עבור לתוכן

מעוניין ללמוד ניהול שרתי לינוקס באופן עצמאי:

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים,

אני מעוניין להתחיל ללמוד לנהל , להגדיר, להתקין ולתחזק שרתי לינוקס,

הידע שלי הוא פחות מבסיסי , לפני מספר שנים התקנתי מנדריבה 2005, אובונטו 8 , זה בערך פחות או יותר...

יש לי נסיון ב DOS , סקריפטיםBATCH , ו הסמכה MCITP ENTERPRISE ניסיון של 15 שנים בתור טכנאי PC +

מרגיש שחוסר הכרת המערכת הלינוקסאית היא חור בהשכלה,

השאלה היא כזאת :

איזו מערכת(הפצה) מומלצת לצורך הכרת המערכת , והאם ישר להתחיל ממערכת יעודית לשרת (שזה מה שאני מעוניין בסופו של דבר)

או פשוט להתחיל מהפצה כל שהיא (או קליינט לצורך העניין) ללמוד אותה ואז לעבור לשרת

חשוב לי להדגיש שאני הולך לעבוד עם מכונות ויראטואליות,

תודה רבה

אריאל

פורסם

תתחיל ישר ללמוד מ CentOS - הפצה מצויינת בתחום הזה וגם מבוססת Red Hat.

"נסיון ב DOS , סקריפטיםBATCH , ו הסמכה MCITP ENTERPRISE ניסיון של 15 שנים בתור טכנאי PC +"

אל תעלב, אבל זה נשמע כאילו יש לך שנים15 של ביזבוז זמן ולהיות כלומניק.יש לך ניסיון עבודה כלשהו בסביבה ארגונית?

פורסם
  • מחבר

טכנאי מחשבים של רשת שופרסל באזור צפון מועסק בחברת טלדור....

פורסם

וזה כל מה שעשית במשך 15 שנה?

הגיע הזמן לשנות גישה באמת....

פורסם

בלינוקס אין הבדל ברור בין "מערכת הפעלה לשרת" ו "מערכת הפעלה לתחנת עבודה" (כמו שיש ב Windows Server ו Windows אחר)

מערכת לינוקס היא מודולית - באותה מערכת יכולים להיות מותקנים שרתים, דסקטופים, תוכנות משתמש קצה, ממשק שורת פקודה וכו

אני ממליץ שתתקין מערכת לינוקס כלשהיא (לא ממש משנה איזה - מה שבא לך. Opensuse ו Fedora דיי דומים למה שיש בתעשיה ומתאימים גם למחשב ביתי)

תתקין אותה - כמשתמש למחשב ביתי, ותלמד להשתמש ולנהל אותה - כמערכת במחשב ביתי (לא ארגוני)

תתקין עליה את הכלים שאתה רוצה ללמוד - שרתים, שיתופים (לתרגול שיתופים וכו תצתרך מחשב נוסף או מכונה וירטואלית), כל היתר לפי מדריכים וספים שניתן למצוא בגוגל

תלמד את השימוש בשורת פקודה ו SSH, כדיי שתוכל לעבוד מרחוק אם שרתים ללא דסקטופ (מקובל לעיתים קרובות שלא להתקין על שרתים דסקטופ כדי לחסוך משאבים ולשפר את האבטחה)

פורסם

שלום לכולם

קודם כל אני מצטרף לשאלה כי גם אני רוצה ללמוד לינוקס

שנית אני מאמין גדול בכל מיני וידאו למיניהם trainsignal cbt nuggets וכו'

האם יש המלצה על וידאו שיכול להכניס לעניינים כי שמתי לב שרובם ענתיקה

פורסם

רוב הוידאואים לא מכסים הרבה אבל יכולים לתתלהבין אץ הבסיס גם אם הם של כמה גרסאות אחורה של התוכנה

מעבר לזה - ויקו של התוכנה / המערכת עצמה וכו. להיכנס לבעיות ולפתור אל ידי הויקי / הפורום (ופורומים אחרים בתחום : whatsup, linuxquestions, הפורומים של המערכת או התוכנה וכו)

פורסם

אחד הדברים הטובים ביותר לעשות זה לרכוש שרת וירטואלי VPS בחברה זולה בינ"ל שנותנים גישה מלאה (ROOT).

משהו סביר, שאפשר יהיה להתאמן בהתקנות וקונפיגורציות של רוב הדברים החשובים: apache, sendmail /postfix/ ftp וכן הלאה.

אם אתה הולך על זה, קח שרת בחו"ל משהו כמו גרמניה, לא צריך לעלות יותר מ 8 עד 9 יורו בחודש לשרת סביר ביותר.

פורסם

מיותר - תתקין שרת (אמיתי או וירטואלי) אצלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים