עבור לתוכן

לא מצליח להריץ רדיו דרך מדיה פלייר

Featured Replies

פורסם

היי...תודה על הסבלנות והעזרה, רק שלא ממש הבנתי למה אתה מתכוון....האם IE אמור לפתוח

את פרוטוקול MMS או לא?..

אצלי זה הגדרות השיוך ל IE די דומות לאצלך, למעט העובדה ש FF מופיע אצלי במקום IE כי

הוא דפדפן ברירת המחדל שלי, הנה כך:

ieassociations.png

בהגדרות הדיפולט ל WMP מופיע כמובן הפרוטוקול MMS. למעשה לא ברור לי מה אני אמור לשנות...או למה

התכוונת בתגובתך.

ואם אפשר עוד שאלה לא קשורה....בתמונות שצירפת רואים פונטים יפים וחדים כמו ב XP. בכלל הכל

נראה שם כמו XP...איך עשית את זה?

פורסם

היי. אני שמח לעזור, ומקווה שאצליח לפתור את הבעיה גם ב- IE.

הבנת נכון. IE (או כל דפדפן ברירת מחדל) אמור לפתוח את פרוטוקול MMS, אבל הפרוטוקול אמור להיות רשום כברירת מחדל עבור הנגן.

המצב אצלך תקין מאחר והוא לא רשום תחת הדפדפן. הוא בטח רשום תחת הנגן, מאחר וצילום מסך מתגובה קודמת שלך מאשש זאת.

ראשית ברצוני לתקן טעות שעשיתי.

פרסמתי תיקון לבעיית הניגון דרך הדפדפן FF, אך נראה לי שהסיבה שהוא מתנהג מוזר היא שהכנסתי ערכים לא מתאימים, ולכן התופעה המוזרה של חלון שנעלם ואז פתאום כפתור של browse. אנא פעל לפי הפרוצדורה הבאה כדי להחיל את התיקון:

1. תוודא שהדפדפן (FF) לא רץ.

2. פתח את פנקס הכתובות באמצעות התחל > הפעלה (run) > הקלדת notepad > אישור.

3. בחלון שנפתח תדביק את התוכן הבא:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\rtsp]
@="URL:rtsp Protocol"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\rtsp\shell]
@="Play"

[HKEY_CLASSES_ROOT\rtsp\shell\open]

[HKEY_CLASSES_ROOT\rtsp\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Windows Media Player\\wmplayer.exe\" \"%1\""

4. תשמור את הקובץ (לחץ Ctrl+s) בשם rtsp-fix.reg - כך הקובץ יישמר כקובץ רישום (registry) ולא כקובץ טקסט.

5. תריץ את הקובץ ששמרת - rtsp-fix.reg

6. תריץ את הדפדפן (FF) ובדוק שוב את הקישור.

7. תריץ את IE ובדוק שוב את הקישור.

כעת ייתכן ש- FF ינגן בסדר. אם לא יש לבצע את הפעולות הבאות:

1. תקליד בשורת הכתובת "about:config" (ללא המרכאות).

2. כפתור ימני בשטח הגלישה (השטח בו מוצג הדף) > new > ואז boolean

3. תחת "new preference name" תכניס "network.protocol-handler.external.rtsp" (ללא המרכאות).

4. תחת "value" תכניס "true" (ללא המרכאות).

5. בדוק שוב את הקישור.

כעת FF אמור לנגן בסדר וללא תופעות מוזרות.

המידע נלקח מהקישור הבא:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=38&t=189021

לגבי IE, אם עדיין הוא לא מנגן את הקישור משורת הכתובת, אנא פעל לפי הפרוצדורה הבאה ליצירת קובץ אצווה שיריץ 4 שאילתות ויכניס את הפלט לקובץ טקסט:

1. פתח את פנקס הכתובות באמצעות התחל > הפעלה (run) > הקלדת notepad > אישור.

2. בחלון שנפתח תדביק את התוכן הבא:

@echo off 
echo QUERY 1 > check1.txt
reg query HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo QUERY 2 >> check1.txt
reg query HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.wmv /s >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo QUERY 3 >> check1.txt
reg query HKEY_CLASSES_ROOT\WMP11.AssocFile.WMV /s >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo. >> check1.txt
echo QUERY 4 >> check1.txt
reg query HKEY_CLASSES_ROOT\PROTOCOLS\Handler >> check1.txt

3. תשמור את הקובץ (לחץ Ctrl+s) בשם check1.bat - כך הקובץ יישמר כקובץ אצווה (batch) ולא כקובץ טקסט.

4. תריץ את הקובץ ששמרת (check1). בסיום הריצה ייווצר קובץ טקסט באותה התיקייה בה שמרת את קובץ האצווה, וגם הוא יהיה בשם check1. פתח אותו. הוא יפתח לך את פנקס הרשימות עם פלט מסויים. את הפלט הזה תעתיק לכאן בבקשה.

לגבי הפונטים היפים והחדים - זוהי טכנולוגיית ClearType (שאמורה להיות מופעלת כברירת מחדל) שמשפרת את תצוגת הטקסט במסכי LCD כך שהם יראו חדים.

משורת החיפוש בתפריט התחל תקליד את הפקודה defaults ולחץ enter > מסך "Display" יופיע > בחר מחלונית המשימות מימין באפשרות "Adjust ClearType text" > תוודא שהאפשרות "Turn on ClearType" מסומנת > תמשיך עם האשף כדי "למטב" את התצוגה.

פורסם

^^^

תודות לקובץ הרג'יסטרי הקודם שיצרת, (והיצירתיות המופלאה שלי כשלחצתי browse), אז FF מנגן בסדר

וללא כל תופעות מוזרות. רק שואל אותי מה אני רוצה...עם זאת, יצרתי והרצתי את קובץ הרגי'סטרי החדש,

והתוצאה זהה למה שהיתה קודם, שהיא טובה מאד מבחינתי. כך זה נראה אז וגם עכשיו:

wmpnowandbefore.png

אז שום דבר לא השתנה, וזה טוב.

2. לגבי IE, הוא עדיין עושה את אותם קונצים שכתבתי מקודם (שואל אותי שאלות לאישור ופתאום פותח את

ה desktop)....בכל אופן, הרצתי את קובץ האצווה ואני מצרף אותו כאן כנספח. (על שאלה 4 משום מה אין תשובה).

3. לגבי הפונטים...חוששני שלא ירדת לסוף דעתי. אני מכיר כמובן את טכנולוגיית cleartype ומשתדל להמנע

ממנה, מאחר והיא דווקא מטשטשת פונטים לדעתי (עניין של טעם), ולכן היא ביטלתי אותה. אני מפעיל אותה

רק בקריאה של קבצי ה HELP של W7 שבהם בלי cleartype זה לא נראה קריא.

מה שאני התכוונתי, הוא לאו דווקא לפונטים אלא לעובדה שמצילומי המסך שלך ניתן לחשוב שאתה עובד

על XP ולא על W7....גם הפונטים הם של XP ולא המעוגלים האלו של W7, וגם ה title bar הוא בצבע כחול

בסגנון W98 (כמו שאני אוהב...). שאלתי היתה איך גרמת ל W7 להיראות כך.

[attachment deleted by admin]

פורסם

1. אני שמח שזה עובד לשביעות רצונך.

2. בקובץ האצווה בשאילתה 1 רואים שיך לך שיוכים מיותרים לפתיחה באמצעות explorer. בשאילתה 2 רואים שיש לך כמה תוכניות לניגון מדיה. שאילתה 3 תקינה. שאילתה 4 חסרה אצלך אולי בגלל שאתה משתמש ב- FF כברירת מחדל, ולכן לא מחייב שישנה תקלה.

צירפתי קובץ טקסט שמכיל תיקון בהתאם לשיאלתות 1 ו- 3.

תשמור את קובץ הטקסט המצורך, פתח אותו ב- notepad, ושמור אותו בשם wmv-fix.reg (כדי לשמור אותו כקובץ רישום). תריץ אותו ואז תנסה שוב לנגן מ- IE

מידע נוסף בקישור הבא:

http://www.sevenforums.com/tutorials/19449-default-file-type-associations-restore.html

3. באמת לא ירדתי לסוף דעתך. כעת אני מניח שהתכוונת לערכת הנושא הקלאסית.

אתה יכול לשנות אותה באמצעות כפתור ימני בשטח ריק שולחן העבודה > Personalize > בחירה בערכת הנושא "Windows Classic". האם קלעתי הפעם?

פורסם

היי...הרצתי את קובץ הרגי'סטרי שצירפת...אך ללא הועיל...עדיין נפתחת תיקיית ה desktop.....

זה מרגיז, אבל אפשר לחיות עם זה. כמו שכתבתי, אם אני מחליף את הקידומת rtsp ב http

הכל עובד בסדר. ואולי אני בכלל צריך להתקין real player.....

בנוגע לערכת הנושא, אכן צדקת כמובן. משום מה פיספסתי את האופציה הזאת.

המון תודה על העזרה והסבלנות.

פורסם

תנסה בבקשה לאפס את הגדרות הדפדפן.

תקליד את הפקודה inetcpl.cpl בשורת החיפוש בתפריט התחל.

בחלון שייפתח גש ללשונית Advanced ובחר ב- Reset...

בחלונית שתתיפתח דאג לסמן ב- V את Delete personal settings.

לאחר מכן נסה שוב בבקשה.

פורסם

איפוס הדפדפן לא פתר את הבעיה....סורי....זה מוזר, אבל לא משהו שכרגע מטריד את שלוותי

יותר מדי.

אולי אם וכאשר אשדרג ל IE9 תיפתר הבעיה. רק שלא נראה לי שאעשה זאת....מישהו

כתב כאן שזה דפדפן שלא מתאים למחשבים חלשים (לי יש פנטיום 4), וחוץ מזה זה דפדפן שתומך

בהאצה גרפית, כמו FF4, וכתוצאה מזה טשטוש פונטים....ב FF4 אני יודע איך לבטל את זה, אבל

לא ב IE9.

פורסם

אני לא מוותר כל עוד אתה לא.

1. פתח את פנקס הכתובות באמצעות התחל > הפעלה (run) > הקלדת notepad > אישור.

2. בחלון שנפתח תדביק את התוכן שנמצא בתוך קובץ הטקסט check2-bat.txt שצירפתי:

3. תשמור את הקובץ (לחץ Ctrl+s) בשם check2.bat - כך הקובץ יישמר כקובץ אצווה (batch) ולא כקובץ טקסט.

4. תריץ את הקובץ ששמרת (check2). בסיום הריצה ייווצר קובץ טקסט באותה התיקייה בה שמרת את קובץ האצווה, וגם הוא ייקרא בשם check2. פתח אותו. הוא יפתח לך את פנקס הרשימות עם פלט מסויים. את הפלט הזה תעתיק לכאן בבקשה.

פורסם

בבקשה......

אם אפשר רק שאלה: ביצעתי בעצתך כמה שינויים ברג'יסטרי, תחום שאינו מוכר לי היטב.

כיצד אוכל לשנות בחזרה, (אם ארצה)?...

פורסם

צריך לעשות גיבוי לפני שעושים שינוי.

ישנם כמה דרכים לגבות.

הדרך הכי נוחה היא לסמן את ה"תיקייה", שהיא בעצם מפתח - key, בחלונית הניווט בצד שמאל, ללחוץ כפתור ימני ואז לבחור ב- export. זה ייצא את ערכי המפתח לקובץ reg שתוכל להריץ ובכל להחיל את ההגדרות שהיו תחתיו.

אם ברצונך לשנות מפתח ואז לחזור לאחור, פשוט תמחוק את המפתח ותריץ את קובץ הגיבוי (שמכיל את ערכי המפתח).

אם לא עשית גיבוי תגיד לי איפה עשית שינויים ואני אעביר לך את הערכים הנכונים.

מידע נוסף בקישורים הבאים:

http://support.microsoft.com/kb/256986

http://support.microsoft.com/kb/136393

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים