עבור לתוכן

בקשר ליחידות תכנות בצבא

Featured Replies

פורסם

ניסיתי להתקבל לפני כמה זמן לגמ"א. עברתי בהצלחה את המבחנים הראשונים, אבל לצערי את המבחנים מול המחשב לא עברתי למרות שלפי מה שראיתי הלך לי ממש טוב ביחס לשאר האנשים שם.

שמעתי על ממר"מ, אבל לפני מה שהבנתי, לומדים שם הכל מ0 בקורס ואפשר להתקבל לשם בלי שום ידע בתכנות.

אז רציתי לדעת אילו עוד יחידות העוסקות בתכנות יש בצבא?

(אני לא מעוניין בעתודה)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אז לפי מה שהבנתי משם יש לי 2 אפשרויות: ממר"מ או בסמ"ח (בהתחשב בזה שההתמחות שלי היא בשפות עילאיות).

ובשני המסלולים האלה מתחילים ללמוד הכל מ0.

יש לי סופי 100 ב10 יחידות מחשבים, ועוד הרבה ידע שלמדתי לבד מתוך סקרנות. חבל לי ללכת ליחידות שכל הידע הזה ייזרק לפח.

איזה באסה

פורסם

ממר"מ זה בסמ"ח (ליתר דיוק, ההכשרות ליחידת ממר"מ מתקיימות בבסמ"ח).

פורסם

א) אין לך שתי אפשרויות, ממר"מ ובסמ"ח זה שני שמות לאותו דבר (ממר"מ זה שם שגוי אבל לא ניכנס לזה).

ב) להגיד שהידע שלך יילך לפח זה בולשיט מוחלט. עם כל הכבוד לידע שצברת לבד (ויכול להיות שיש הרבה כבוד) ממר"מ זה 1400 שעות אקדמיות של לימודים פרקטיים. גם מי שהגיע וידע לתכנת למד המון. מעבר לזה ידע לא הולך לפח - זה יעזור לך להבין יותר טוב ולהתקדם יותר מהר ובסה"כ זה עוד ידע שזה תמיד טוב.

מעבר לזה, גם אם הידע כן היה הולך לפח - אם אתה רוצה לתכנת בצבא ולהרוויח מקצוע מעולה לאזרחות אז להתחיל להיות בררן ולחפש משהו ספציפי שינצל קצת יותר טוב את מה שלמדת בביה"ס... לא יודע, נראה לי טפשי. אם יש לך אפשרות ללכת לממר"מ וזה מתאים לך, לך על זה.

פורסם
  • מחבר

אבל הייתי מעדיף ללכת לקורס שבמקום להתחיל ללמוד מ0, לפחות אני אתחיל ללמוד אחרי הנושאים של הבגרויות. ולא להתחיל ללמוד מה זה לולאות מהתחלה.

אני אלך לממר"מ אם אין אפשרות אחרת. פשוט חבל לי שלא התקבלתי לגמא, ושאין יחידה בין גמא לממר"מ.

איך זה הולך בממר"מ? אחרי הקורס כולם הולכים לאותם תפקידים? או שכל אחד לפי היכולות שלו הולך לתפקידים יותר נחשבים?

פורסם

יש הרבה מאד מקומות שונים שאפשר להגיע אליהם... יש יחידות בודדות שלפעמים מראיינות אנשים בקורס תכנות לקראת הסיום כדי 'לשלוף' אותם ישירות אחרי הקורס - אבל הרוב המכריע של הקורסיסטים מתפזר בין היחידות בלי קשר ליכולות כאלה או אחרות.

אבל כמעט בכל מקום שתגיע אליו יהיו תפקידים מעניינים יותר ותפקידים מעניינים פחות. בד"כ אתה מתחיל מהפחות ומתקדם לעבר היותר עם הזמן.

גם ביחידות הכי טובות יש תפקידים מחפירים וגם ביחידות מעפנות אתה יכול ליפול על משהו מאתגר ומעניין שתצבור בו נסיון משמעותי להמשך.

לגבי המושג 'נחשב' - מציע שתשכח ממנו. עם נחשב לא הולכים למכולת, וגם לא משוויצים בשכונה (לפחות לא עם תפקיד תכנותי 'נחשב' ;D ).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך :)

פורסם

יצא לי להכיר מישהו שגם למד מדעי המחשב בתיכון, ותהקבל לאיזהשהו תפקיד של פיתוח מערכות מידע בחיל האוויר... אני לא יודע כל כך איך הוא הגיע אליו

הוא לא חתם קבע ולא כלום, יצא לי לפגוש אותו לא מזמן, ויש לו הצעות עבודה למקומות טובים במיוחד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים