עבור לתוכן

הארדיסק עושה רעשים מוזרים, המשך

Featured Replies

פורסם

בהמשך לדיון שפתחתי לפני שבועיים:

שלום...

ברשותי הארדיסק פנימי מסוג Samsung F1 1TB HD103UJ. עליו מותקנת מערכת ההפעלה, Win7 Ultimate 64, וגם מחיצה אחרת למידע חשוב וכו'. היום שמתי לב שההארדיסק עושה רעשים מוזרים של חריקות, כמו גיר על לוח (רק בצורה הרבה יותר חלשה ועדינה, כן?). זה קרה בזמן הורדה של קובץ גדול במהירות גבוהה. כמו כן עשיתי short test ב- Speedfan ובמהלך החלק הראשון של הבדיקה הכונן הרעיש בצורה חזקה וחריגה מאוד! למרות שתוצאות הבדיקה תקינות.

מחר אני אריץ ES-Tool, אבל בינתיים - אפשר לקבל קצת מידע לגבי המצב?

תודה מראש

רועי

הרצתי diagnose ב- ES-Tool, בדיקה מקיפה שלקחה הרבה זמן, והתוצאה בסוף הייתה: Your HDD has no error !!!

גם SpeedFan, כולל בדיקה אונליין, מראה שההארדיסק תקין.

כמו כן, הרעשים החריגים נעלמו.

האם יש עדיין סיבה לדאגה? אין זה הגיוני שאין יותר רעשים?

(הסיבה לפער בין הדיונים היא היותי חייל)

ורציתי להגיב ל- Nike:

אתה לא יכול באמת לצפות שעל פי צלילים כאלו ואחרים תקבל אבחנה חד משמעית (או אפילו חצי מזה) לגבי מצבו של הכונן והכדאיות שבשימוש ממושך בו. רעשים חריגים הם תמיד סימן שמבשר רעות וזה כל מה שניתן לומר כרגע. כשתסיים להריץ את הכלים של סמסונג תוכל לקבל מושג לגבי מצבו של הכונן אבל מן הסתם ששום דבר לא מוחלט וגם אם הכלים יצביעו על כך שהכונן תקין לגמרי אז זה לאו דווקא נכון וללא עוררין.

בכל זאת הייתי רוצה לשמוע תיאור יותר נורמלי לצלילים שאתה שומע. אני לפחות כלל לא מצליח לדמיין את זה על בסיס מה שרשמת על אותם צלילים - חריקות של גיר על לוח - "רק בצורה חלשה ועדינה".

הייתי מתאר את הרעשים כחריקות הידועות שהארדיסקים משמיעים, אבל הן חלשות\עדינות יחסית. זה הכל.

תודה רבה

רועי

פורסם

אם כלי היצרן אומרים שהדיסק תקין אז סביר להניח שהוא תקין.

אני לא מתכוון לזלזל אבל אתה בטוח שהרעשים הגיעו מהדיסק הקשיח? אולי זה מאוורר או.. דיסק אחר?

פורסם
  • מחבר

אני די בטוח כיוון שהם הופיעו עפ"י פעולות ספציפיות שמאמצות את הדיסק הקשיח, כגון הורדה מאסיבית במהירות גבוהה (=כתיבת נתונים).

ברגע שהתחלתי הורדה, הרעשים הופיעו, ברגע שעצרתי אותה - הרעשים הפסיקו.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

כך או כך הייתי תמיד דואג לגיבוי של המידע במידה והוא חשוב לי, כך שגם אם הכונן ימות בעתיד הקרוב לא תסבול מזה יותר מידי.

פורסם

בהחלט יכול להיות שהדיסק ימצא תקין לגמרי אבל בכל זאת ירעיש יתר על המידה - תממש עליו אחריות

פורסם

לי יש הרד דיסק תקין לגמרי שמאוד שקט ואני עדיין מגבה את התוכן החשוב שיש עליו על דיסק אחר

לפי דעתי זה פשוט פעולה בסיסית שרצוי שכל משתמש מחשב יעשה

פורסם
  • מחבר

אני מגבה את המידע שלי באופן שוטף, אבל גם אם כונן המקור מראה סימנים מדאיגים זה דורש פעולות.

מה שמוזר הוא שמאז שהרעשים הופיעו אותו יום הם לא חזרו!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים