עבור לתוכן

מחשב לצלמת (בעיקר פוטושופ, מעט עריכת וידאו) עד 2200

Featured Replies

פורסם

1)לא מסכים. לשלם 370 שקל על 2 כוננים של 500GB לעומת 245 שקל על כונן אחד של טרה זה רעיון גרוע (מילא היה משפר ביצועים פלאים...אבל לא).

דווקא במערכת שהיא לא איי איי איי, נושא של דיסק ניפרד יכול לתת לא מעט תמורה,

נניח של עד 10 אחוזים, נכון , זה לא שיפור ביצועים פלאים, אבל עדיין לא עניין של מה בכך.

יש דרישות מינימום למערכת של פוטושופ, כי התקציב צריך להתאים את עצמו למה שדרוש.

הרי אם פותח הדיון היה אומר שלרשותו רק 1500 ש"ח , נו , מה אז ?

אני הייתי אומר שחבל"ז, ושיגדיל קצת את התקציב.

מצד שני, הרי לא הוצע לו מערכת ב - 6000 ש"ח עם איזה מעבד 980X ודיסק SSD !

טוב, זה לא כזה קריטי בכל מקרה, למרות שלדעתי עדיין שווה ( עניין שני כוננים ).

גם להסכים לשניים משלוש זה טוב :) .

^^^^

הזכרונות בסדר גמור, אין שום יתרון מבחינת איכות לאלה שהצעת, אולי במחיר הם

יותר זולים, אז שווים מבט.

:xyxthumbs:

פורסם
דווקא במערכת שהיא לא איי איי איי, נושא של דיסק ניפרד יכול לתת לא מעט תמורה,

נניח של עד 10 אחוזים, נכון , זה לא שיפור ביצועים פלאים, אבל עדיין לא עניין של מה בכך.

דווקא הפוך. ככל שהמערכת חזקה יותר, אתה מרגיש יותר את ההגבלה שיוצר הכונן הקשיח.

והתוספת שאתה מדבר עליה היא לא תמידית אלא רק פעם, אם בכלל.

הזכרונות בסדר גמור, אין שום יתרון מבחינת איכות לאלה שהצעת, אולי במחיר הם

יותר זולים, אז שווים מבט.

פורסם
  • מחבר

אני מתנצל על ההקפצה, אבל אני עכשיו לפני הזמנה ועלתה לי שאלה:

האם אין צורך בכרטיס מסך כלל? כי נראה שוויתרנו על זה...

איך היא תוכל לעשות עריכת וידאו, אפילו מדי פעם, ללא כרטיס מסך?

אם זה נכון, מה הכרטיס מסך הפשוט שאתם מציעים לה?

תודה.

פורסם

אובכן, הגיע הזמן ש"תגלה" לנו איזו גירסת פוטושופ חברתך עובדת

ועוד יותר חשוב מה התוכנה / תוכנות לעריכת סרטים.

בלי זה - זה תחינת מים.

פורסם
  • מחבר

התוכנה היא CS5

ובשביל עריכת וידאו משהו פשוט יחסית כמו power director

פורסם

עברתי על כל הדיון ויש לי רק שתי הערות שהייתי רוצה להעלות כי אני מבין שפותח עדיין עדיין לא רכש את המערכת:

1. עבור מערכת שכזאת אין שום צורך בכרטיס גרפי ייעודי. הליבה הגרפית המובנית במעבדי SB וגם השבב הגרפי שבערכות השבבים של AMD יותר ממספיקים לכל השימושים הללו. כמשדברים על עריכת וידאו אז הפעולה שצורכת את מרב המשאבים היא קידוד. קידוד באופן כללי הוא פעולה שמבצע המעבד ולא הכרטיס הגרפי, וגם אם נכון שיש כרטיסים גרפיים שמסייעים ואף יכולים להאיץ סוגי קידוד או המרה מסוימים (לדוגמה טכנלוגיית Quick Sync שבמעבדי SB), אם עריכת וקידוד וידאו הן פעולות שנעשות בתדירות נמוכה יחסית ופחות משנה אם הפעולה תקח עוד כמה דקות או פחות כמה דקות, פשוט חבל על הכסף בקניית כרטיס גרפי למערכת שכזאת.

2. בנוגע לכונן הקשיח הנוסף. אני לא נכנס לשאלה אם הוא יישפר ביצועים או לא, אלא רוצה להתייחס לעניין גיבוי החומר. מערכת שתשמש לעבודה (חובבנית או כפרנסה) עם תוכן, חשוב שיהיה בה גיבוי. לשים את כל הביצים בסל אחד זה אף פעם לא חכם ואני חושב שכדאי לקנות כונן קשיח פנימי או חיצוני נוסף אחד לפחות ולגבות אליו באופן סדיר את התמונות/פרויקטיים/קבצים חשובים נוספים. כל זה בהנחה כמובן שאין כבר איזה כונן קשיח או התקן גיבוי חיצוני אחר.

פורסם
  • מחבר

מצוין! זה מה שאני הבנתי באמת.. שאין צורך בכרטיס מסך.

אני חושב שאני באמת אלך על 2X500 במקום 1000 בשביל עניין הגיבוי, ללא קשר לביצועים. חשבתי לקנות גיבוי חיצוני, אבל מה הטעם? עדיף לעשות גיבוי בתוך המחשב.

פורסם

יש יתרון ויש חסרון לשתי צורות הגיבוי.

גיבוי לכונן פנימי נוח יותר מהרבה בחינות, ניתן לתזמן משימת גיבוי אוטומטית והיא פשוט תתבצע. עם התקן גיבוי חיצוני לעומת זאת צריך לזכור לחבר את הכונן כי אחרת לא יתבצע גיבוי.

מצד שני, גיבוי הוא לא רק מפני תקלה של הכונן הראשי אלא גם מפני נזק פיזי למערכת. במקרה של מכת ברק, שריפה, שטפון, גנביה ושאר אסונות כונן הגיבוי נפגע ביחד עם הכונן הראשי וזה מפספס חלק מהמטרה.

כמובן שאפשר למצוא פתרונות ביניים או משולבים. לדוגמה חיבור כונן חיצוני במהלך היום וניתוקו ואחסונו בסיום יום העבודה לאחר שהתבצע גיבוי. אפשרות נוספת היא לגבות גם אל כונן פנימי בתדירות גבוהה יותר וגם אל כונן חיצוני בתדירות זהה או קצת נמוכה יותר ואת הכונן החיצוני הזה לאחסן בנפרד כל זמן שאין בו צורך. בקיצור, הכל שאלה של מה מחפשים להשיג. בהתאם לזה ניתן לתכנן את מערכת ותוכנית הגיבוי.

פורסם

^^^^

:yelclap:

טוב, לאחר עיון או שניים, עניין הדיסק הנוסף לצורך פוטושופ הוא

עדיין רצוי, בייחוד עם עובדים עם קבצים גדולים ( מה שלא נראה לי במקרה הזה )

אבל הוא בהחלט לא חובה, הכי הרבה אפשר להוסיף אח"כ.

בהחלט מצתרף לעניין הגיבוי.

כמה שאני זוכר, דווקא עם פאווור דירקטור חברתך תרוויח בגלל ה - Quick Sync שבמעבדי SB.

פורסם
  • מחבר

אם אנחנו כבר מתעסקים בזה- איך כדי להתקין את מערכת ההפעלה והפוטושופ?

האם להתקין את מערכת ההפעלה ופוטושופ וכל קבצי העבודה על כונן אחד ולהשאיר כונן שני רק לגיבוי? או שמא כונן ה"עבודה" צריך להיות כונן שונה ממערכת ההפעלה ואילו הכונן עם המערכת יהיה כונן הגיבוי?

מקווה שניסחתי את זה ברור :facepalm:

פורסם

^^^^

החברה שלך אמורה לדעת את הדברים האלו :)

בכל מקרה, ישנן הגדרות בפוטושופ לגבי ניצול

העניין של דיסק נוסף. כאמור זו לא חובה.

פורסם

מכיוון שיש כאן רק שני כוננים אין פה גמישות גדולה מדי.

אני מציע לעשות את הדברים הבאים:

1. חלק את הכונן הראשי לשתי מחיצות. אחת למערכת ההפעלה ולתוכנות. השנייה לכל החומר (תמונות, מסמכים וכו').

2. תתקין את מערכת ההפעלה והתוכנות. הגדר הכל כפי שאתה רוצה, עד לרמה של הגדרות בתוך התוכנות וסידור אייקונים על שולחן העבודה או בתפריטים השונים. אני ממליץ תמיד לעבוד יומיים שלושה עם המחשב כי לא משנה כמה מנסים בדרך כלל (טוב, אני לפחות :)) תמיד מגלים אחרי יום-יומיים עוד איזה משהו קטן שנשכח.

3. לאחר שאתה יודע שהמערכת מוגדרת בדיוק כפי שצריך. צור Image של מחיצת מערכת ההפעלה ושמור אותו גם במחיצת האחסון וגם בכונן הגיבוי. כך תוכל לחזור לעבודה במהירות (תוך דקות) במקרה של כשל למערכת ו/או לכונן מערכת ההפעלה.

4. את הכונן השני תייעד לגיבוי בלבד ואליו תבצע גיבוי (או סנכרון) אוטומטי של התיקיות הרלוונטיות בכל יום או בכל פרק זמן רצוי אחר.

פורסם
  • מחבר

^^^^

החברה שלך אמורה לדעת את הדברים האלו :)

בכל מקרה, ישנן הגדרות בפוטושופ לגבי ניצול

העניין של דיסק נוסף. כאמור זו לא חובה.

היא צלמת אומנות... טכנולוגיה זה ממנה והלאה :kopfpatsch: היא יודעת את הדברים הבסיסיים וזה מספיק לתוצאות שמאוד מוערכות בעולם ובעיתונות בארץ.

פורסם

^^^^^

יופי לה ויופי לך - באמת.

אז עזוב כל הממבו ג'מבו ( שאני כתבתי לפחות :silly: ),

תיישם את מה שהמליץ About:blank ו - וואולה !

המערכת שאתה הולך לרכוש תבצע את המטלות ללא כל מאמץ.

אם וכאשר יתעורר הצורך לדברים / ביצועים נוספים - אנחנו כאן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים