עבור לתוכן

איך משתמשים ב GRUB? לצורך DualBoot

Featured Replies

פורסם

היי,

יש ברשותי 2 מחיצות על אחת יש מערכת מבוססת יוניקס (משהו מאוד מאוד ישן) ועל השניה DOS.

איך אני עושה להם DUALBOOT ? הבנתי שאני יכול להישתמש ב XOSL או GRUB אבל איך?

עדיפות להתקין את זה על מחיצה נוספת ולא על הMBR

תודהץ

פורסם

מה זה מבוססת יוניקס? על מה בדיוק מדובר?

איזה DOS בדיוק?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שזה יוניקס, זה מערכת מאוד ישנה - אני לא יודע איך אני יכול לבדוק. אבל זה תוכנה שסופרת נקודות (משהו בעבודה).

והמחיצה השניה דוס 6.22 אשר ממנו אנחנו נריץ GHOST לצורך שיחזור - כי המערכת נופלת כל הזמן.

הבעייה היא שהלוח אם כ"כ צישן שהוא לא תומך ב CDROM לכן אני צריך להתקין את זה על מחשב אחר (והGRUB צריך להיות מותן על מחיצה ולא על ה MBR) ואח"כ להכניס את הכונן למחשב הישן..

יש פתרון?

פורסם

נשמע כמו מערכת legacy בצורה דיי מטורפת. אה בטוח שניתן בכלל להתשמש בGRUB שם?

בד"כ ניתן לדעת המ מערכת ההפעלה רק ע"י הכינסה למערכת. אין שם אפילו איזה MOTD או משהו?

פורסם
  • מחבר

אממ... אני מאמין שאפשר... יש מצב שיש מערכות שאי אפשר להישתמש בהם בGRUB או ב XOSL ?

אני מאמין שאם המחשב תומך בדיסקטים עם DOS אז אפשרי להריץ שם GRUB.

השאלה היא איך אני בעצם מתקין שם GRUB וגורם לו להראות לי את 2 המחיצות ?

האם קיימת תוכנה שבוררת איזה דיסק\מחיצה לעשות לו BOOT כמו הביוס?

פורסם

ה GRUB

הביוס מעלה אותו והוא בוחר את מי לעלות אחריו

ניתן להקין אותו ל MBR אבל נראה לי שהוא עדיין יצתרך מקום לקובץ הגדרות וכו' באחד מהכוננים

אל תתקין אותו למחיצה של מערכות הפעלה לא ידועות - הוא יכול להרוס משהוא

פורסם

לא בטוח שאתה יכול להשתמש בGRUB למה שאתה מבקש (מבחינת מערכת יוניקס ישנה וDOS)

תכתוב בגוגל:

man lilo

זהו בוט לודר קצת יותר ישן אבל יש לו תמיכה ברוב המערכות שהיו וישנם כיום (מאוד מפרוסם עם רד האט)

בנוסף לזה, על מנת שגראב ולילו יעבדו אתה אמור להתקין אותם במחיצה הכי ראשונה שלך בכונן, הבוט לואדר שלך אמור להיות מותקן ב1024 הצילינדרים הראשונים.

פורסם

ה lilo עובד ללא קובץ הגדרות חיצוני (וזה יתרון שלו). חוץ מזה לא נראה לי ש lilo יותר טוב מ grub במשהוא. grub הרבה יור מתקדם

פורסם

לא בטוח שאתה יכול להשתמש בGRUB למה שאתה מבקש (מבחינת מערכת יוניקס ישנה וDOS)

תכתוב בגוגל:

man lilo

זהו בוט לודר קצת יותר ישן אבל יש לו תמיכה ברוב המערכות שהיו וישנם כיום (מאוד מפרוסם עם רד האט)

בנוסף לזה, על מנת שגראב ולילו יעבדו אתה אמור להתקין אותם במחיצה הכי ראשונה שלך בכונן, הבוט לואדר שלך אמור להיות מותקן ב1024 הצילינדרים הראשונים.

לא הוא סה"כ מה שיושב בMBR בBoot Loader תקני זה ההפניה לBoot Loader, גם אם תרצה לא LILO ולא אחותך לא יכנסו ל512 בתים..

יש BLים פחות תקניים כמו LILO שמשתמשים בחלק מהMBR בשביל לשמור הגדרות שונות, אבל הקוד שלהם לא יושב בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים