עבור לתוכן

מערכת ההפעלה נתקעת בצורה מאוד חזקה

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם מערכת הפעלה של WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT על מחשב שקניתי לפני מספר חודשים.

זה אומר שיש לי 4 ליבות ו 4 גיגה RAM ואין סיבה שהמערכת תתקע.

אחת למספר ימים כאשר הפעם האחרונה היתה אתמול המערכת נתקעת בצורה כל כך חזקה שאפילו לחיצה על כפתורי ה CONTROL ALT ו DELETE לא משחררים את התקיעה ועלי פשוט לכבות את המחשב פיזית.

לאחר מיכן כשאני מדליקו שוב לוקח למערכת ההפעלה דקות ארוכות עד שהיא עולה.

כמו כן כשאני מדליק אותו אני מקבל אפשרות בחירה האם להפעיל את המעכרת באופן נורמלי או במצב בטוח?

אם נגיד אני בוחר במצב בטוח אז אין שום בעיה והמערכת עולה מהר.

בעבר עבדתי על אותו מחשב עם XP ואני לא זוכר שסבלתי מהבעיה הזאת.

[attachment deleted by admin]

• תגובות 33
  • צפיות 5.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

:s05:

פורסם

אתה כותב שהבעיה חוזרת אחת לכמה ימים. מה קורה בשאר הפעמים? המערכת עולה מייד? ללא המסך של מצב נורמלי / בטוח?

האם יש מכנה משותף לכל הפעמים שהבעיה מתרחשת - צפית בוידיאו, שיחקת משחק, עבדת עם תוכנה מסויימת?

לאחר מכן לוקח למערכת ההפעלה דקות ארוכות לעלות, כלומר ה- POST נמשך פז"מ קצר או שגם ה- POST נמשך זמן רב?

אתה גם כותב שב- XP לא זכורות לך בעיות כאלו. האם ל- 7 התקנת את כל הדרייברים? במנהל ההתקנים אין שום סימן קריאה או סימן שאלה?

פורסם
  • מחבר

אני עובד עם מערכת הפעלה של WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT על מחשב שקניתי לפני מספר חודשים.

זה אומר שיש לי 4 ליבות ו 4 גיגה RAM ואין סיבה שהמערכת תתקע.

אחת למספר ימים כאשר הפעם האחרונה היתה אתמול המערכת נתקעת בצורה כל כך חזקה שאפילו לחיצה על כפתורי ה CONTROL ALT ו DELETE לא משחררים את התקיעה ועלי פשוט לכבות את המחשב פיזית.

לאחר מיכן כשאני מדליקו שוב לוקח למערכת ההפעלה דקות ארוכות עד שהיא עולה.

כמו כן כשאני מדליק אותו אני מקבל אפשרות בחירה האם להפעיל את המעכרת באופן נורמלי או במצב בטוח?

אם נגיד אני בוחר במצב בטוח אז אין שום בעיה והמערכת עולה מהר.

בעבר עבדתי על אותו מחשב עם XP ואני לא זוכר שסבלתי מהבעיה הזאת.

אין מכנה משותף לכול הפעמים שזה קורה, לעתים זה יכול לקרות לי בכניסה לתוכנה מסויימת ולפעמים תוך כדי גלישה באינטרנט, זה אף פעם לא קרה לי בצפיה בקובץ וידאו, ובמישחקים אינני משחק.

מה זה בדיוק POST? אני לא בטוח שאני מבין את ההגדרה הזאת אך המחשב נתקע לדעתי אחרי שלב ה POST. אחרי שהמחשב נתקע ואני מכבה אותו ומדליק הוא מגיע לשלב שבוא אני רואה את המסך הכחול שכתוב WINDOWS ולידו עיגול כחול שמסתובב וזה נמשך דקות ארוכות, ולפעמים יש מקרים שיש רק מסך שחור ואז אחרי דקות ארוכות הוא מעלה את המערכת. אני רוצה לציין שמדובר בתרחיש חד פעמי. כלומר מרגע שהוא העלה לי את מערכת ההפעלה במלואה אני כבר לא צריך לחכות דקות ארוכות בפעמים הבאות בהם אני הדליק את המחשב.

היות ואני משתמש ב WINDOWS 7 הדרייברים מזוהים באופן אוטומטי אך למרות זאת אכן שמתי לב שיש לי איזה שהוא סימן קריאה קטן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

POST - Power On Self Test. בדיקה עצמית בעת ההדלקה (או הפעלה מחדש) של המחשב.

אם אני מבין נכון כשיש תקיעה היא תמיד בשלב העיגול הכחול המסתובב, ורק פעם אחת.

ברור שאם זו בעיה שבאה והולכת, והיא הולכת אחרי אתחול אחד, משהו באתחול הזה פותר את הבעיה זמנית. רק לא ברור לי איזו תוכנה / יישום יתחילו לעבוד במצב כזה, ורק פעם אחת. אולי תוכנות תחזוקה כמו tuneup utilities. וגם כך זה אחרי הקריסה, וכנראה התוכנה / היישום האלו הם לא מה שגרמו לה.

הייתי מציע להסתכל ב- event viewer תחת system ותחת application לפני ואחרי תקלה כזו. זה יכול לשפוך אור על מה שקרה למחשב לפני ואחרי התקלה.

אם אתה מכיר ומנוסה עם ה- event viewer תנסה לבדוק. אם לא תבקש מקרוב / חבר שיודעים לבדוק, ותכתוב כאן אם יש איזשהו כיוון.

בנוסף, וכצעדי מנע כלליים, הייתי מבצע פעולות בכדי לתחזק את המחשב ובהן:

• chkdsk בכל הכוננים לטובת בדיקת ואימות תקינות הדיסק.
  • הסרת תוכנות מיותרות מהמחשב.
  • ביצוע עדכונים למערכת ההפעלה.
  • ביצוע סריקה להסרת וירוסים ורושעות אחרות.

כמעט שכחתי - לגבי סימן הקריאה, ראשית תלחץ על תצוגה --> הצג התקנים מוסתרים / נסתרים.

אם יש עוד סימני קריאה, אנא הצג אותם כאן.

אם עדיין זהו סימן הקריאה היחידי, השם די מרמז על כלי של ATI. יש לך כרטיס מסך שמבוסס על המעבד של ATI (למשל RADEON)?

מגיגול הנושא מצאתי שזוהי בעיה ידועה, אך לא ראיתי פתרון קונקרטי. אם אכן יש לך כרטיס מסך שמבוסס ATI תנסה להסיר את הדרייבר ולהתקין שוב.

אם זה לא עזר אז רצוי לבדוק אילו דרייברים נוספים נשכחו בדרך - הרי אמרת שנתת ל- windows להתקין את הכל אוטומטית. יש מצב שאת זה תצטרך להתקין ידנית. רגע לפני ההתקנה הידנית תבצע עדכונים למערכת ההפעלה, שכן בעדכונים נכללים עדכונים לדרייברים.

בהצלחה!.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך הפעם דרך הדיסק של לוח האם. אף על פי כן עדיין יש לי את סימן השאלה.

אני מקווה שאולי התקנת הדרייבר תפתור לי את בעיית התקיעות של המחשב. זאת אדע בימים הקרובים.

סרקתי את המחשב עם אנטי וירוס ולא נמצאו וירוסים כל שהם.

היכן אני מוצא את תצוגה>הצג התקנים מוסתרים>נסתרים?

לגבי ה chkdsk עדיין לא ניסתי כי אני מחכה לראות האם המחשב יתקע שוב אחרי שהתקנתי לו את הדרייבר של כרטיס המסך, וכך גם לגבי התוכנה שהמלצת לי עליה . לגבי "הייתי מציע להסתכל ב- "event viewer תחת system ותחת application" מערכת ההפעלה שלי בעברית האם תוכל להסביר לי כיצד למצוא זאת במערכת הפעלה בעברית?

אמשיך לעדכן אם הבעיה תימשך.

תודה על העזרה

פורסם

לגבי הדרייבר, תנסה להתקין ידנית באמצעות לחיצה פעמיים על "ATITool Driver" --> לך ללשונית "מנהל התקן" --> בחר ב- "עדכן מנהל התקן" --> בחר ב- "סייר / חפש במחשב מנהלי התקנים" --> לחץ על "סייר" ותקבע את המיקום של מנהל ההתקן --> לחץ על "הבא". במידה ומנהל ההתקן שמתאים ל- "ATITool Driver" נמצא במיקום שהצבעת אליו הוא יותקן. במידה ולא אתה יכול לנסות שוב, רק הפעם במקום לבחור ב- "סייר / חפש במחשב מנהלי התקנים", בחר ב- "חפש אוטומטית לעדכונים ומנהלי התקנים".

ה- "תצוגה" --> "הצג התקנים מוסתרים / נסתרים" נמצאת במנהל ההתקנים. אתה יכול לראות את "תצוגה" בתמונה השנייה שפרסמת.

לגבי ה- event viewer, תריץ את הפקודה eventvwr.msc. שם תוכל לראות את תתי הקטגוריות "יישום" ו- "מערכת". עם זאת אם אינך מכיר את הכלי ומנוסה בו, כדאי להתייעץ עם קרוב / חבר שכן.

אני מקווה שכל התרגומים שעשיתי מאנגלית לעברית מספיק קרובים.

בהצלחה!.

פורסם
  • מחבר

את הדרייבר עם סימן הקריאה הסרתי היום לפני שקראתי את תגובתך.

מה שכן עשיתי לדרייבר זה כבר מספר פעמים חפש עידכונים אוטומטית.

בדקתי עכשיו בתצוגה>הצג התקנים מוסתרים ולא מצאתי שום סימן שאלה או קריאה.

ביינתיי כבר עברו 8 ימים מאז הפעם האחרונה שנתקעה לי המערכת ואני מקווה שלא תיתקע יותר.

במידה והיא תיתקע אני אמשיך לעשות את שאר הדברים שציינתה פה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

בשמחה.

לגבי ההסרה של הדרייבר, אם לא הפעלת מחדש את המחשב מאז, או שתבצע סריקה לשינויים בחומרה, אז לא תראה את סימן הקריאה.

אני ממליץ לך לבצע סריקה לשינויים בחומרה, כדי שאם שוב ה- ATITOOL הזה יקפוץ תוכל לנסות להתקין לו את מנהל ההתקן ידנית.

כדי לבצע סריקה לשינויים בחומרה אתה יכול פשוט לעמוד בראש העץ של מנהל ההתקנים - בתמונה של זה "זוהר" (שם המחשב), ואז לחץ על פעולה --> סרוק שינויים בחומרה (שוב, התרגום הוא בערך).

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני נאלץ שוב לחזור לדיון הישן שפתחתי לפני מספר חודשים.

עשיתי כבר את כל מה שנכתב כאן ושום דבר לא פותר לי את הבעיה המטרידה הזאת.

המעניין זה שרוב התקיעות קורות שאני מנסה לפתוח סרט ב YOUTUBE. אז אני מקבל כתובית למעלה שהאתר אינו מגיב, יש לי עיגול כחול שמסתובב מספר שניות ולאחר מיכן הסמן של העכבר נתקע, ומה שנותר לי לעשות זה לאתחל את המחשב באופן ידני.

לאחר האתחול כשאני פותח את האקספלורר אני מקבל הודעה האם אני רוצה לשחזר את הדף האחרון בוא ביקרתי או לגלוש לדף הבית?

כשאני בוחר באופציה שחזר את הדף האחרון בוא ביקרתי, אין לי שום בעיה לפתוח ולצפות בסרטון שתקע לי רק לפני שתי דקות את המחשב.

ניסתי גם לעבוד עם דפדפן אחר כדי לשלול אפשרות של בעיה בדפדפן, אך גם זה לא עזר.

המערכת שאני משתמש בא אינה חוקית אך עברה אקטיבציה על ידי תוכנה בשם WINDOWS LOADER, ועוברת ללא בעיה אימות חוקיות באתר של מייקרוסופט.

האם לדעתכם מקור הבעיה טמון במערכת?

האם תיקון מערכת יכול להוביל לפתרון הבעיה?

פורסם

מה רואים במציג האירועים (event viewer)?

חוץ מהפעם האחרונה (או הפעמים האחרונות) שהמחשב נתקע בגלל youtube, האם הוא נתקע במצבים אחרים?

תנסה בבקשה להסיר את נגן הפלאש ולהתקין את הגרסה האחרונה.

אתה יכול להורידה כאן.

פורסם
  • מחבר

ביומן האירועים כתוב לי המערכת בצעה אתחול מחדש מבלי לבצע כיבוי נקי תחילה, שגיאה זו עלולה להגרם במקרה שהמערכת מפסיקה להגיב, קורסת או מאבדת את החיבור לצריכת החשמל באופן פתאומי.

אני מניח שהודעה זו מדברת על זה שכיביתי באופן ידני את המחשב.

יש לי את הגירסה האחרונה של נגן הפלאש אך ראיתי שיש לי גם איזה שהוא פלאג שאולי הוא מה שגורם לבעיה של התקיעות.

בכול מקרה אסיר את שתיהן ואתקין את נגן הפלאש שנית.

חוץ מ YOU TUBE המחשב נתקע בכתבות וידאו. באתרים רגילים לא זכור לי שהוא נתקע.

אעדכן בהמשך אם זה הצליח.

פורסם
  • מחבר

לצערי הרב גם התקנת נגן הפלאש מחדש לא עזרה והמחשב ממשיך להתקע.

האם יש עוד פתרונות?

פורסם

תן צילום של ה RESOURCE MONITOR (ב TASK MANAGER) שלך כשזה נתקע.

פורסם

מה עוד מופיע במציג האירועים?

תתמקד בלוג האפליקטיבי (application) ובלוג המערכת (system).

האם כל קטעי הוידיאו שתוקעים אותך מבוססים flash?

האם ישנה חבילת מקודדים שמותקנת אצלך?

אילו תוכנות וידיאו מותקנות אצלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים