עבור לתוכן

מספר שאלות על הארדיסקים חיצוניים

Featured Replies

פורסם

קודם כל מצטער על הבורות, מעולם לא השתמשתי בדיסק בחיצוני.

1) יש לי מחשב ישן עם חיבור USB2.0. האם הארדיסק בחיבור שכזה יאפשר לי להריץ ממנו קבצי סרטים ללא שום דיליי ובעיות? זאת אומרת, האם מהירות העברת הנתונים(בפועל) מספיק מהירה כדי לאפשר למחשב לנגן את הסרט באופן חלק? אני לא מדבר על סרטים באיכות מפלצתית, אלא איכות סטנדרטית פחות או יותר, של 8 מגה לכל דקה.(סרט של שעה וחצי יהיה 720 מגה, לשם המחשה).

2) האם ניתן להניח את הדיסקים על הרצפה, או שהם אמורים לשבת על משטח "רך" יותר, כמו שולחן מחשב? אני רוצה להניח אותו על הרצפה, כדי להימנע מהוויברציות.

3) אשמח לקבל המלצה להארדיסק חיצוני 500 ג'יגה USB2.0. לא אכפת לי אם הוא מצריך חיבור נוסף לחשמל או לא, העיקר שהמנוע שלו יהיה שקט כמה שיותר ושייצר כמה שפחות ויברציות , ושיעמוד בתנאי הביצועים הצנועים שפירטתי למעלה.

פורסם

אין בעיה להזרים סרטים באיכות SD מדיסק קשיח בממשק USB2.0

אין בעיה להניח דיסק חיצני על הריצפה

תעיף מבט על הדיסקים המומלצים שיש בסטיקי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408839.0

פורסם

1. לא תהיה שום בעיה מהצד של הממשק.

2. אתה בהחלט יכול. שדיסקים קשיחים הם רכיבים עדינים אז כדאי להרחיק אותם כמה שיותר מהסיכוי שיקבלו מכה, רק שתדע.

3. אתה מתכוון לנייד את הכונן או שהוא בעיקר יהיה סטטי?

פורסם
  • מחבר

לא מתכוון לנייד אותו. עוד שאלה: האם דיסק של 5400 יהיה בהכרח בעל מנוע שקט יותר מדיסק של 7200?

פורסם

כן.

היתרונות של דיסקים 5400 זה השקט שלהם וזה שהם יותר קרים

פורסם
  • מחבר

וכמובן שלא תהיה איתם בעיה עם הסרטים? רשום בסטיקי שבusb 2.0 זה לא רלוונטי בכלל(אני מניח שבגלל צוואר הבקבוק), אבל אני רוצה לוודא.

פורסם

לא מתכוון לנייד אותו. עוד שאלה: האם דיסק של 5400 יהיה בהכרח בעל מנוע שקט יותר מדיסק של 7200?

לא בדיוק. תאורטית מהירות סיבוב נמוכה יותר תוביל לרמת רעש נמוכה יותר, אולם בפועל יש הרבה יותר משתנים ואי אפשר להכליל ולקבוע בצורה שכזו. ברוב המקרים זה ככה אבל יש דיסקים של 7200RPM אשר שקטים יותר מדיסקים של 5400RPM ומספיק מקרה אחד שכזה בשביל לפסול את ההכללה.

לכן כשרוצים לקנות דיסק קשיח (או כל רכיב אחר לצורך העניין) בודקים השוואות ביצועים או השוואות של הפונקציות החשובות (רמת רעש /צריכת חשמל) בין מספר כוננים ולא מחליטים על פי נתונים טכניים (למשל שאם דיסק מסוים מסווג כ-"Green" אז הוא שקט יותר מדיסקים שאינם).

ולא, לא תהיה בעיה עם דיסקים של 5400RPM בניגון סרטים. אני מתקשה למצוא אנלוגיה טובה אבל פשוט אגיד שזה רחוק מהמציאות לומר שדיסק 5400RPM לא יוכל לנגן סרטים בהשוואה ל-7200RPM. בכל מקרה כמו שציינת USB 2.0 יהיה הדבר הראשון שיגביל את קצב ההעברה של כל דיסק קשיח אז אם כבר עולה כאן שאלה אז היא אמורה להיות "האם USB 2.0 יספיק לסרטים עם קצב bitrate כזה וכזה?".

בכל אופן- דיסקים של 1TB הרבה יותר משתלמים ביחס של גיגה לשקל וכל עוד שיש לך גיבוי אז אתה יכול לקפוץ על הדיסק החיצוני הכי זול שתמצא. אמנם יש הבדלים באמינות ויש דגמים יותר עדיפים מאחרים אבל זה רק תלוי בך אם אתה מוכן לשלם על זה. אבל שוב, אין טעם לשלם על זה אם המידע אינו חשוב או שתמיד יהיה גיבוי למידע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. לגבי העניין של ג'יגה per שקל: אני לא מתכוון לקנות טרה, כי אני משתמש בווינדוס XP, והבנתי שלדיסקים גדולים יש בעיה בXP.

פורסם

על איזו בעיה אתה מדבר בדיסקים של 1TB ב-XP?

פורסם

הבעיה של XP מתחילה בדיסקים של 2 טרה.

וגם אז זה לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים