עבור לתוכן

האנטיסטטיות של חלקי מחשב...

Featured Replies

פורסם

למה בסרט של AMD "prossesor installion" האיש שמתקין את המעבד אומר שחייבים לשים צמיד אנטי סינטטי!? למה?! מי צריך את זה?

מה זה בידיוק עושה? אפשר גם בלי ? אני התקנתי בלי והכל עובד טוב...

פורסם

אפשר בלי אבל מומלץ עם כי מוציא את החמשל הסטטי מהגוף, חשמל זה יכול לצאת למעבד ווהמעבד יכול להישרף.

פורסם
  • מחבר

ואם אני יקח שקית אנטי סטטית ויכניס לתוכה את היד ויחזיק ויקין איתה את המעבד, זה אותו דבר כמו לעשות את זה עם צמיד ? כאילו נגיד שקית שאני מקבל את הלוח אם בתוכה... אז אם אני ישים את היד שלי בפנים ויחזיק את המעבד עם השקית הזאת זה גם כמו לעשות את זה עם צמיד וככה זה בטוח יותר ?

פורסם

למה בסרט של AMD "prossesor installion"

איפה יש תסרט הזה? אני רוצה לראות אותו

פורסם

אתה יכול לגעת באיזשהו ברז זה יעשה את אותה פעולה (יבטל את החשמל הסטטי)

פורסם

שים יד על המארז בחלק מתכתי חשוף לפני שאתה נוגע במחשב מבפנים, זה מספיק טוב.

ולמה זה כל כך קשה לרשום כותרת נורמלית ?

פורסם
  • מחבר

אבל לא עניתם לשאלה שלי , האם לשים שקית אנטי סטטית על היד יעשה את אותה עבודה גם ללא נגיעה בשום חפץ מתכתי? הכאילו המעבד יגע רק בשקית...

פורסם

ולמה זה כל כך קשה לרשום כותרת נורמלית ?

פורסם
  • מחבר

כתבתי , "האנטיסטטיות של חלקי מחשב" מה רע בזה?< אולי תערוך אתה את הכותברת ותגיד לי גם תשובה לשאלתי...

פורסם

היית משלים את כל המשפט.....בלי לרשום"..."

פורסם

שימוש בשקית על משקל כפפה כאשר אין מגע פיזי בינך לבין המעבד הינו פיתרון טוב, במידה ולא תפספס את התושבת :P

נגיעה בחלק מתכתי של המארז כאשר הוא מנותק משקע חשמל (כלומר הוא אינו מחובר להארקה) אינו יעיל !!

עליך לפרוק את המטען החשמלי שאתה נושא על ידי נגיעה לחפץ מאורק, במקרה זה גם חיבור ספק הכל למתח (בלילהפעיל) ונגיעה בו תגרום לפריקת החשמל הסטטי שאתה נושא.

נזקי חשמל סטטי אינם מתבטאים בעשן מיידי שעולה מהרכיב ;D אלא בנזק שמתגלה מאוחר יותר לאחר הפעלה ממושכת הגורמת לקיצור חיי הרכיב.

פורסם
  • מחבר

עזוב , כבר הרכבתי והכל עובד מצויין על 46מעלות עם SPIRE FRIDGEROCK :(.... אבל עדיין , יכול להיות שנגרם נזק? הרכבתי אותו אחרי שנגעתי בדלת של המארז שהיא לא מורכבת בעוד שנגעתי בידיים חשופות במעבד ובלוח והכל... והכל עובד מצויין בינתיים... יכול להיות שאני יגלה נזק בהמשך?

פורסם

אין בישראל מספיק לחות כדי שיווצר חשמל ססטטי שמסוגל לפגוע , אולי רק בדרום (אילת ..)

בארה"ב יש מדינות שלמות שלפני שאתה נוגע בחלקי אלקטרוניקה אתה צריך להלביש צמיד על היד שמחובר לארקה בשקע\לברז המים הקרים.

פורסם

GOK

אני מקווה שאתה מבין יותר במחשבים מאשר בלחות

כל מפעלי האלקטרוניקה בארץ היו חוסכים ימבה כסף אם היו שומעים לעיצותך, אבל הם לא.

הלחות היחסית באזור המרכז הינה כ- 65% ומטפסת מעלה בימים הבילים.

דווקא בדרום הלחות הינה נמוכה ומגיעה לכדי 20%.

(זו גם הסיבה שחולי אסטמה עוברים להתגורר במקומות יבשים)

למעגלים אלקטרונים יש ארך חיים חזוי לתקלות MTBF של קרוב ל - 200000 שעות, שווה ערך ל- 20 שנה.

הרכיבים הקריטים במחשב שלך הינם המאווררים שארך חייהם נע בין 3 ל- 5 שנים.

מכיוון שארך חיי המחשב שלך הינו שנים ספורות, הסיכוי/סיכון שמשהו "ישרף" משך תקופה זו הינו נמוך.

סע לשלום

המפתחות בפנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים