עבור לתוכן

עזרה עם Access - מספר שאלות בעניין

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מנסה ליצור איזשהי מערכת בסיסית שתאפשר לנהל מאגר של מטופלים (אצל רופא), יחד עם היסטוריית טיפולים של כל אחד, ויומן עם מערכת תורים.

המערכת צריכה סך הכל להכיל את המידע על המטופלים, הסטוריה של כל הטיפולים שלהם, ומחירון לטיפולים. כמו כן, ביומן יש צורך להיות מסוגל להוסיף תורים בצורה נוחה כך שניתן מתוך המערכת לחפש את הלקוחות הקיימים במאגר (בכדי שהשם שלהם יופיע בתור).

הבעיה שלי היא שהפעם האחרונה שעבדתי עם Access הייתה לפני בערך 6-7 שנים ואני לא זוכר פשוט כלום.

כרגע אני נתקל במספר בעיות, אל נתחיל מהבסיסית ביותר:

אני רוצה שבהסטורייה הטיפולים של כל מטופל (ישנה טבלת מטופלים, וטבלה של הסטוריית טיפולים, השיוך למטופל מתבצע על פי ת.ז. שלו), אני אוכל להוסיף טיפולים בצורה נוחה. לכן יצרתי טבלה נוספת שבה יש מאגר של כל הטיפולים האפשריים, הקוד של הטיפול, הסוג של הטיפול, ומחירו. אני רוצה שברגע שנבחר הטיפול הרצוי בעמודת הקוד של הסטוריית הטיפולים, עמודות המחיר ושם הטיפול יקבלו את הערכים המתאימים מטבלת סוגי הטיפולים. לצערי אין לי מושג כיצד לבצע זאת.

הבנתי שפונקציית Dlookup אמורה לעזור לי בזה, אבל לא הצלחתי להשתמש בה.

למישהו יש רעיונות?

פורסם

ממה שעברתי עם אקסס 2010 בזמן האחרון, אני בכלל לא הגעתי לשלב של הפונקציה הזאת, האשפים עשו לי את הכל באופן אוטומטי.

פורסם
  • מחבר

לצערי לא מצאתי שום דרך לעשות זאת באופן אוטומטי.

גם כשאני דואג להשתמש באשף שדורג לקשר דברים הוא לא מעדכן מספר שדות במקביל אלא צריך לשנות אותם אחד אחד.

אם הצלחת לעשות זאת אשמח שתנסה להסביר כיצד.

אני עובד עם 2007, אבל אני לא חושב שישנם הבדלים דרסטיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים