עבור לתוכן

תוכנת הדמייה של מעגלים אלקטרוניים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

אני מעוניין לתכנן מעגלים חשמליים לכל מיני מטרות , עד היום השתמשתי בתוכנה המיושנת EWB

ראיתי בפורום שאתם משתמשים בתוכנות אחרות כמו בדוגמאות למטה , השאלה באילו תוכנות מדובר?! תודה.

index.php?action=dlattach;topic=495454.0;attach=134916;image

Building-the-circuit.jpg

פורסם

העליונה - Fritzing (אני העלתי את התמונה). זאת תוכנה לתכנון מעגלים מודפסים ולא לסימולציה. http//fritzing.org

התחתונה - לדעתי ציור בצייר או משהוא דומה ולא מתוכנה

פורסם

עדיף לך להמשיך עם השירטוטים הנורמליים, ולא עם הקשקושים המצויירים האלה. אין טעם לחזור אחורה.

פורסם

ב Fritzing יש 3 דפים - קשקושים מצויירים (התמונה כאן), שרטוט אם סמלים של רכיבים אלקטרוניים, ושרטוט קווים מוליכים למעגל מודפס (בונים את המעגל בו זמנית בכל הדפים - כשמוסיפים / מחברים רכיב באחד הוא מופיע בכולם)

פורסם

בשביל הקטע, באיזה מעגל משני התמונות למעלה כדי להשתמש?

ומה ההבלדים?

אני זוכר שבניתי מעגל כזה הלדים נדלקו ממש חלש...!!

פורסם

ההבדל בין המעגלים כאן הוא בחיבור נגדים

ב B של הטרנזיסטור TIP31C יש נגד, כדיי שלא יהיו עיוותים בקול (אחריי שמישהוא שבנה את המעגל ללא נגד התלונן שהמעגל מייצר עיוותים). זה הנגד 10 - 100

החיבור של הלדים שונה ואם נגד זה אמין יותר, מגן אל הלדים שלא יישרפו, וניתן לשלוט בבהירות אל ידיי שינוי הנגד וכמות הלדים שמחוברים לכל נגד

פורסם

אז הראשון יותר עדיף..

למרות שזה נראה מוזר, בחיבור של הקול יש 3 חוטים,

אחד ימין אחד שמאל ואחד זה מינוס

אני צריך במעגל הראשון (לפי מה שהבנתי)

לחבר את המינוס של היציאת קול למינוס של החשמל

ולחבר לימין או לשמאל את הנגד?

החוט הכחול מדמה מינוס?

פורסם

המעגל הזה לךא מדוייק ולא מוחלט (ניתן לשנות נגדים / לדים / לתת 5 או 12 V שיש לך במחשב במקוםפ 15 V שאין לך מאיפה להביא / וכו)

בניתי את המעגל העליון (אם C945 במקום TIP31, נגדים אחרים, ו 2 לדים) והוא עבדבסדר אבל צריך חישוב + קצת ניסוי וטעיה למצוא את הנגדים המתאימים לכל מקרה ספציפי

פורסם

עם בנית כבר אז יש לך מגעל מוכן.. יהיה נחמד עם תפרסם אותו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים