עבור לתוכן

מה תפקיד כרטיס הרשת?

Featured Replies

פורסם

קראתי בויקיפדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Network_interface_controller

כמובן שזה ברור שהוא משמש למזהה יעודי של רכיב תקשורת,

אבל אני עדיין לא ממש מבין,

לפי מה שאני מבין כרטיסים, זה מן חומרה שיש בה "מעבד" יעודי לביצוע פעולה מסוימת, כי הפעולה הזאת הייתה מעמיסה מאוד על המעבד,

איזה פעולה בדיוק הוא מבצע?

כרטיס הרשת עוטף התעבורה בפרוטוקול רמה 2?

אם כן זה הרי פעולה מאוד פרימיטיבית, למה צריך כרטיס בשבילה?

תודה

פורסם

קראת את המשפט הראשון ב Purpose? מדובר קודם כל בממשק פיסי ואחרי זה בקר.

פורסם

היום עם כל לוח מגיע חיבור לרשת וצ'יפ בלוח שמתאם את כל הסיפור הזה.

פעם זה היה בכרטיס.

פעם גם אודיו היה בכרטיס והיום מגיע על כל לוח.

הרבה פונקציות שנעשו בעבר בחומרה היום נעשות בתוכנה.

הכל התחיל כמשהו מורכב מלא חלקים ובהמשך הכל נכנס בצ'יפ אחד קטן ואת כל מה שעדיף לעשות בתוכנה העבירו לדריוור.

עדיין יש כרטיסי רשת ואודיו כמובן.

כי תמיד צריך עוד איכות ועוד חיבורים לעוד רשתות.

לך תסתכל איך נראה כרטיס רשת היום ואיך הוא נראה בעבר.

images?q=tbn:ANd9GcTUzi7SEKuxl05Bryn26BVk6a8nL-4bCPieM7T7mZIqhBDQgj2p

network_card.jpg

NETMED001.jpg

pci_combo_card_sm.jpg

network-interface-cards-347685.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol:

ובדיוק כשנדמה שלא יכול להיות יותר גרוע מזה.

network.jpg

פורסם
  • מחבר

כן אבל זה שהוא עכשיו הרבה יותר קטן לא בהכרח מעיד על כך שנעשה שינוי בפוקנציונליות שלו,

יכול להיות שזה רק מעיד על התפתחות המיקרואלקטרוניקה וכל הרכיבים פשוט קטנו....

ובקשר לתגובה של multicore,

מה זה בקר?

ום מה זה אומר ממשק פיסי, כי אני לא לגמריי מבין. הכוונה היא שמערכת ההפעלה "מקבלת תקשורת" מכרטיס הרשת? הראוטר הביתי שלי בעצם מחובר ישירות לכרטיס הרשת?

פורסם

אתה צודק, אין פה שום קשר לגודל צורה וצבע.

פרוטוקול Ethernet הוא גם פיסי וגם לוגי ולכן מצד אחד צריך חומרה שתדע לעבוד איתו שזה הממשק הפיסי של הבקר שלך ומצד שני צריך דרייבר שידע לקשר בין מערכת ההפעלה לחומרה. גם היום חלק מעיבוד המידע נעשה ע"י הCPU ולא הבקר עצמו (לכן יש לך מוצרים מיותרים ויקרים בצורה מוגזמת כמו ה KillerNIC).

היום נוהגים לקרוא לבקר שהוא integrated on motherboard "כרטיס" כי זה פשוט הרגל של עשרות שנים שבהם ממשק הרשת(לא משנה באיזה פרוטוקול פיסי) תמיד ישב על חריץ בלוח כרטיס.

כמובן שממשקים שיש להם יותר דרישות עדיין יהיו כרטיסים או סלוטים (ראה ערך כרטיסי WIC הציוד של Cisco למשל).

פורסם
  • מחבר

זה אומר שבעצם אפשר לחלק את העבודה של כרטיס הרשת ל-2 :

1. העבודה שהוא מבצע ברמה 1 (של מודל OSI) - כל מה שקשור בהעברת מידע ודיבור עם רכיבי רשת אחרים.

אז פה אני לא בדיוק מבין במה זה מיוחד העברת הביטים לרכיבי רשת לבין מקלדת, עכבר ורמקולים. או שיש גם בקרים שאחראים על עבודה עם מקלדת, עכבר וכד'?

2. העבודה שהוא מבצע ברמה 2 (של מודל OSI) - פה לא הבנתי מה הוא עושה בכלל (חוץ מזה שהוא מחזיק את כתובת ה- MAC),

משהו יכול להביא דוגמה לדבר אחד שהוא עושה ברמה הזאת? כי הרי הוא לא מקלף את הרמה ה-2 מה-DATA, כי כשאני פותח תוכנות הסנפה אני יכול לראות רמה 2 של התקשורת וזה הרי אומר שהיא הגיעה למערכת ההפעלה.

פורסם

אתה חייב בקר לכל דבר שיעשה לפחות את התיאום הפיזי (מתחים וכו')

נגיד עכבר מתחבר למחשב באמצעות USB אז יש בקר USB בתוך ערכת השבבים

פורסם

USB זאת דוגמא לא ממש טובה כדי להמשיך משהו כזה. תחשוב על ממסק פיסי יותר ייעודי כמו שקע PS/2 או DIN שניתן לחבר אליו רק מקלדת בלבד. על מנת שהחומרה תוכל לעבוד עם שאר רכיבי המערכת היא צריכה בקר פיסי שיודע לתקשר ב"שפה" שלה ומערכת לוגית (BIOS/HID driver/HAL) כדי להשתמש ברכיב הזה בסביבת התוכנה.

רמקולים הם גם דוגמא לא נכונה כאר מדובר על יציאת mini PL כי אין שום שער או רכיב לוגי במקרה הזה.

בשכבה הראשונה לפי מודל הOSI אנחנו בכלל לא מדברים על מידע אלא על "מגע חשמלי" בלבד - אם הכבל לא יהיה מחובר לשקע עם המכבר ופינים לא יגעו פיסית אחד בשני לא נוכן ל הגיע למצב של העברת מידע.

אני לא יודע אם יצא לך לקרוא בעצמך, אבל פרוטוקולי תקשורת בשכבה הראשונה יש כמה וגם ל Ethernet יש כמה וואריאציות שפאילו תלויות בסוג המדיה (fibber/copper/switched fabric).

כאשר אנחנו מגיעים לשכבה השנייה הכל כבר נעשה ברמה של תוכנה. גם כתובת MAC היא רכיב לוגי שניתן לשנות אותו והוא חלק ומהמידע שנשלח. תראה איך נראה רכיב כזה מבחינת המבנה שלו.

כמובן ש packet sniffer מסוגל לראות כל דבר שהוא שכבה 2 ומעלה וגם לדעת לנתח אותו בצורות שונות (Wireshark זאת באמת תוכנה גאונית!).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים