עבור לתוכן

לבעלי CCNA

Featured Replies

פורסם

היי, כמה שאלות על רשתות ב CCNA...

1. מה זה רשת לוגית?

2. מה זה רשת פיזית?

3. מה ההבדל ביניהן?

4. בראוטר, מה זה רגל פנימית? מה זה רגל חיצונית? למה אני צריך את זה? מה ההבדל ביניהן?

זהו, לעכשיו :D

פורסם

אהלן.

אני לא בטוח הבנתי את כל השאלות. רשת לוגית? רשת פיזית? אתה מתכוון לתצורת רשת לוגית לעומת תצורת רשת פיזית?

אם כן, אז הרשת הפיזית מתארת את הקישור הפיזי בין התקני הרשת השונים שלך, הרשת לוגית מתארת את הקישור כפי שרואים אותו מבחינת פרוטוקול הרשת. האב, למשל, יוצר תצורה שונה לחלוטין לרשת הפיזית (כוכב, כשהמחשבים בקצוות וההאב המרכז) ולרשת הלוגית (פס משותף לכל המחשבים). גם vlan-ים עושים את זה: שני vlan-ים על אותו סוויץ' פיזי הם כמו שני סוויצ'ים שונים לחלוטין מבחינה לוגית.

בראוטר "קצה", כלומר כזה שמחבר רשת אחת (למשל הרשת הבייתית שלך) לרשת אחרת (למשל ספק האינטרנט שלך), רגל פנימית היא הרגל שברשת שלך והרגל החיצונית היא זו שברשת החיצונית. למה צריך את זה? כי הראוטר הוא ההתקן שמחבר שתי רשתות בד"כ ואתה רוצה להתחבר לאינטרנט, נכון? ההבדל ביניהן הוא שהרגל הפנימית תהיה (כמעט) תמיד בטכנולוגיית אתרנט, ששולטת בתחום ה- LAN. הרגל החיצונית, שבד"כ משמשת לחיבור WAN, תהיה בטכלוגוליות שונות, גם אתרנט או ADSL הו כבלים או חיבור סריאלי או whatever.

פורסם

מאוד פשוטה התשובה.

1. מה זה רשת לוגית? - מציג את החיבורים הלוגים בין אביזרי הרשת, ללא כל קשר למיקומם הפיזי. בטבלה זו נראה חילוק ל-Vlans, כתובות IP ושמות האביזרים.

2. מה זה רשת פיזית? - מציג את החיבורים הפיזיים בין אביזרי הרשת. היכן יושב המחשב ביחס ל-Switch, מה סוג הכבל המחבר בין אביזרי הרשת וכמה ארוך הוא.

3. מה ההבדל ביניהן? - תביט למעלה, בתשובה יש הסבר להבדלים.

4. בראוטר, מה זה רגל פנימית? מה זה רגל חיצונית? למה אני צריך את זה? מה ההבדל ביניהן?

רגל פנימית - Lan

רגל חיצונית - Wan

למה אתה צריך? המון סיבות, חילוק הרשת, מה החלק הפנימי ומה החיצוני, כיצד לשחרר פרוטוקול ניתוב החוצה, כיצד לבצע NAT או PAT.

אתה בתחילת הדרך?

בקרוב תבין, תן לדברים לקרות לאט לאט..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים