עבור לתוכן

מנוע מבוסס מימן

Featured Replies

פורסם

תאמין לי שאם תמלא ספינת אויר בבנזין, גם היא תוכל להתפוצץ באותה הקלות...

תהליך אלקטרוליזה הוא לא כל כך איטי, תלוי בתנאים..

לי גם נראה שהדבר שמונע את המעבר לתאי דלק הוא לחצים פוליטיים וחבל...

פורסם

אל תשכחו שבעיה נוספת היא תשתית - זה סיפור לא קל להחליף את תחנות הדלק בתחנות שמתדלקות מימן וליצור מערכת שתספק את המימן לתחנות הדלק על בסיס קבוע.

נקודה יפה, אני ואח שלי כבר דברנו על זה פעם... זה באמת צריך להיות משהו מעניין, אני חושב שיכניסו את זה בהדרגה ובעזרת חקיקה, אני מקווה.

ככה זה הולך להיות בקליפורניה בכל מקרה לפי מה שאני יודע.

פורסם

סטטיסטית מה הסיכוי שיעלה על הכביש לפני תום העשור ???

פורסם

תאורטית עוד 30-50 שנה לא תהיה ברירה, מחיר הדלק יהיה כל כך גבוה כי הוא כמעט ייגמר.

פורסם

זה לא מדוייק.

קיימת היום שיטה להפוך פחם לנפט, אבל אני לא חושב שישתמשו בה עד שבאמת יזדקקו לה.

פורסם

זה יקר וגם פחם אין הרבה. שלא לדבר על זה שפחם יותר קשה להשיג כי צריך לכרות אותו, אי אפשר לתקוע צינור באדמה וזהו.

פורסם

למרות ששימוש באנרגיית השמש להפרדת חמצן ומימן, שימוש במימן ובחמצן לאנרגיה, וחזרה על התהליך תהיה פרוצדורה מושלמת זה עדיין י-ק-ר.

מה גם שהתאים הסולריים שקיימים קיום לא יעילים ולא מחזיקים מעמד הרבה זמן.

לדעתי למימן יש עוד R&D אאאררררוווווךךךך מאוד.

פורסם

זה יקר וגם פחם אין הרבה. שלא לדבר על זה שפחם יותר קשה להשיג כי צריך לכרות אותו, אי אפשר לתקוע צינור באדמה וזהו.

זה לא נכון.

פחם הוא הרבה, אבל הרבה יותר נפוץ מנפט מהסיבה הפשוטה שזמן ההיווצרות שלו קצר בהרבה מזמן ההיווצרות של נפט.

פורסם

חברס! יש כבר מכונית כזאת בישראל! בערך....לא מימן, אבל גז אחר, פרופאן או במילים אחרות גז בישול.

http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2543

http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=1546

http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2534

זה ידוע כבר כמה שנים טובות וגז בישול עדיין תלוי על הנפט (תוצר לוואי) כול עוד לא יוצרו מכונות מחזור לזה (מתוצר לוואי של המעיים) זה עדיין מוגבל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כבר ישנן מכוניות שממונעות ע"י מימן. למעשה בפינלנד (או איפהשהו בסקנדינביה, לא זכור לי היכן בדיוק) מרבית, אם לא כל האוטובוסים ממונעים ע"י מימן.

הרעיון הוא למצוא תחליף לדלקים ממסורתיים (דיזל, נפט, פחם וכו') ולא רק בכלי תחבורה. באירופה מאד מודעים לנושא של הסביבה (בניגוד לארצינו הקטנה) ובנוסף לאכיפת החוקים שנוגעים לאיכות הסביבה הם גם מפתחים תחליפים לכל אותם הדברים המזהמים שחשבנו שאין מה לעשות לגביהם (כמו הזיהום שנוצר בשימוש במנוע דיזל/סולר) ומנוע המימן הוא חלק מזה ואיתו גם תחנות הרוח, תחנות סולריות, תחנות הידרודינמיות (שפועלות ע"י טורבינה שמסתובבת עם הזרם של המים בנהר/מפל/מפל מלאכותי מסכר). האנשים שאומרים שכל זה סתם יקר הם בורים להפליא שכן זו השקעה ארוכת תווך. אנו מוציאים המון כסף כדי לקנות פחם לתחנות החשמל שלנו כאן בארץ ומחירי הנפט מאז ומעולם לא היו מן הנמוכים, במיוחד כאשר מרבית מעצמות הנפט הן ערביות ואין להן אינטרס רב להתחלק אימנו והנפט שיש לרוסיה (בסיביר) בקושי מספיק לרוסיה עצמה. לא דיי בכך שהדלקים המסורתיים הם יקרים ותהליך ההפקה שלהם (מן הנפט) הוא מלכלך, אז הוא גם מזהם כשהוא נשרף. ישנן מדינות שראו את הנזק הנגרם ובמקום להתעלם ממנו החליטו לטפל בבעיה במספר דרכים, ביניהן פיתוח מנועים חילופיים. חבל שכאן לא לוקחים את הרעיון של האנרגיה החלופית ברצינות יתרה כי 70% משטח מדינת ישראל זה מדבר, ורוב השנה הארץ שטופת שמש לכן אפשר היה להציב קולטי שמש בנגב, והרבה, במקום הצורך לרכוש פחם למשל לתחנות הכוח, לפחות בימי הקיץ בהם השמש זורחת ואין עננים. סתם רעיון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים