עבור לתוכן

מחשב חדש - צפצופים בלוח אם.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קניתי מחשב חדש לפני שבוע וחצי

המפרט:

Intel i7 2600

MSI P67A-C45

HIS HD 6950 2GB

8GB G-SKILL CL9 (2x4gb)

Samsung 32mb Cache 1tb

OCZ Vertex 2 60GB (Temporary until I get my vertex 3)

הבעיה היא, כאשר המחשב עולה (ביוס) אני שומע צפצופים.

אני מקווה שזה יהיה ברור בכתב אבל זה הולך ככה

beep-beep-beep-short pause-beep-long pause-beep

כל הצפצופים קצרים, ואני מקבל קודים על המסך תוך כדי:

98

B4

99

A3

אחרי זה, המערכת הפעלה עולה באופן תקין והכול עובד טוב - אבל מצד שני עוד לא העמסתי עליו אז אם משהו נפגע יכול להיות שאני עוד לא מרגיש. האם כדאי לקחת אותו לחנות לבדיקה? האם זה תקין?

אני מאוד אודה לכם אם תוכלו להגיד לי כמה שיותר מהר, כי אני רוצה בפסח לעבוד על המחשב, ואם יש תקלה אני רוצה להספיק לתקן אותה לפני החג.

תודה רבה וחג שמח לכולם

פורסם

אמור להיות "מילון" מלא לצפצופים ולקודי השגיאה בחוברת ההוראות, לא?

פורסם

אמור להיות "מילון" מלא לצפצופים ולקודי השגיאה בחוברת ההוראות, לא?

בדקתי ב-MANUAL בד"כ אתה צודק יש - פה אין

אני ממליץ כי תפנה בדואל לתמיכה של MSI - וכן זה אכן סיבה לדאגה גם אם המחשב מתקדם הלאה

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

אני חושה זה נורמלי. חלונות לא עולה ?

זה לוח עם ביוס חדש מסוג UEFI .

מה זה הקודים שיש לך תמצא בקובץ ששמתי כאן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בלוחות לפלטפורמת SB של MSI יש UEFI ולא BIOS (מה ש-MSI ממתגים כ-ClickBIOS).

כחלק מתהליך האתמחול ה-UEFI מצפצף פעם אחת עבור כל התקן USB מחובר שזוהה (USB Initialization).

אם המערכת עולה ומתפקדת באופן תקין אז ככל הנראה לפחות חלק מהצפצופים מקורם בכך.

לגבי הקודים, זה רק ניחוש מושכל (לפי הקוד A3), אבל יש סיכוי שמדובר בחוסר תאימות בין ה-UEFI לכרטיס הגרפי (ואולי גם לזכרון). אני מציע לך לבדוק מהי גרסת ה-UEFI שבלוח ולעדכן אותה לגרסה העדכנית ביותר מהאתר של MSI, או לחילופין, לשלוח כעצת גבריאל דוא"ל ל-MSI ולשמוע מה הם מציעים בנושא. ייתכן שיש להם כבר גרסת UEFI חדשה שעדיין לא שוחררה באופן רשמי שתפתור את בעית אי התאימות הקטנה הזאת, או שתהיה להם כל המלצה אחרת.

עריכה: Ivan הקדים אותי/

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכם על העזרה המהירה

דבר שני -

חיפשתי את הקודים בmanual guide ולא רשום שם. (כפי שאמרו..)

למעט הצפצופים הכול נראה תקין לחלוטין ולכן זה נראה לי מוזר - לפי הקובץ גם הקודים שקיבלתי (99,98,B4,A3) זה נראה 100% תקין

אבל מפחיד אותי שזה עדיין משהו שיכול לפגוע במחשב.

אני אקשיב לעצתכם - כשאגיע הביתה אעדכן קודם כל לגרסה הכי עדכנית וגם אדבר עם MSI לראות מה הם מציעים.

חיפשתי באינטרנט קודים ל MSI אבל כמו בקובץ במצורף - ראיתי רק AMI

מה זה? זה קשור איכשהו ל MSI?

פורסם
  • מחבר

בלוחות לפלטפורמת SB של MSI יש UEFI ולא BIOS (מה ש-MSI ממתגים כ-ClickBIOS).

כחלק מתהליך האתמחול ה-UEFI מצפצף פעם אחת עבור כל התקן USB מחובר שזוהה (USB Initialization).

אם המערכת עולה ומתפקדת באופן תקין אז ככל הנראה לפחות חלק מהצפצופים מקורם בכך.

לגבי הקודים, זה רק ניחוש מושכל (לפי הקוד A3), אבל יש סיכוי שמדובר בחוסר תאימות בין ה-UEFI לכרטיס הגרפי (ואולי גם לזכרון). אני מציע לך לבדוק מהי גרסת ה-UEFI שבלוח ולעדכן אותה לגרסה העדכנית ביותר מהאתר של MSI, או לחילופין, לשלוח כעצת גבריאל דוא"ל ל-MSI ולשמוע מה הם מציעים בנושא. ייתכן שיש להם כבר גרסת UEFI חדשה שעדיין לא שוחררה באופן רשמי שתפתור את בעית אי התאימות הקטנה הזאת, או שתהיה להם כל המלצה אחרת.

עריכה: Ivan הקדים אותי/

אני אעשה כעצתך,

במדיה ובאמת הכול תקין - האם יש דרך לא הרסנית לבטל את הצפצופים האלה?

פורסם

עד כמה שאני יודע לא (למעט ניתוק ה-PC Speaker). אבל תבדוק בתפריטי ה-UEFI אולי יש אפשרות לכבות את ה-USB INT. אם כי אני בספק.

אם היו 2-3 צפצופים (מקלדת, עכבר, מדפסת או כל רכיב אחר) הייתי אומר שהכל תקין כי זאת הכמות של ההתקנים שמחוברת למשתמש ממוצע למערכת.

אבל מכיוון שיש יותר צפצופים (אגב, הדפוס נשאר קבוע או משתנה?) וגם הודעות שגיאה, יש לי חשד שיש פה אי תאימות כלשהי שמקורה ב-UEFI ושעדכון שלו עשוי לפתור את עניין.

פורסם
  • מחבר

כמות הצפצופים נשארת קבועה

אגב - זה לא 100% הודעות שגיאה.. זה פשוט קודים שרצים על המסך בזמן הבוט

יש לי 5 צפצופים כאשר האחרון טיפה שונה מבחינת הקול, הוא טיפה יותר "גבוה".

אז זה:

מקלדת

עכבר

2 דיסקים חיצוניים

1 wifi adapter

ו.. נראה שזהו, יש מצב שאתה צודק

אני אעשה ניסוי - אנתק את כל הרכיבים (למעט מקלדת + עכבר) ואראה אם זה עושה פחות צפצופים.

ובכל מקרה אני אעשה את כלללל מה שאמרנו קודם, אבל נשמע הגיוני

פורסם

זה חדש לי - תודה

פורסם

5 צפצופים עבור 5 התקנים זה אכן הגיוני. באמת תעשה את הניסוי הנ"ל כדי לבדוק אם יש שינוי.

לגבי הקודים, כל עוד המערכת לא נתקעת אז בהחלט לא בטוח שמדובר בקוד שגיאה, אלא פשוט נתונים שמציג ה-UEFI כחלק מתהליך האתחול. לי באופן אישי אין מספיק ניסיון עדיין עם UEFI (בכלל וספציפית עם זה של MSI) כדי לדעת אם מדובר בהתנהגות רגילה או חריגה. הפעם היחידה שאני נתקלתי בבעיה הייתה אצל חבר עם לוח 1155 של MSI שבו תהליך האתחול נתקע בקוד A3 בגלל אי תאימות לכרטיס הגרפי (ואני חושד שגם זכרון), ועדכון UEFI פתר את הבעיה.

בהחלט ייתכן שהקודים האלה הם חלק שגרתי מתהליך האתחול, ואם התהליך נתקע בקוד מסוים ניתן להשתמש בו כדי לאתר את מקור הבעיה.

עריכה: תגובה לגבריאל, כן. UEFI מציגה "אתגרי" Troubleshooting חדשים. הטכנולוגיה עדיין סובלת מלא מעט מחלות ילדות ממה שאני שומע וקורא (אין לי הרבה ניסיון מעשי איתה). מכיוון שדור החומרה הנוכחי הוא הראשון שמטמיע אותה באופן מסחרי אז אני מניח שעם הזמן, כמו כל דבר, דברים יישתפרו מצד היצרנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים