עבור לתוכן

עד כמה ההבדל בין 1333mhz ל 1600mhz קריטי ב OC

Featured Replies

פורסם

בקרוב קונה מחשב חדש, (I5 2500K)

בעתיד אני מאמין שאעשה OC

השאלה האם ההבדל בין זכרונות במהירות 1333mhz ל 1600mhz קריטי ב OC אם בכלל?

ואם כן, כמה שקלים שווה להוסיף בשביל לקבל את ה 1600MHZ

פורסם

לא קריטי בכלל. את ה-OC אתה מבצע באמצעות העלאת המכפלה בלבד כך שלוח האם והזכרונות לא יגבילו אותך.

נכון להיום המחירים שלה הזכרונות בתדרים הללו כמעט זהים. בהתאם להפרש המחיר ביניהם תקנה את מה שנראה לך יותר משתלם.

מבחינת ביצועים וכו' אין שום הבדל בפועל כך שאתה יכול להסתפק בלב שלם בזכרון בתדר 1333MHz.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה.

שמתי לב בכמה חנויות שסטיק בודד של 4G עולה קצת יותר מ 200 שקל

בעוד שקיט של 4(2X2G) מתחיל ב 270 שקל

נראה לי סתם מיותר להוסיף עוד 50 שח~ כדי לקנות את ה"קיט", האם ההפרש ביצועים שווה את המחיר?

מה גם שבעוד כמה חודשים אוסיף עוד 4G

האם זה משנה משהו לרוץ ב 8G ב 2 סטיקים שהם לא "אחים" או ב4 סטיקים- 2 זוגות זהים??

פורסם

אתה יכול לקנות מודול בודד של 4GB ואין לך מה לדאוג בנושא.

לגבי שילוב של זכרונות עם נתונים שונים תוכל למצוא מידע בסעיף 6.3 של הסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

עברתי שם על הסטיקי ולא מצאתי תשובה חד משמעית.

ההשאלה שלי האם שילוב של שתי סטיקים 4GB כל אחד, שלא באו באותו אריזה,קיט,

ז"א סטיק בודד אחד של 4GB נקנה עם קניית המחשב ואחרי חודש הוספתי לו עוד אחד אבל בדיוק אותו הדגם- אחד לאחד.

האם יהיה הבדל בין זה לבין- עם קניית המחשב 4GB (2x2GB ולאחר חודש הוספת עוד 2 סטיקים גם מאותו הדגם, כך שכל ה4 חריצים יתמלאו.

חוץ מהסיבה הכספית לכאן או לכאן ומכך שבאופצייה השנייה כל החריצים יתפסו(לא אכפת, לא מאמין שארצה להוסיף יותר מ 8GB :screwy: )

הבנתי שלרוץ עם סטיק בודד לא כזה קריטי, שכל ה 4 תפוסים זה כן משנה או לא מבחינת ביצועים?

מה אתה היית עושה קונה דוואל צאנל ומוסיף אחרי זה עוד דוואל צאנל מאותו הדגם

או קונה סטיק בודד רץ איתו חודש חודשיים ומוסיף עוד אחד מאותו הדגם?

סליחה על הפעירות ;)

פורסם

אין שום הבדל בין קניית ערכת זכרונות לבין קניית 2 זכרונות זהים (או אפילו לא זהים אבל עם נתונים זהים).

עבודה בערוץ כפול היא תכונה של בקר הזכרון ולא של הזכרונות עצמם. כל עוד שיש לך בקר זכרון שתומך בעבודה בערוץ כפול ומספר זוגי של זכרונות, המערכת תעבוד בערוץ כפול. כל זה לא ממש משנה מבחינה מעשית כי הפרש הביצועים בפועל בין עבודה בערוץ בודד לערוץ כפול היא זניחה ובאה לביטוי בעיקר במבחני ביצועים סינטתיים.

אם אתה מתכנן עבודה עם 8GB של זכרון (וכאן המקום לציין שכדאי לך לעשות משהו כזה רק אם אתה באמת זקוק לנפח ולא לקנות סתם זכרון שאין לך בו שימוש) אז תקנה אותם מראש וזהו, או שבמקרה הכי גרוע תקנה 4GB עכשיו ועוד 4GB בעתיד הקרוב.

אני באופן אישי מעדיף תמיד לעבוד עם מספר מודולים קטן ככל האפשר כדי להשיג את נפח הזכרון הרצוי לי, אבל זאת רק דעתי. אתה יכול לקנות 1x4GB או 2x2GB בהתאם למה שנוח לך. השפעה על הביצועים אין.

מה שכן, כדי להקל עליך בהגדרות הזכרונות, תקפיד לקנות זכרונות בעלי נתונים זהים (תדר, תזמונים ובעיקר מתח).

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, תודה רבה.

כפי שזה נראה נכון לעכשיו הכוונה היא לקנות את זה יחד עם קניית המחשב:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2373

ובעוד חודש אותו אחד בדיוק מ KSP ב 230 שח

פורסם

למה דווקא את הזכרון הזה? תקנה פשוט את הזול ביותר שאתה מוצא.

קח בחשבון שזכרונות עם גוף קירור גבוה שכזה עלולים להתנגש עם גופי קירור גדולים למעבד במערכות שבהן מתוכנן OC.

במקרה כזה, ואם יש לך 4 חריצי זכרון בלוח, עוד יותר מומלץ לקנות 2 מודולים בלבד. אם יש התנגשות עם גוף הקירור פשוט מתקינים אותם בחריצים המרוחקים מגוף הקירור.

אני באופן אישי הייתי ממליץ לקנות את הזכרון הזול ביותר מחברה מוכרת שעונה על הדרישות, עם העדפה לזכרון נמוך ככל האפשר ובלי גופי קירור גבוהים שכאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים