עבור לתוכן

נפקדות בצה"ל וסוגי כלא

Featured Replies

פורסם

כשאני שומע אתמול על חיילים סורים שהוצאו להורג על זה שלא ביצעו פקודות, והיום שומע על חייל צהל שמנסה לברר כמה ימים יקבל בכלא על בריחה מהצבא. בא לי פשוט להקיא מזה ולעבור למדינה אחרת. כי עם צבא כזה, ישראל לא תחזיק הרבה מול צבאות כמו סוריה.

כי לא משנה עד כמה הצבא שלנו מפותח טכנולוגית, כל עוד יש שמוקים כמוך שזורקים זין ועושים מה שבא להם, הצבא שלנו נראה כמו קייטנה, וכשלא רק סוריה תעלה עלינו, אלא גם מדינות ערב אחרות, סופנו יהיה מר.

פורסם

כשאני שומע אתמול על חיילים סורים שהוצאו להורג על זה שלא ביצעו פקודות, והיום שומע על חייל צהל שמנסה לברר כמה ימים יקבל בכלא על בריחה מהצבא. בא לי פשוט להקיא מזה ולעבור למדינה אחרת. כי עם צבא כזה, ישראל לא תחזיק הרבה מול צבאות כמו סוריה.

כי לא משנה עד כמה הצבא שלנו מפותח טכנולוגית, כל עוד יש שמוקים כמוך שזורקים זין ועושים מה שבא להם, הצבא שלנו נראה כמו קייטנה, וכשלא רק סוריה תעלה עלינו, אלא גם מדינות ערב אחרות, סופנו יהיה מר.

אוקי

ראשית תשקול מילים.

שנית "אם כל העולם הערבי יעלה עלינו" - גם אם כל אזרחי מדינת ישראל יהיו מאומנים כמו רמבו אנחנו נהיה בנחיתות מספרית רצינית.

האם הוצאה להורג הפתרון ההולם למי שלא רוצה לשרת? ( שאלה שנובעת מהתגובה העלובה שלך)

האם אתה מכיר את השירות הצבאי בסוריה על תפקידיו ואורך השירות בזמן?

*רק שתדע צה"ל היום עומד בין המקומות הראשונים מבחינת תקציב בטחון (ואנחנו מדינה קטנטנה).

כשמחשבים פרופורציונלית את התקציב פר חייל מסתבר לנו שהצבא כביכול משקיע הון על כל חייל וחייל.

הבעיה היא שזאת לא האמת, הצבא הזה שורף כספים על קצינים/נגדים שלא שווים כלום. בוא נגיד שעל כל נגד/קצין מקצועי שבאמת נותנים את הנשמה שלהם למערכת החלודה הזאת יושבים להם 5 עציצים שמחממים כיסא כל היום.

עם התקציבים שיש לצבא היקר שלנו הוא מזמן כבר היה יכול לאמן צבא מקצועי (כל מי שמתגייס מקבל משכורת ומאומן להיות לוחם כי הוא רוצה את זה ואף אחד לא כופה עליו כלום!).

ואל תדבר איתי על מצבי אמת ומלחמות - גם ככה הכוח ההגנתי של המדינה טמון במילואימניקים . עם כל הכבוד לכוחות המילואים אנחנו כבר ראינו תקריות ומצב של חוסר מקצועיות (מה לעשות האנשים רוצים גם לחיות - לא להיות בראש של מלחמה ואימונים כל שנה).

כמו כן קשה לי להאמין שיהיו כאן אזרחים (גם כאלה שלא שירתו) שלא ירתמו למאבק אם המדינה תאוים.

אה ועוד דבר לא כולם יורדים על הברכיים כמוך - יש אנשים שלא יתקפלו לכל דבר שיזרקו עליהם.

כמו 3 שנים של שירות צבאי - בכל תנאי שהמדינה רוצה.

ניתן לשרת מדינה ולתרום לה בדרכים מגוונות.

פורסם

לא מבין מה אתה שואל פה שאלות כאלה על נפקדות כאילו זאת דרך שכל חייל צריך ללכת בה...

אם אתה חולה במשהו קשה יש רופא שיפנה אותך לר"מ 2, גימלים וכל מה שצריך.

אם יש לך משהו אישי חשוב מאוד שדורש דחיית שירות, יש משקית ת"ש.

אתה לא החייל הראשון בצה"ל שיש לו בעיות אישיות / רפואיות... יש הרבה גופים שיכולים לעזור בעניין רק צריך לדעת למי לפנות.

אם אתה סתם שקרן שמחפש לעקוץ גימלים או לצאת מהצבא על חרטא אז פה הבעיה היא כבר אצלך ולא אצל הצבא.

בכל מקרה אתה לא מספר את כל הסיפור בא לנו עם שאלות מפגרות ועקיפות אז אי אפשר ככה לתת לך פתרון לבעיה שלך.

רופאי היחידה הם סתם נבלות שעובדים יד ביד עם הפיקוד. (עד כמה שזה נשמע מפגר והזוי - הרי רופא צריך לשמור על סודיות המטופל ולדאוג לבריאות שלו לפני הכל. לא תאמין איזה גועל נפש הולך ביחידות היום, רופאים ומפקדים מתייעצים ביניהם על פטורים הקלות ומה באמת מגיע לכל חייל).

תהיה בריא.

יש דבר שנקרא קבילה, אין לך מושג כמה יפה זה עובד, מנסיון אישי.

פורסם

זה שרופא מתיעץ עם המפקד של החייל, זה כבר בעיה של פטורניקים. הם הובילו למעשים אלה.

ועד כמה שזה ישמע הזוי בשבילך, קיבלתי מענה יותר טוב בצבא מאשר באזרחות לכל הבעיות הרפואיות שלי. לפחות שם הרופאים תמיד נמצאים, באזרחות אתה בא בצהריים לקופה ואף רופא לא נמצא.

להזמין תור לרופא באזרחות זה סיוט, בצבא אתה קובע תור ומקבל רופא בפחות זמן, בהרבה פחות זמן.

זה שהיו לך בעיות עם הרופאים בגלל שניסיתי להוציא גימלים כדי לא לעשות שבת זה כבר בעיה שלך.

פורסם

רופא כללי כן.

רופא מומחה זה כמעט אותו הסיפור.

פורסם

אנשים צריכים להבין דבר אחד, ה"עונש" תלוי באמת בשופט וברצון של אותו "שופט" (לא שופט בפועל ברוב המקרים)

אם ממש רוצים אפשר להרוג אותך בערך על דבר פעוט אם יחליטו שיש הצדקה, השיא האישי שאני מכיר מהכרות שלי בצבא היה 42 יום כלא על ידי שימוש בעונש המקסימלי של 21 פעמיים על ידי הסמג"ד והמג"ד כאשר ביניהם הוא יצא בליווי לבית שלו לעשות "רענון" קצר

וזה בגלל שאותו חייל ספציפי פשוט עשה משהו מוגזם האמת, אבל זה אפשרי

פורסם

נפקדות זה עד 44 יום,מהיום ה45 זה נחשב עריקות,אם זו נפקדות ראשונה סביר להניח שאם תודה באשמה או תביא סיבה מספיק מוצדקת לא תקבל יותר מאזהרה.

אם תקבל פרופיל 24(פרופיל זמני) יהיה רשום בטופס השחרור שתקבל אחרי הועדה הרפואית את הזמן שאתה צריך "להתגייס".

אם תקבל דחייה של יותר משנה סביר להניח שגם תשוחרר לאלתר...בכול אופן אתה תמיד יכול לעשות שירות לאומי במקוום.

פורסם

קיצר אל תהיה נפקד זה לא שווה את זה, הצבא לא פראייר וכמו שנאמר "אתה משתין על הצבא הוא נרטב, הצבא משתין עליך אתה טובע"

אתה תחזיר את הנפקדות בימי דפוק שלא נחשבים לך בפז"ם ויתעכב לך השחרור, וחוץ מזה תשב בכלא ותסבול עוד יותר

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

זה שרופא מתיעץ עם המפקד של החייל, זה כבר בעיה של פטורניקים. הם הובילו למעשים אלה.

ועד כמה שזה ישמע הזוי בשבילך, קיבלתי מענה יותר טוב בצבא מאשר באזרחות לכל הבעיות הרפואיות שלי. לפחות שם הרופאים תמיד נמצאים, באזרחות אתה בא בצהריים לקופה ואף רופא לא נמצא.

להזמין תור לרופא באזרחות זה סיוט, בצבא אתה קובע תור ומקבל רופא בפחות זמן, בהרבה פחות זמן.

זה שהיו לך בעיות עם הרופאים בגלל שניסיתי להוציא גימלים כדי לא לעשות שבת זה כבר בעיה שלך.

לא יודע איפה שירתת אבל היה לי הרבה ניסיון עם רופאים בצבא, והיחס היה פשוט בזיוני ברמות שאי אפשר לתאר.

אתה חולה מת, צריך ללכת לאיזו מרפאה מרוחקת בשביל לראות איזה חובש מסריח שאומר לך ש'זה יעבור' ותסתדר, אלא אם אתה רוצה לחכות 6 שעות עד שתראה רופא שיקרא לך שקרן.

כשהשתחררתי מהצבא אחד הדברים שהייתי הכי שמח לחזור אליהם זה הרופאים האזרחיים. שמתייחסים אליך בכבוד, אתה לא צריך כל הזמן להוכיח להם שאתה לא משקר, ולא צריך לבזבז יום שלם כדי לראות איזה רופא מושתן ששונא את העבודה שלו כי הוא תקוע בצבא.

לא לדבר על זה שסוף סוף נותנים לך כדורים נורמלים, לא מתקמצנים על הכמות (ואפילו על העלון למשתמש)

דבר אחד חכם הצבא עושה עכשיו שהוא מעביר חיילים לקופות חולים.

פורסם

כל מילה בסלע.

פורסם

הבהרות:

- אם משחררים אותך על 21, הדרך היחידה שלך "להתגייס מחדש" היא להתנדב. נקודה.

- אם אתה מקבל לעומת זאת פרופיל 24, הוא מטבעו מוגדר כ"פרופיל זמני", כלומר לאחר חצי שנה(זמן המינימום אם אני לא טועה בפרופיל 24) אתה מוזמן לעוד וועדה רפואית שיכולה להחליט אחד משלושה דברים: הארכת הפרופיל הזמני, החזרת הפרופיל הקודם שלך והחזרתך לשירות, שיחרור על פרופיל 21. פרופיל 24 נספר על חשבון פז"מ, בניגוד לדח"ש.

- אפשרות שכיחה יותר היא ר"מ 2 - שזה בשפה צבאית פשוטה, המון המון גימלים.

תרגיש טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים