עבור לתוכן

בעיות בצבא, בתחום המחשבים..

Featured Replies

פורסם

שלום..אני כרגע נמצא 4 חודשים לפני גיוס (אוגוסט), הבעיה שלי מתחילה בכך שקיבלתי נתונים נמוכים (קב"א 48, דפ"ר 50, פרופיל 64), מבחינת הפרופיל אני יודע מה הבעיה ואני לא מתנגד לפרופיל הזה. אבל לגבי הדפ"ר והקב"א אני משתגע. אני הראתי מוטיבציה להתגייס בראיון אישי, המבחנים הפסיכוטכניים הלכו לי טוב מאוד ואין לי מושג על מה ולמה קיבלתי נתונים כאלה. קיבלתי מנילה לפני 4 חודשים ובה היה רשום התפקידים הבאים:

1. חיל האוויר מערך טכני 2. רופא 3. מש"ק לוגיסטיקה 4. סוהר 5. אפסנאי

אני אחד שכל החיים שלו מתעסק במחשבים, על כל ההיבטים (תוכנה וחומרה),למה שאני אקבל כאלה דברים שוליים, (חיל האוויר מערך טכני לא נחשב, זה לנקות גלגלים של מטוסים, ולהתקין מזגנים בהם).

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם להבין שכדי להם להשתמש בי (אני לא אגואיסט, אני רוצה לתרום לצבא, ורוצה שהצבא יוכל להשתמש ביכולות שלי, כדי ששינינו נצא מרוצים), שלחתי מכתבים ליחידת התקשוב עם המלצות מהבית ספר, כולל המורה למחשבים, והם דחו אותי (ניסתי לבקש מיונים או מה שזה לא יהיה לטכנאי רשתות). מה עוד באפשרותי לעשות כדי לנסות להתקבל לתפקידים שיהיו קשורים במחשבים?

אני כבר מיואש מכל הסיפור הזה, אני גם מתחיל לחשוב על עשיית שירות לאומי, יותר תרומה לחברה, ולא צריך לקפל בגדים או לנקות מטוסים.

שיהיה לכם ערב טוב, ושבוע טוב!

עדכון 22.5:

היום התקשרו אלי מתקשוב ואמרו לי להגיע לתחקיר ביטחוני בצריפין.. נראה לכם שיש פה התקדמות לטובתי?

• תגובות 31
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

.....קיבלתי מנילה לפני 4 חודשים ובה היה רשום התפקידים הבאים:

1. חיל האוויר מערך טכני 2. רופא 3. מש"ק לוגיסטיקה 4. סוהר 5. אפסנאי

...

?

פורסם
  • מחבר

אין לי מידע על זה, וגם לא הצלחתי למצוא. אני מניח שזה לא משהו יותר מידי שווה, מה גם שאני אחד של רפואה. קבלת הרופא הייתה מפתיעה.

פורסם

לך תהיה רופא...

פורסם

איזה מסכן, לא תקבל את מה שאתה רוצה. אני ממש מרחם עליך!

לך לעשות מה שנותנים לך, סיים עם זה בעוד שלוש שנים, ואז תתחיל את החיים שלך מהמקצוע שאתה רוצה. לא כל אחד מקבל מקצוע שבו הוא יושב במשרד ממוזג. אז פאקינג תנקה שלוש שנים את הגלגלים ותתקין מזגנים בתוך המטוסים. זה לא סוף הקריירה שלך במחשבים...

פורסם

מבחינת הצבא בלי להעליב אתה עם נתונים מאוד נמוכים.

כל מי שמחליט לאן תלך מסתכל בנתונים שלך וחושב שאתה אידיוט (שוב בלי להעליב)

בגלל זה לא תקבל עבודה במחשבים.

פורסם

ידידי , כנראה בכ"ז לא הלך לך כזה טוב במיונים בניגוד להרגשה הכללית. מה גם שהציונים שלך לא מיצגים משהו טיפש או לא איכותי - פשוט באיזור הממוצע.

כולנו רוצים להתעסק במה שאנחנו אוהבים , אבל צה"ל יכול להרשות לעצמו לקחת רק את הטובים ביותר למקצועות האלו.

אם זה מעודד אותך , אני הייתי עם נתונים גבוהים בהרבה (קב"א 52 , דפר 80) ולא קיבלתי שום מיון טכנולוגי.

זה ד"א לא מנע ממני מלהגיע לתפקיד טכנולוגי ביחידה שלי (מש"ק מערכות מידע , הקמה ותחזוקה של מסדי נתונים במקרה שלי) ולהצטיין בכך.

כמו שאמרו לך , הצבא הוא לא לפי בחירתך, ואתה כנראה לא בקבוצות מצטיינים של הטופ של הטופ או בעל רקע יוצא דופן (שאז הם עושים "ויתורים") כדי לשרת במקצועות האלו.

זה רק צריך לתת לך מוטיבציה לנסות לקדם את עצמך בזמן הזה.

בכלליות , כולם רוצים לעשות משהו מגניב ומחשבים וכו... אתה לא הראשון ולא היחיד.

אחרי הצבא - כשזו תיהיה בחירת הקריירה האישית שלך - לך על זה.

ליביו

פורסם

הנתונים שלך מעידים על צד"כ נמוך מאוד. כלומר ראיון אישי גרוע.

בדרך כלל עם דפר 50 וראיון טוב (לא טוב מאוד) מגיעים ל-52 (אבל עדיין מתאם קצונה 0 או 1).

פורסם

איזה מסכן, לא תקבל את מה שאתה רוצה. אני ממש מרחם עליך!

לך לעשות מה שנותנים לך, סיים עם זה בעוד שלוש שנים, ואז תתחיל את החיים שלך מהמקצוע שאתה רוצה. לא כל אחד מקבל מקצוע שבו הוא יושב במשרד ממוזג. אז פאקינג תנקה שלוש שנים את הגלגלים ותתקין מזגנים בתוך המטוסים. זה לא סוף הקריירה שלך במחשבים...

:kopfpatsch:

שקט שקט שקט.

זוהי זכותו הבלעדית של בנאדם לא לרצות לבזבז 3 שנים מהחיים שלו על משהו שלא יביא תועלת לאף אחד, ואל תקשקש לי על זה שצריכים כל אחד בצבא כי יש שם עודף כח אדם בקרב הג'ובניקים (והוא מיועד להיות ג'ובניק).

אולי אין לו מה לחפש ביחידות מחשוב, אבל יש לו זכות מלאה לא לקבל את מרותו של הצבא בנוגע לשיבוצים שהציעו לו..

ולענייננו-

קב"א/דפ"ר הם הנתונים הראשונים שיחידות רואות אל מול עיניהן, עם קב"א 48 אני אכן תהיה לך בעיה להגיע מראש אל תפקיד סביר ביחידות מחשוב כלשהן. נסה לבחון אם יש אלטרנטיבות שכן קורצות (רופא?), ואם לא אז 2 אפשרויות שאני רואה:

- שירות לאומי, האפשרות הפחות מועדפת בעיניי. זה כתם גדול בקורות חיים ובהרבה מקומות אחרים (אגב, שלא בצדק, כי הרבה עושים שירות משמעותי יותר בשירות לאומי לעומת מה שיכלו לעשות בצבא), אבל יש סיכוי שתמצא משהו שאתה אוהב לעשות, או לפחות לעזור לקהילה שאתה חי בה, ולא להיות במסגרת צבאית.

- להגיע לתפקיד רע ביחידה טובה. בצבא, עד כמה שיגידו לך שזה לא קורה, יש חיילים שמחליפים תפקידים במהלך השירות, ובהרבה מקרים הקשר בין התפקיד הקודם לנוכחי מבחינה מקצועית מקרי בהחלט. זה עניין של מזל עם טיב היחידה שנפלת עליה, המפקדים שנפלת עליהם ומה שאתה בפועל יכול להציע. במקרה הרע תישאר בתפקיד הגרוע, אבל עם קצת מזל יהיו לך חברים טובים להעביר איתם את השירות וזה ירכך את המכה (או בסיס פתוח, גם יכול לעזור).

פורסם

חיל האוויר מערך טכני לא נחשב, זה לנקות גלגלים של מטוסים, ולהתקין מזגנים בהם.

:screwy:

פורסם
  • מחבר

:screwy:

אולי אני טועה, אשמח שתסבירו לי מה זה מערך טכני, אני יודע משמועות של אנשים.

אין לי מושג מה זה הרופא הזה, ניסתי לגגל אותו, ולא יצא מידע.

פורסם

תשב להם על הראש עד שתקבל את מה שאתה רוצה.

שמתי לב שיש לך פרופיל נמוך יחסית... אולי תשתדרג בכמה סעיפי בריאות כדי להגיע לתפקיד רצוי?

אל תדאג גם הנתונים שלי די זהים לשלך .. רק שאני עשיתי להם את המוות בראיונות/ קב"נית אחרי (רצון לשרת נגטיבי ביותר).

אם תתעקש מספיק אתה תגיע לאן שתרצה.

אפילו אם ישבצו אותך בתור אפסנאי ותגיע ליחידה שלך - שם אתה תדע למי לפנות כדי להתחבר למחלקה המתאימה (חילופי תפקידים/מחלקות זה חופשי).

ברוב המקרים הצבא משבץ אנשים בתפקידים הלא נכונים - רואים את זה כמעט בכל חיל בצה"ל (פרט ללוחמים).

פורסם
  • מחבר

תשב להם על הראש עד שתקבל את מה שאתה רוצה.

שמתי לב שיש לך פרופיל נמוך יחסית... אולי תשתדרג בכמה סעיפי בריאות כדי להגיע לתפקיד רצוי?

אל תדאג גם הנתונים שלי די זהים לשלך .. רק שאני עשיתי להם את המוות בראיונות/ קב"נית אחרי (רצון לשרת נגטיבי ביותר).

אם תתעקש מספיק אתה תגיע לאן שתרצה.

אפילו אם ישבצו אותך בתור אפסנאי ותגיע ליחידה שלך - שם אתה תדע למי לפנות כדי להתחבר למחלקה המתאימה (חילופי תפקידים/מחלקות זה חופשי).

איזה סעיפים לדוגמא?

פורסם

על איזה בעיה/ות הסעיף שלך עומד על 64 כרגע?

פורסם
  • מחבר

האמת שאני לא יודע אפילו אם זה 64 כתוב לי: "כשירות רפואית כפוטנציאל לשיבוץ בתפקידים שאינם לחימה כגון תפקידים טכניים, תומכי לחימה, קורסים ועוד", לא מספר כלשהו..

ואלה הסעיפים:

סעיף 1עודף משקל בדרגה חמורה סעיף 2.קלה AIMEDIPILREPYH סעיף 3.ליקוי ראיה קל סעיף 4.ליקויים מולדים או נרכשים בכף הרגל ללא מגבלה סעיף 5.מצב לאחר פגיעה בקרסול ללא הגבלה סעיף 6תולדות של ANEMIA בעבר על רקע מצבי חסר לאחר תיקון או פגם קל במבנה ב ERYTHROCYTE ללא ANEMIA

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים