עבור לתוכן

עזרה בהסרת כונן קשיח מהמחשב

Featured Replies

פורסם

ברשותי כונן קשיח ישן של 160G שחובר למחשב חדש שקניתי. את המחשב קניתי עם 1TB קשיח וביקשתי מהחנות לחבר את הישן כדי שאני יוכל להעביר מימנו את הנתונים לחדש (לכונן החדש). כעת משהועברו הנתונים, הכונן הישן של ה- 160G מפורמט ואני לא עושה בו שימוש. אני רוצה להוציא אותו פיסית מהמחשב ולהעביר אותו למחשב אחר. הסיבה היא כי מידי פעם המחשב מישום מה מפעיל אותו ואני שומע אותו מתחיל לרוץ בתוך המחשב ועד שהוא לא מגיע למהירות שימוש שזה בערך 4 שניותם הכל נתקע לי!!! זה כאילו המחשב רוצה לבדוק שהוא עוד שם גם אם אני לא עושה בו שימוש או במקרים שאני פותח סייר ואיך שהוא הכונן הזה מופיע!

החלק הקל הוא כמובן להוציא אותו פיסית מהמחשב, אבל איך אני מוחק כל תיעוד שלו מהמחשב כך שהווינדוס לא יחפש כל פעם את החומרה "שנעלמה" לו וייתקע לי הכל? במילים אחרות איך אני מוחק כל תיעוד מיכך שהיה מותקן במחשב עוד כונן?

היה לי נסיון לא טוב בדבר דומה כאשר הסרתי סידרום ממחשב וכל פעם שהייתי מפעיל את המחשב, המסך השחור בהפעלה היה מראה תקלה של חומרה חסרה ורק אחרי כמה דקות מדלג עלייה! לא רוצה מצב כזה שוב!

אני משתמש בווינדוס 7 64 ביט בעברית.

פורסם

לא צריך לעשות שום דבר. זה דיי plug&play במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי. במחשב שלי מופיע כונן D, אם אני יוציא את הכונן פיסית מיתוך המחשב כונן D יעלם מהמחשב שלי?

גם כאשר אני מריץ תוכנות שנועדו לבדוק את תפקוד המערכת (נגיד הדירוג של וונדוס ודברים דומים), הם תמיד הודקים גם את הכונן הזה. הוא מופיע בפרטי המערכת בכל מקום כולל מנהל ההתקנים.

multicore אני יכול לפתוח את המחשב ולהוציא אותו בראש שקט? וכל זה יעלם? האם "דיי plug&play " מספיק.

פורסם

כן אתה יכול להסיר בראש שקט דבר לא יקרה.

הערה:

במידה והתקינו את המערכת הפעלה כששני הכוננים היו מחוברים יכול להיות שהווינדוס עושה בוט מ-160 גיג'ה ולאחר שתסיר את הארדיסק הוא לא ימצא לך את מערכת ההפעלה. בכל מקרה אין לך מה לדאוג וזה קל להחזיר אם יש צורך או לתקן את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

nat64x בנוגע להערה שלך:

מערכת ההפעלה הותקנה כששני הכוננים היו מחוברים, היא הותקנה על החדש. הכונן הישן של ה- 160G היה מחולק לשני מחיצות שבהם היה את הקבצים שלי. אחרי שהעתקתי את הכל לכונן החדש עם הווינדוס כעת, פירמטתי את הכונן הישן והפכתי אותו למחיצה אחת גדולה שיצרה מחיצה חדשה אחת במקום שניים שהיא מחיצה D . אני אומר את כל זה כי לאחר תהליך הפירמוט וחיבור שני המחיצות לאחת, מישום מה הווינדוס הפך את הכונן הישן (מחיצה D כעת) לכונן הראשי! אפילו שעליו לא מותקן הווינדוס ואין עליו דבר! לפי מה שאני חושב ווינדוס 7 הופך את הכונן האחרון שנוצר לראשי אך זה לא משנה, אני צודק או שיש בעיתיות?

פורסם

הכונן הראשי הוא הכונן עם מערכת ההפעלה עליו (אם יש בו את התיקיה WINDOWS זה כונן המערכת), ווינדוס לא יכול לשנות את כונן המערכת. מה גורם לך לחשוב ש D ראשי?

בכל מקרה חבל להכביר במילים. פשוט תנסה ותבדוק אתה חושש יותר מיד... What the worset that can happen :nixweiss:

מקסימום אם יש בעיה תחזיר את הכונן ותבחר בביוס ש-160 הוא הארדיסק הבוט הראשון זה כבר יחזיר את המצב לקדמותו.

הערה: אופציה עדיפה היא לשים את דיסק הווינדוס לכונן ולהיכנס ל RECOVERY OPETIONS ולעשות סטארטאפ ריפייר (מתייחס לווינוס 7 וויסטה). זה גם אמור לפתור את הבעיה. בכל מקרה אל תדאג זה לא תהליך מסוכן, רק אל תעשה שטויות :silly:

פורסם
  • מחבר

::) סבבה אני ינסה ויעדכן כבר בערב...כמובן אם יהיה מחשב עוד עובד לעדכן מימנו :o

פורסם
  • מחבר

רק רציתי לעדכן שהסרתי את הכונן בהצלחה ובאמת כל תיעוד שלו מהמחשב נעלם!!! הווינדוס עולה חלק ללא עיקובים והכל בסדר :xyxthumbs:

תודה על העזרה :yelclap:

פורסם

* הודעה נמחקה *

B007- אתה יכול לשאול אותו בהודעה פרטית, זה לא שייך לכאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים