עבור לתוכן

זקוק לייעוץ בנושא כוננים ניידים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש כונן איסחון נייד, בגדול הייעוד שלו יהיה לאיחסון סרטים וגיבוי המחשב (סדר גודל של 500 GB עד 1 TR) ושאני אוכל לניידו.

להבנתי WD היא חברה מרכזית בתחום ואני שמתי עין על ה:

My Passport Essential SE 750 GB במחיר של 120$

וה-My Passport Elite 500 GB של WD במחיר של 60$

לכן אשמח לדעת, לפני הקניה להתעייץ במספר שאלות:

1.) האם יש חיבורים מהירים יותר בתחום מאשר USB 2/3?

2.) מהן החברות המומלצות בתחום? מהו טווח המחירים הריאלי?

3.) האם הכוננים שבחרתי נחשבים סטנדרטים ובשימוש?

4.) אני יודע שזה נשמע מטומטם...אבל הכוננים האלה הם כונן קשיח או שזה כמו DOK, כונני פלאש למיניהם? אם לא...האם יש כוננים אחרים בנפחים כאלה שהם כן? הכיוון הזה שווה בכלל?

5.) מישהו הבין את ההפרש במחירים בין הELITE לESSENTIAL? יכול להיות שזה רק בגלל שלELITE אין חיבור USB 3?

תודה מראש

פורסם

1. USB 3.0 ו-eSATA הם המהירים ביותר ואין סיבה לחפש ממשקים יותר מהירים כי שניהם לא יגבילו שום כונן קשיח. כוננים קשיחים לא מגיעים לקצבי העברה שכאלו ורחוקים מלנצל את רוחב הפס של הממשקים הללו.

2. WD, Seagate, Samsung, Hitachi.. לכולן יש כוננים קשיחים. אין חברה יותר מומלצת/טובה, יש מוצרים יותר מומלצים/טובים. טווח המחירים תלוי בדרישות מהמוצר.

3. עזוב את מה שבחרת לעת עתה. אם אתה רוצה יעוץ כלשהו אז יהיה הרבה יותר נח אם תציין את הדרישות שלך, גודל תקן, נפח וממשק חיצוני.

4. אלו כוננים קשיחים. יש SSD מן הסתם אבל זה הרבה יותר יקר.

5. אולי, ואולי גם הנפח.. 750GB לעומת 500GB.

פורסם
  • מחבר

אז בגדולא אני אשתמש בכונן כגיבוי למחשב ולשמירת ולצפיה בסרטים דרכו (חיבור לDVD/לטלויזיה).

בנפח שבין 500-1000 (כרגע אני נוטה יותר לכיוון ה-500).

ד"א, האם יש לכונני DVD שונים ( LG 482 לדוגמא) בעיה עם קריאה של כרטיסים מהסוג הזה?

תודה

פורסם

הכוונה למכשיר DVD ולא כונן DVD, אני מניח... וכן, יש (או לפחות היו) מכשירים שעשו ים בעיות עם דיסקים ניידים שכאלה: חוסר תמיכה במערכת קבצים מסוג NTFS (החיונית אם אתה רוצה לשמור על הדיסק קבצים של יותר מ4GB), הגבלת הנפח הניתן לגילוי, זיהוי מחיצה אחת בלבד... ובחלקם הדיסק פשוט לא עבד כלל, כי הזרם שהם סיפקו דרך הUSB לא היה מספיק בשביל "להתניע" אותו.

אני לא מכיר את הדגם שאתה מדבר עליו, אבל אם הוא בן שנתיים+ סביר שהוא סובל מבעיות שכאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים