עבור לתוכן

תקל במסך- עובד מספר שניות לאחר הדלקה ונכבה

Featured Replies

פורסם

אז ככה, התמונה עצמה עוד מוצגת, אבל התאורה מתכבת. התקלה היא איפשהו במעגל של התאורה \ בתאורה עצמה. כמו תמיד חשתדי באיזה קבל שהזיל את עצמו לדעת. למסך כבר אין אחריות.

פרקתי אותו, הכל נראה פיקס בפנים, אפילו אבק אין.

תמונות אני אעלהבהמשך, כשיהיה לי גישה שוב למסך.

הצערות \ הארות?

תודה רבה, בז'נגלו.

פורסם

לא בטוח שזו בעייה באינוורטר. גם תקלה בספק או בנורות יכלה לגרום לתופעה.

פורסם
  • מחבר

התאורה לא מהבהבת (כשהיא דולקת...), ככה שמהנסיון המועט שלי בתחום זה כנראה לא הנורות (או שאני טועה?)

אם התקלה בספק, יש איך לבדוק את זה בפשטות עם פלוק?

פורסם

תבדוק את הקבלים בכל מקרה - יתכן שהם דפוקים בלי שתדע. תנסה להחליף אותם

האינורטר עדיין "רץ" אחריי שהתאורה מתכבית ? (יש פולסים, מתח ביציאה של השנאי, "טיייייי" חלש מהשנאי של האינורטר, ממתגים מתחממים וכו) ?

(המתח שהקתודה מקבלת יכול להיות עד 1 - 2 KV בערך - אל תדחוף לשם טסטר שאתה מחזיק ביד או מולטימטר. ניתן לחבר טסטר בין היציאה לאדמה אם נגד נוסף של 10M בטור)

פורסם

התאורה לא מהבהבת (כשהיא דולקת...), ככה שמהנסיון המועט שלי בתחום זה כנראה לא הנורות (או שאני טועה?)

אם התקלה בספק, יש איך לבדוק את זה בפשטות עם פלוק?

כן. אפשר לבדוק מתחים ביציאה, ולראות שיוצאים דברים יציבים כמו 5 ו12V. לרוב גם רשום על יציאות הספק המתחים.

יש קבלים אלקטרוליטיים על האינוורטר?

פורסם

מה הדגם של המסך ?

פורסם
  • מחבר

מסך רחב 19' של viewsonic. לא זוכר את הדגם המדוייק.

כן. אפשר לבדוק מתחים ביציאה, ולראות שיוצאים דברים יציבים כמו 5 ו12V. לרוב גם רשום על יציאות הספק המתחים.

יש קבלים אלקטרוליטיים על האינוורטר?

אם אני לא טועה יש, אבל אני צריך לבדוק שוב. אין לי כל כך גישה אל המסך כרגע, אני אקפיץ את התראד עם תמונות.

תודה.

פורסם

באלה שאני מכיר יש :

קבל במסילה של הספק (ישר אחריי המיישר)

סליל ferrite core קטן

קבל נוסף בכניסת המתח לאינוורטר

בהמשך של האינוורטר אין קבלים אלקטרוליטים, רק כמה קבליי AC קטנים באלקטרוניקה וקבלי AC בטור אם הקתודות

פורסם

נצל"ש -

אפשר לקבל תמונה של Inverter לדוגמא?

הייתי לי בעיה דומה במסך מסוג Chimei 222H, התאורה נכבת אחרי כמה שניות.

החלפתי מס' קבלים מנופחים בספק עצמו, ועכשיו התאורה לא נדלקת כלל.

כשפירקתי את המסך ראיתי 2 לוחות, אחד הספק, והשני עם כל הכניסות HDMI / COMPONNENT וכו' שאליו מתחבר הפאנל.

איפה ה Inverter יושב?

תודה.

פורסם

בדרך כלל בספק

תוציא אותו אתה תראה כמה אזורים :

כניסת מתח 240 V וכמה רכיבים של 240 V. אחד מהם הוא הממתג - בדרך כלל מחובר לצלעות קירור

שנאי גדול שמוריד ל 5 ו 12 וכו

מיישרים - כמה רכיבים שמחוברים לצלעות קירור

קבלים של מתח נמוך (הקבלים עצמם למתח כמו 16 V 25 V וכו)

בנקודה הזאת נמצא החיבור בין המעגל הזה והמעגל השניא (של ה DVI) - הוא מקבל מתח 5 ו 12 וכו מהספק (בחיבור יש עוד כמה קווים ששולטים בהדלקה / כיבוי של האינוורטר ובהירות של המסך וכו - תבדוק שהם שלמים)

במעגל של הספק עצמו יש המשך מהקבלים של המתח הנמוך לאינוורטר

באינוורטר יש כמה ממתגים (שחורים כאלה שאמורים להיות מחוברים לצלעות קירור אבל לפעמים הם לא) + שנאי נמוך ושטוח כזה + ציפ בקרה + יציאה של קווי מתח גבוה (עד כמה KV) לקתודות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים