עבור לתוכן

PHP| באיזה IDE כדאי להשתמש

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל עם PHP.

עד עכשיו התשמתש בעורכי טקסט פשוטים יחסית.

אבל אני רוצה להתחיל פרוייקט משל עצמי ואני רוצה סביבת עבודה

שאני אוכל ליצור בה פרוייקט שלם בMVC עם השלמות אוטומטיות וכו'.

(כמו ZEND STUDIO רק שהוא עולה כסף)

על מה אתם ממליצים?

נ.ב

האם כדאי להתחיל עם FRAMEWORKS כמו ZF?

פורסם

אני ממליץ על aptana ו code igniter

יש גם את netbeans שנחשב טוב אבל פחות קורץ לי

בהצלחה

פורסם

אני משתמש ב Nusphere PhpED,

מאד מאד נוחה בשבילי. :)

יש השלמות וכו'.

פורסם

אני ממליץ על aptana ו code igniter

יש גם את netbeans שנחשב טוב אבל פחות קורץ לי

בהצלחה

אני חושב שקצת התבלבלת, מכיוון שci זו fw, אפטנה היא סביבת פיתוח לצד לקוח (ותומכת בphp רק אם מתקינים אותה כפלוגין לאקליפס עם תמיכה בphp) ורק nb היא סביבת פיתוח גדולה (תומכת בהמון שפות, כולל php, למרות שהדגש העיקרי שלה הוא java ee)

התוכנה של קומודו היא לא סביבת פיתוח אלא ״עורך חכם״, למרות שאני מוצא אותה עוף מוזר בין ״עורך טיפש״ (לא קלה מספיק כמו notepad++) לבין סביבת פיתוח (אין לה מספיק פיצ׳רים)

לגבי PhpED אין לי ממש דעה מכיוון ששמעתי עליה אך מעולם לא ניסיתי אותה.

בסופו של דבר, אתה זה שיפתח בעזרת הכלים הללו ולכן אני מציע לך להוריד ולנסות כל אחד מהאפשרויות שהוצעו פה ולראות מה מתאים לך ואני בטוח שחיפוש פשוט בגוגל יוכל לספק לך עוד המון אפשרויות לבדוק.

פורסם

אחרי שפיתחתי גם עם eclipse וגם התנסתי עם Zend studio בסופו של דבר אני הכי אוהב את NetBeans.

מההתרשות שקיבלת, הדרישות שלך הם די בסיסיות ואין לך באמת מה יותר מידי להתלבט. כל אחד מה

IDEים המובילים יענו על הצרכים שלך. ברגע ש'תעלה שלב' בהיקף הפיתוח שלך יהיו לך שיקולים נוספים, למשל:

• מי מציעה אינטגרציה יותר טוב עם כלים נוספים שאתה עובד איתם (source control, bug tracker, database ועוד'). למשל בנטבינס אני עובד עם plugin ל GIT.
  • מי מספקת אפשרויות משלימות לתהליך הפיתוח שלך. למשל מותקנים לי כלים לערוך סכמות XSD (ולידציה של XML), תמיכה ב python, השלמה אוטומטית עבור Jquery וכו'. בנסוף אני גם מפתח Java - בתור משלים לאפליקציות PHP - אז היכולת לעבוד באותה סביבה גם ב JAVA היא יתרון עבורי.
    הייתי שמח אם הייתה תמיכה בהשלמה אוטומטית של web-services לפי סדקריפטור (WSDL) שבנטבינס קיימת עבור JAVA אך לא עבור PHP. אם זה ממש חשוב לך אז Zend-studio כולל יכולת כזאת במידה מסויימת.
  • אינטגרציה עם framework שבחרת. לדעתי בנטבינס יש תמיכה בסימפוני ובכמה frameworkים אחרים. אני עובד עם framework די 'בוטיקי' ומעולה שנקרא Agavi עבורו יש plugin לנטבינס אך הוא עדיין בחיתוליו.

שורה תחתונה, תתחיל להתנסות. כשתתפתח אתה תוכל למקד את הבחירה שלך יותר.

פורסם

eclipse אני עובד רק בלינוקס. בווינדוז זה נראה כמו אימולטור או משהו כזה.. ממש לא נוח.

ב-Windows אני משתמש ב-PhpED, באמת מומלץ.

פורסם

Agent-Z את הCI הצעתי בתור הצעה לMVC, לא בתור IDE

וה APTANA החדשה (גרסה 3) תומכת גם בPHP

פורסם

^^^^

אכן Aptana 3 תומכת בPHP (עקבתי אחרי aptana 3 עוד כשהם לא חזרו מההצהרה שלהם שהם לא יתמכו בPHP).

פורסם

סתם על הדרך, ה-PhpEd תומך גם ב-Smarty.. (למי שמתכנת עם MVC)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים