עבור לתוכן

צליל מעצבן

Featured Replies

פורסם

לאחרונה המחשב שלי מפיק צליל מעצבן(ולא זה לא מהרמקולים)

המערכת הפעלה עובד והכול אם היו ספקות

אך פתאום באמצע השימוש המחשב מתחיל לעשות צליל ארוך ומעצבן ואני צריך לשחק איתו(לתת לו מכות להזיז אותו וכו' ולוקח זמן עד שזה נירגע קצת) אבל אז שום מתחיל מחדש...

מה זה הדבר הזה?

שווה לנתק את הרמקול אם זה במקרה זה?או שזה מאוורים?

תודה מראש

פורסם

אם זה לא מהרמקולים אז זה כנראה נובע מהמארז (רעידות, התנגשות של חלק בחלק אחר, מאוורר שפוגע בכבל כלשהו ועוד כל מיני אפשרויות).

ראשית עליך לזהות את מקור הצליל, כשהוא מופיע פתח את דופן המארז ונסה לאתר מהיכן הוא מגיע (או לפחות מאיזה אזור, של הכוננים הקשיחים, מאוורר כלשהו כמו של גוף קירור המעבד או הכרטיס הגרפי). כשאתה מאתר אותו תעלה פרטים נוספים לגביו ואולי יהיה אפשר להמליץ על פתרונות. כמו כן נסה לתאר קצת יותר טוב מהו אופי הצליל, האם זמזום, רעידה או נקישה, אחר?

פורסם
  • מחבר

הוא סוג של זמזום כזה...

פתרון יצירתי שיצא לי הוא לשים על המארז צרור מפתחות ופתאום הפסיק הרעש כלא היה...

יש לך מושג איך זה?!

והאם אני צריך לדעוג שיש צליל כזה.?

פורסם

השיטה היחידה לאתר את מקור הרעש זה רק לפתוח את המארז ולהשתמש בחוש השמיעה

אתה גם יכול לנסות לעצור כל מאורר לשניה ולבדוק אם הרעש נעלם

פורסם

אם הנחת עליו צרור מפתחות (באותה מידה אתה יכול ללחוץ על המארז קלות עם האצבע בנקודה שזה הנחת את המפתחות כדי לבדוק אם גם אז הצליל נעלם) כנראה שמדובר ברעידות של שלדת המארז. סיבה לדאוג כנראה שאין (כי סביר הלניח שמדובר ברעידות של שלדת המארז) אבל כדאי לברר לעומק מה מקור הרעישות ובשביל זה יש לפתוח את המארז ולנסות לאתר את הנקודה המדויקת שממנה מגיע הרעש.

פורסם

תבדוק את המקומות שבתמונה

מאווררים - תעצור אותם אחד אחד לבדיקה (את המאוורר של הספק תעצור אם קצה של אזיקון מפלסטיק כדי שלא תתחשמל ולא תשבור את המאוורר)

כונן קשיח - אם הא מחובר חלש (אם 1 - 2 ברגים במקום 4 / ללא תמיכה מהצד השני) הוא יכול לעשות את הרעש הזה מרעידה אל המארז, וזה לא טוב לדיסק. תחזק אותו כמו שצריך אם 4 ברגים או 2 ברגים + תמיכה קפיצית מהצד השני

חוטים - יכולים להיתקע במאוורר כך שהוא "מכסח" אותם

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מה זה קצה של אזיקון?

פורסם

ושלא יהיה קשיח (יכול לשבו את המאוורר) או ממתכת (מעביר חשמל) !

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם אתה נותן מכות למחשב והוא "נרגע" אז נדמה לי שזה מאחד המאווררים ,

תנסה לפתוח את המחשב ולשמוע מאיפה נובע הרעש בעזרת זה שתעצור את פעולת הסיבוב של המאווררים עם היד ואז תראה באמת

מה מקור הרעש המעצבן שלך

פורסם

לא לתת מכות למחשב !

סיכוי גבוהה שהדיסק/ים קשיח ינזקו כתוצאה מכך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים