוטי) ויש באותו החדר גם אקווריום בינוני(שמעתי שגם זה מפריע לאות).

המחשב "הבעייתי" הוא שלי וכרגע אני משתמש בכבל USB ארוך (של 5 מטר) שמחובר למחשב בקצה אחד ובקצה השני מחובר לכרטיס רשת אלחוטי(

ew-771usn),הכרטיס הזה נקנה לא מזמן בגלל בעיות בקליטה.

הראוטר שברשותי הוא tew-431BRP של Trendnet והוא "פועל" ביחד עם אקסס פוינט(tew-434apb -אותה חברה) שנרכש כדי להגדיל את טווח השידור,אבל לפי מה שאני יודע(לא הרבה) הוא חייב להיות מחובר חוטית לראוטר ולכן הטווח גדל רק במעט.

לפי מה שהצלחתי להבין מחיפוש באינטרנט אז רק הכרטיס האלחוטי שלי הוא בתקן N וכל שאר הדברים הקשורים ברשת אצלי בבית הם בתקן G -הראוטר ו2 כרטיסי רשת אלחוטיים מובנים בלפטופים.

שחכתי רק לציין ששני המחשבים הנייחים בקומה העליונה מחוברים חוטית לראוטר.

לפני שבועיים בערך התחלתי לראות שבהמון דקות האינטרנט לא עובד וגם אם הוא עובד זה מאוד לאט ושעשיתי בדיקות מהירות התוצאה הייתה בין 4-6 מגה(לעומת ה10 שיש לי).

חיברתי את אחד המחשבים ישירות למודם ועדיין הייתה את הבעיה התקשרתי לבזק ודיברו איתי על משהו בהגדרות של כרטיס השרת 100 full duplex אם זה עוזר.

היום יש דקות שאני מוריד בטורנט על 700 KB ויש דקות שאני עושה בדיקות מהירות ויוצא לי 0.3 מגה :S אבל מה שמשגע אותי זה הפינג הגבוה(600-800) שמקשה בכל מה שקשור במשחקי רשת.

לפני שאני רץ להחליף את הראוטר איך אני יכול לבדוק שהבעיה היא בראוטר ולא בבזק? מהם קיבלתי תשובה של אנחנו לא תומכים במה שלא שלנו .

מצד אחד שחיברתי ישירות את אחד המחשבים למודם היו בעיות אבל הן סודרו וחזרו ואז שוב סודרו ע"י דיבור עם בזק,מצד שני המודם בן 3(אם זה משנה).

נניח ואני רוצה להחליף את הראוטר האם כדאי לקנות אחד לאותו מקום ו"להסתכן" בקליטה של 30-40 אחוז כמו היום(או שאולי עם ראוטר בתן N זה יגדל?) או שאולי כדאי לקנות ראוטר ושים אותו "באמצע הבית" ובנוסף לקנות עוד 2 כרטיסים אלחוטיים.

עוד 2 דברים שאני רוצה שתקחו בחשבון לגבי ההמלצה שלכם אם קראתם את החפירה עד לפה :)

1) יש ברשותי כונן נייד של 500 גיגה,אני רוצה לחבר אותו לאחד המחשבים ולהפוך אותו למין תיקייה משותפת,ז"א שאני לא אצטרף להעביר דברים בין המחשבים השונים בעזרת דיסק אונ קי (אפשר להשתגע בגלל האיטיות של המחשבים :nixweiss: )

2)יש לי בנוסף סוני 3 8) ואני מאמין שכאשר אהפוך את הכונן הנייד לחלק מהרשת האלחוטית אז אוכל סוף סוף לראות בסטרימינג אם ככה זה נקרא ובתקווה בלי תקיעות בזמן ששאר האנשים בבית פועלים במחשבים.

אני אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על ראוטר\אקסס פוינט \ כרטיסיים אל חוטיים אם וכאשר צריך בהתאם לצרכים והכי חשוב אם אפשר לציין את המחיר בערך.

תודה רבה רבה :xyxthumbs: .

פורסם
  • מחבר

אני אקצר את ההודעה מלמעלה.

יש לי 2 קומות בבית ואני רוצה להחליף את הראוטר שלי(תקן G),המחשב הבעייתי(היחיד בקומה למטה)שיש לו כרטיס אלחוטי(תקן N)קולט את הראוטר בעוצמה של 20-30 %.

השאלה היא האם ראוטר(בתקן N) שאני אביא לאותו מקום ייתן קליטה של לפחות 70-80 אחוזים או להביא ראוטר ל"אמצע הבית" ואז אני צריך לקנות עוד 2 כרטיסים אלחוטיים ולקוות שהם יקלטו טוב:)

-בהנחה ואני מחליף את כל הרשת לתקן N,מה מהירות העברת הקבצים בתוך הרשת? והאם אני אוכל לראות סרטי HD בסטרימינג(בלי תקיעות בזמן שאחרים משתמשים במחשבים שלהם ברשת).

ואם אפשר הערכה למחירים של שתי האופציות אני אשמח ותודה רבה על העזרה:)

פורסם

לגבי קליטה של 70%-80% על ידי רכישת נתב בתקן N - זה מאוד תלוי במבנה הבית שלך. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.

הזרמת וידאו באלחוט אינה מומלצת לסרטים ב-HD - אתה תקבל הרבה גמגומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים