עבור לתוכן

מחפש מארז לHDD 3.5' עם החיבורים הבאים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה שיתמוך בSATA 3 כי אני לא רוצה לקנות בעתיד מארז חדש..

אני רוצה שיהיה לו חיבור USB 3

וחיבור ESATA (למה? כי כרגע הלוח שלי לא תומך USB3 אבל אני רוצה שהמארז הזה ישאר איתי... שיצאו HDD של 4 טרה אני יכניס את ה2 טרה שיש בתוכו למחשב וישים בקייס הזה 4 טרה...)

כמו כן חשוב שיהיה קריר ביותר כי אני מתכוון לשים אותו שיהיה מחובר כמעט תמיד... אז לא איכפת לי אם יהיה לו איזה מאוורר ככה :)

חיפשתי מלא ולא הצלחתי למצוא קייס עם USB3 וESATA... תמיד USB2 וESATA או USB3 בלבד..

תודה רבה!

פורסם

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=32232

אני דווקא ממליץ לקנות עכשיו מארז eSATA+USB 2.0 ובעתיד אם תרצה אז תקנה מארז של USB 3.0.

למה? כי מארז שמכיל את שני הממשקים הוא יקר יותר ולאו דווקא נותן שום דבר בעבור התוספת במחיר שהרי בין אם תחבר דיסק קשיח ב-eSATA או ב-USB 3.0 אז ב-USB 3.0 אולי יהיה נח יותר אבל לא יהיו הבדלים בביצועים. סביר להניח שאם יהיה לך מארז eSATA+USB 2.0 אז כלל לא תרצה בעתיד USB 3.0 אלא בעתיד היותר רחוק כשהממשק יהיה כ"כ נפוץ שזה יתפקד כמו הצורך ב-USB 2.0 כשרוצים לחבר את הקשיח החיצוני למחשב אחר.

ולא הבנתי כ"כ מה הקשר ל-SATA 6.0Gb/s. הממשק הזה מיותר לדיסקים קשיחים כי הם גם ככה לא מנצלים את רוחב הפס של הממשק הקודם (3.0Gb/s) ומלבד זאת שיש תאימות לאחור (הממשק פיזית זהה) וגם ככה בתוך המארז יש המרה לממשק החיצוני (USB/eSATA).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה..

יש איזה מארז שאתה ממליץ? שוב חשוב שיהיה קריר וטוב כי אני מתכוון להשאיר אותו מחובר רוב הזמן..

עם ESATA וUSB 2.0..

שאלה נוספת: על רוב המארזים כתוב לדוגמא:

support: sata up to 2 TB

אז המארזים לא יתאימו בעתיד שאני יקנה HDD של 4 טרה?

שוב תודה!

פורסם

אם שום דבר מיוחד טכנולוגית לא ישתנה והתמיכה לא תהיה שונה אז אין שום סיבה שלא יתמכו בנפחים של 4TB. כשרושמים שמארז תומך בעד נפח מסוים אז הם פשוט רושמים את הנפח הכי גדול שקיים כרגע בשוק (ולפעמים זה לא מעודכן וזה יכול להטעות). אין שום מגבלה על הנפח מהצד של המארז החיצוני. זהו בסה"כ מארז עם ממיר לממשק.

ההמלצה שלי היא המארז הבא שאולי אינו הכי נאה אבל מקבל דירוגים ממש טובים ב-newegg:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=RX35-AT-SC-SLV&cart=130358018788275769〈=heb

פורסם
  • מחבר

אם שום דבר מיוחד טכנולוגית לא ישתנה והתמיכה לא תהיה שונה אז אין שום סיבה שלא יתמכו בנפחים של 4TB. כשרושמים שמארז תומך בעד נפח מסוים אז הם פשוט רושמים את הנפח הכי גדול שקיים כרגע בשוק (ולפעמים זה לא מעודכן וזה יכול להטעות). אין שום מגבלה על הנפח מהצד של המארז החיצוני. זהו בסה"כ מארז עם ממיר לממשק.

ההמלצה שלי היא המארז הבא שאולי אינו הכי נאה אבל מקבל דירוגים ממש טובים ב-newegg:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=RX35-AT-SC-SLV&cart=130358018788275769〈=heb

פחות קריטי לי המראה (למרות שגירסא שחורה שלו הייתה מתקבלת יותר בברכה :) )

יותר חשוב לי שיהיה קריר וסטנד יציב.. ושיהיה מסוגל לספוג זעזועים (יעמוד על השולחן ולפעמים השולחן רועד או משהו.... לא רוצה שילך ההארדיסק) ועפ"י הביקורות בNEWEGG זה החלקים שהוא חלש בהם..

לא עדיף למצוא איזה מארז עם מאוורר קטן של 80? או שזה מפזר את החום מספיק טוב? ומה בקשר לבלימת זעזועים?

תודה!

פורסם

אין שום סיבה לצטט הודעות שמעליך.

זה מספיק טוב בלי מאוורר. יש לא מעט מארזים טובים שברובם עשויים אלומיניום ויש בהם פתחי אוורור אך כל זה לא משנה כי בסופו של דבר אין תלונות על טמפרטורות. לא צריך להמציא בעיות רק כי זה נשמע הגיוני בסנגנון "היי, במקלדת שלי יש אלקטרוניקה, אולי אני אתקין עליה גוף קירור?". אפשר לומר שזה כמו SATA 6.0Gb/s בכוננים קשיחים, זה מיותר אבל מוכרים את זה כי יש כאלו שיחשבו שזה יתרון או פלוס כלשהו, כלומר זה לא יכול להזיק. החיסרון של מאוורר הוא שהדיסק קשיח רועש ולא צריך להפוך את העסק לרועש יותר וגם ש-30 מעלות במקום 35 או 40 מעלות זה ממש לא נורא.

זעזועים? מה זה משנה?

באופן טבעי עצם כך שיש מארז שעוטף את הדיסק זה הרבה יותר robust מאשר שדיסק קשיח חוטף מכה ישירות במעטפת שלו. האם קיימים מארזים שהם יותר עמידים? אני מניח שכן אבל לא חקרתי לעומק כי אני לא חושב שזה רלוונטי מהסיבה הפשוטה שלא קיימות מספיק השוואות בין מארזים כך שניתן יהיה לדעת איזה מארז טוב יותר ואיזה מארז טוב פחות. אולי זה עולה עוד 100 שקלים אבל בפועל רק כמה אחוזים בודדים יותר עמיד סטטסטית? אולי ואולי ואולי.. אולי זה יציל דיסק מנפילה של חמישה סנטימטרים אך תקנה את המארז עם חיוך על פניך והוא ייפול מגובה של 20 סנטימטרים והדיסק פשוט ימות? אני לא רואה סיבה להשקיע בזה כסף אך כן כדאי לדאוג לזה.. כלומר כן כדאי להיות זהיר כשמתעסקים עם כוננים קשיחים וכן כדאי להניח את המארז החיצוני במקום שבו יש פחות סיכויים שהוא יקבל מכה או ייפול מהשולחן.

הביקורות של המארז שצייינתי טובות, אני לא יודע על מה אתה מדבר. לא מתחשק לך לקנות אותו? קח כל מארז אחר מיצרן מוכר באזור המחיר הזה. פשוט וקל.

פורסם
  • מחבר

סבבה גבר לא צריך להתעצבן..

אני בסה"כ מתעניין

יש לי כבר כונן של 500 ג'יגה (2.5') עם מארז של VANTEC והוא דיי מתחמם מהר בגלל זה שאלתי..

במקרה שלו הוא לא מחובר כל הזמן אז זה פחות קריטי אני מניח אבל באופן כללי זה בטח מקצר את חיי הכונן לא?

חיפשתי גם מארזים שלהם אבל עפ"י הביקורות בNEWEGG על הדגמים החדשים שלהם (הפעם של 3.5') אז לחלק לא כ"כ קטן מהם הESATA לא עבד אז אני מניח שהם מחוץ תמונה..

לגביי המארז שהמלצת, יש לא מעט ביקורות בNEWEGG שנתנו לו 4 כוכבים וכשקראתי אותן אז ראיתי שכתוב שהוא מתחמם אבל סבבה אם אתה בטוח שזה בסדר אני יסמוך עליך, שוב העניין שהוא יהיה מחובר כמעט 24/7

שאלה נוספת:

קראתי שיש איזה בעיה לHD204UI שאותו רציתי לקנות בשביל לשים בקייס הזה..

ושצריך לעשות איזה עדכון של firmware, שדורש כונן דיסקטים (לפי מה שמצאתי..) אפשר עוד פרטים לגביי זה כמו איך ניתן לעשות את זה וכו'?

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים