עבור לתוכן

עזרה בחירה SSD

Featured Replies

• תגובות 32
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לידע כללי

הVERTEX 3 120GB חלש בקצת מגירסת ה 240 גיגה

לכן עדיף VERTEX 3 MAX IOPS (מפצה על הירידת ביצועים של גירסת ה 120GB)

עולה 5-10 דולר יותר כמובן בחו"ל ועדיף

ו

פורסם

מאוד מעניין, צריך לזכור אבל שיש הבדל בין גרסאות ה120GB ל256GB.

לידע כללי

הVERTEX 3 120GB חלש בקצת מגירסת ה 240 גיגה

לכן עדיף VERTEX 3 MAX IOPS (מפצה על הירידת ביצועים של גירסת ה 120GB)

עולה 5-10 דולר יותר כמובן בחו"ל ועדיף

ו

ככה גם אצל הCrucial, ה256GB נותן ביצועים טובים יותר.

פורסם

אני עדיין מבולבל מכל התוצאות.

קשה להבין מה באמת קורה שם.

פורסם

למען האמת אני יותר יאמין לתוצאות של אתרים אחרים, קשה לרכוש את אמוני אצל אתרים שהם יחסית אנונימיים בביקורות. OCZ יכולה לעשות טריקים מאוד מלוכלכים כולל לשלם לאתרי ביקורות מסויימים.

חוץ מזה, בקרוב יהיה אצלנו את הדגמים הנ"ל ואז אני באמת כבר יוכל לראות למי להאמין :)

פורסם

אבל כבר דובר בעבר שזה ממש לא משקף את העולם האמיתי כל התוכנות בנצ'מארק האלה...

למה תמיד חוזרים להתעסק בנתונים היבשים...

מצורף תמונה מכוננים שלי : באמת שזה לא משקף את העבודה היום יומיות... בדוק!..

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני קיבלתי את כונן ה SSD שלי מתוצרת INTEL הסידרה החדשה 510

250 GIGA.

והוא מצויין!!

אני שמח שקניתי נפח כזה גדול המאפשר לי 100 ג'יגה פנוי.

פורסם

אבל כבר דובר בעבר שזה ממש לא משקף את העולם האמיתי כל התוכנות בנצ'מארק האלה...

למה תמיד חוזרים להתעסק בנתונים היבשים...

מצורף תמונה מכוננים שלי : באמת שזה לא משקף את העבודה היום יומיות... בדוק!..

אתה די מטעה, זה נכון חלקית מכיוון שיש שני מערכי בדיקה עיקריות בתוכנות הבנצ'מרק הללו. הראשון הוא הקריאה/כתיבה רציפה (Sequential Reading/Writing) אשר נועד להראות את הביצועים במקרים של כתיבות וקריאות עם קבצים גדולים (מינימום 500MB) וגם ניתן להשתמש בזה כאומדן לקידודים של סרטי וידאו ארוכים ומאסיביים.

החלק השני הוא הקריאה וכתיבה הרנדומאלית (IOPS = Input/Output Operations Per Second) אשר נבדק דרך קריאה/כתיבה של המון קבצים קטנים (בגודל של 4K וגם ב512K ב Crystal Disk Mark), המבחן הזה משקף את הביצועים כמו עלייה של מערכת ההפעלה, טעינה של תוכנות, קריאת קבצי טקסטורה (למשחקים ועריכה גרפית) ועוד כל מיני שימושים, לכן יש למבחן הזה המון משקל גם בעולם ה"אמיתי".

פורסם

מנסיון של שבוע + עם VERTEX 3 MAX IOPS 120GB התוצאות דיי דומות למה שמפורסם באתרי בדיקה

נבדק על לוח P67 (כונן מפורמט נקי)

גם על לוח P45 עם SATA 3 GBPS בדקתי והכונן מהיר יותר משמעותית בהשוואה ל VERTEX 2 ב 4K

פורסם

אתה די מטעה, זה נכון חלקית מכיוון שיש שני מערכי בדיקה עיקריות בתוכנות הבנצ'מרק הללו. הראשון הוא הקריאה/כתיבה רציפה (Sequential Reading/Writing) אשר נועד להראות את הביצועים במקרים של כתיבות וקריאות עם קבצים גדולים (מינימום 500MB) וגם ניתן להשתמש בזה כאומדן לקידודים של סרטי וידאו ארוכים ומאסיביים.

החלק השני הוא הקריאה וכתיבה הרנדומאלית (IOPS = Input/Output Operations Per Second) אשר נבדק דרך קריאה/כתיבה של המון קבצים קטנים (בגודל של 4K וגם ב512K ב Crystal Disk Mark), המבחן הזה משקף את הביצועים כמו עלייה של מערכת ההפעלה, טעינה של תוכנות, קריאת קבצי טקסטורה (למשחקים ועריכה גרפית) ועוד כל מיני שימושים, לכן יש למבחן הזה המון משקל גם בעולם ה"אמיתי".

אז איך אתה מסביר את זה ..

לי זה לא נראה כשינוי מאוד משמעותי מטעינה מsad רגיל..

ב hdd tune יש אפשרות לבדוק את מהירות הכוננים בזמן עבודה , בחיים זה לא מגיע למהירות

של הבנצ׳מארק..

במהירות של 500מג׳ש אתה צריך לטעון כל משחק הכי כבד ב2-3 שניות...

פורסם

מה הקשר.

מי אמר שמדובר בטעינת הרדיסק נטו.

יש טעינה לזיכרון והכרטיס גראפי ופריסה של טקסטורות וחישובים שיש לעשות לשלב לפני שהוא מתחיל.

הביצועים של הSSD הם הביצועים שלו.

הביצועים של המשחק בטעינה זה דבר אחר מורכב שמשתנה ממשחק למשחק.

כמה אתה חושב המשחק תופס בזיכרון ?

אם רק היה מדובר בטעינה מהמערך SSD כל הסיפור היה נטען בכמה שניות בודדות.

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר , זה לא משנה אם יש לך SSD של 200Mb/s או SSD של 700Mb/s , בעולם האמיתי זמני טעינת משחקים

וזמני עבודה רגילה לא יהיה הבדל מורגש כלכך - בגלל הסיבה שציינתה בתגובה " טעינה לזיכרון והכרטיס גראפי ופריסה של טקסטורות וחישובים שיש לעשות לשלב לפני שהוא מתחיל.הביצועים של הSSD הם הביצועים שלו.הביצועים של המשחק בטעינה זה דבר אחר מורכב שמשתנה ממשחק למשחק.

למרות שההבדל בבנצ'מארק הוא אדיר (בין 200 ל 700) ההבדל בעולם האמיתי לא יהיה כלכך משמעותי (כמו שמראה הסרטון הקודם)

פורסם

זה לגמרי תלוי במה שאתה מפעיל והדברים שאתה עושה.

יש מצבים שבהם כן יהיה הבדל גדול.

פורסם

לך תמצא את אותו סירטון רק על Oblivion.. תגיד לי אח"כ מה אתה חושב :lol:

פורסם

ב hdd tune יש אפשרות לבדוק את מהירות הכוננים בזמן עבודה , בחיים זה לא מגיע למהירות

של הבנצ׳מארק..

במהירות של 500מג׳ש אתה צריך לטעון כל משחק הכי כבד ב2-3 שניות...

זה מראה עד כמה קראת את מה שרשמתי :facepalm:

הבהרתי לך טוב מאוד שהקריאה/כתיבה רציפה לא נותנים כלום בזמני טעינה לכן הנתון של 500MB לשניה במקרה הזה שווה לתחת, לעומת זאת ביצועי IOPS כן תורמים במקרה הזה וכל משחק שאני מעלה מתוך הSSD שלי בסופו של דבר כן יעלה יותר מהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים