עבור לתוכן

בחירת כבל רשת מתאים

Featured Replies

פורסם

אני בונה HTPC לסלון. לאחר שירדתי מרעיון הרשת האלחוטית בשל כל מיני סיבות טכניות, אני חושב להריץ כבל רשת מהמחשב בחדר לסלון.

ירוץ על תעלות שבניתי בעבר לחוטים של הוט. 30 מטר כבל זה מה שאני צריך כי יש פניות וזה לא קו ישיר, ככה שזה יוצא בערך פלוס מינוס 25 מטר נטו ויישאר לי קצת ספייר.

אני לא כל כך מבין ברשתות אבל הבנתי שיש סוגי כבלים. נתקלתי בכבל 30 מטר מסוג CAT5 במחיר של 70 ש"ח. האם זה מה שאני צריך? והאם המחיר טוב?

http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=16895

המטרה הסופית היא להריץ סרטי FHD ששוקלים 40GB כל אחד בצורה חלקה (ממחשב למחשב כמובן), שזה יוצא בערך 6 מגה לשנייה (הדוגמה היא בכוונה קיצונית לכיוון השלילי). האם כבל מסוג זה ובאורך של 30 מטר יצליח להעביר 6 מגה בשנייה בצורה חלקה?

שאלה נוספת: הכבל יתפתל בפינות ויהיה די עקום במסלול לסלון, האם זה פוגע בשידור\קליטה?

פורסם

כבל CAT5E יכול להעביר בלי בעייה 120MB\S , עם כבל באורך 20 מטר אני העברתי במהירות של 105MB\S הדיסק הקשיח באחד המחשבים היה הצוואר בקבוק.

בכל אופן סרטי FHD עם DTS צורכים בערך 10Mbit לשניה.

דוגמא:

(רק דגש בכבל ארוך שכזה אתה חייב עם סיכוך, מינומום FTP או STP, אחרת יהיו ניתוקים.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

:o אתה רציני 120 מגה בשנייה!! ואני שואל על 6 מגה חחח.

כמו שאמרתי אין לי מושג בכל הסוגים הללו! איך הכבל הזה:

Cable RJ45 30m Straight Through - CAT5‎

הוא מ- KSP, עולה 55 שקל. יתאים לצרכים שלי? (הכבל יעבור בהרבה פניות וכיפופים!). ניתוקים זה הדבר האחרון שאני רוצה!!

פורסם

כדאי להתקשר ולשאול אם זה

CAT5e

דגש שזה e

ותשאל איזה סיכוך זה, אם זה סיכוך UTP, יהיו ניתוקים, אך FTP וSTP הם טובים (מה שאתה צריך).

פורסם
  • מחבר

התקשרתי אליהם היום...לבאנדם בטלפון לא היה מושג על מה אני מדבר (רק אמר RJ 45).

בקיצור אתה אומר CAT5e עם סיכוך FTP או STP זה מה שצריך! אני צריך להתקשר לחנות שיודעת על מה מדובר!

תודה.

פורסם

STP מוגזם בשביל כבילה בתוך הביתה. FTP זה גם יותר מדי, אבל ההפרש עדיין הגיוני.

פורסם
  • מחבר

אז CAT5e עם סיכוך FTP יתאים לי?

לא יודע אם צייניתי אבל אני מחפש כמה שיותר זול!! יש לי תקציב דחוק לכל ה- HTPC ולא בא לי לקנות כבל רשת באיכות שאין לי צורך בה!

קצת לא ברור לי: אתה אומר ש- STP ו- FTP הם יותר מידי לכבילה ביתית, אז זה משאיר את ה- UTP שעליו אמרתה שיהיו ניתוקים. אין משהוא בניהם? והאם זה בטוח שעל UTP יהיו ניתוקים?

פורסם

CAT5E FTP הוא המתאים לך ביותר. אין צורך ב-STP ן-UTP עלול להיות בעייתי במהירויות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

מה הוא מחיר סביר ל- 30 מטר מהסוג הנ"ל (CAT5E FTP)?

פורסם

סביבות ה80 שקל.

פורסם
  • מחבר

יקר העסק! אני יעשה סקר שוק.

אגב רציתי גם לשאול מה זה כבל מוצלב?

ודבר שני איך EBAY בכלי רשת? שווה להתעסק בזה או עדיף בארץ מבחינת מחיר? (אם יש מחיר טוב יותר אז אני אולי יזמין כמה ויחבר גם את המחשב שבגג!)

פורסם

כבל מוצלב זה מוצג פרהיסטורי שאם תמצא את עצמך במצב שיש לך צורך בו, כנראה שאתה מחובר לציוד פרהיסטורי.

פורסם

יקר העסק! אני יעשה סקר שוק.

אגב רציתי גם לשאול מה זה כבל מוצלב?

ודבר שני איך EBAY בכלי רשת? שווה להתעסק בזה או עדיף בארץ מבחינת מחיר? (אם יש מחיר טוב יותר אז אני אולי יזמין כמה ויחבר גם את המחשב שבגג!)

אם אתה מתעקש - יש בשני המדריכים הראשונים כאן (http://www.netcheif.com/Basics.htm) הסברים. אבל כפי שכתבתו מעלי הצורך בכבלים מוצלבים נעלם כי ציודי רשת מודרניים יודעים להצליב כבלים באופן אוטומטי - זה נקרא AUTO MDI/X.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אתכם.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים