עבור לתוכן

יש אפשרות לשוכר דירה להשכיר אותה לגורם שלישי??

Featured Replies

פורסם

ככה יש לי מצב בעייתי טיפה...

אני כרגע משכיר את דירה לאדם מסוים שאיתו סגרתי חוזה

בבית כרגע גרה הבת שלו (מפלצת), שאין לי שום כוונה לבוא איתה במגע!!

הבחור רוצה להעביר את החוזה אליה!

כאמור אני לא רוצה לבוא איתה במגע והשאלה היא אם הם יכולים לסגור ביניהם חוזה ולהעביר את השם על שמה??

(כל הסיפור סובב סביב זה שהיא צריכה לקבל החזרים על השכרת הדירה מהרשויות )

פורסם

מאוד תלוי בחוזה שהחתמתה אותו אליו

תבדוק את החוזה

בגדול אני לא הייתי מסכים בשום פנים ואופן שגורם שלישי ישכור את הדירה

בנוסף לזה לא הייתי מוכן שאף אחד שלא חתום על השכירות יתגורר בה

תבין שיש בארץ עניין של דיר מוגן ובמקרים כאלו מסובך לפנות אותו מהדירה

חלק מהחוזה זה למנוע מצב כזה ועם המפלצת עברה לגור בדירה בלי חוזה תפנה אותה לפני שיהיה לה מעמד

במצבים כאלו חשוב לדאוג בחוזה שאף אחד לא יוכל לקבל מעמד של דיר מוגן גם עם יגור בדירה 2000 שנה

ומי שגר בלי חוזה יחשב לפולש ולא לדיר

פורסם
  • מחבר

זה כתוב בוודאות בחוזה שאין לו זכאות לדיר מוגן...

בכל אופן כבר סגרנו חוזה לפני כחודשיים, וכרגע הבת שלו גרה שם, אין לי בעיה אם זה..

אבל הבעיה היא שהוא כרגע לא משלם ארנונה, וזה כתוב בחוזה שהוא חייב לשלם ארנונה - הוא דורש להעביר את החוזה לבת שלו ואני לא מוכן לזה.

אז יש שני אפשרויות.. שהם יסגרו ביניהם מה שהם רוצים בלי לערב אותי ( ואני מקווה שזה אפשרי), או שפשוט אני מוציא אותם משם

ידוע לך אם דבר כזה אפשרי???

פורסם
אבל הבעיה היא שהוא כרגע לא משלם ארנונה, וזה כתוב בחוזה שהוא חייב לשלם ארנונה - הוא דורש להעביר את החוזה לבת שלו ואני לא מוכן לזה.

אז יש שני אפשרויות.. שהם יסגרו ביניהם מה שהם רוצים בלי לערב אותי ( ואני מקווה שזה אפשרי), או שפשוט אני מוציא אותם משם

1-דיר שמתחיל להפר חוזה תעיף אותו כמה מוקדם שאפשר (לא פיזית אבל תתחיל בהליכים עם דואר רשום (ושמור עותקים )

2-תעיף את הבת מהדירה בטיל -היא להבנתי לא חתומה על החוזה ועם היא תיתנחל שם מספיק זמן ככה המדינה המטומטמת שלנו תיתן לה זכויות ויהיה לך בלגן

עם היא רוצה לישאר שתחתום על חוזה חדש ותשלם כל מה שצריך

ודרך אגב אני לא הייתי סומך על דירים לשלם וועד\ארנונה\וכו

אני הייתי מכליל את הסכומים בשכירות ומשלם בעצמי -ככה אין לך חובות בהפתעה לארגונים שלוקחים ריבית גבוה ושכר עורך דין אסטרונומי על איחורים

חלק לוקחים 500 שקל על כל מכתב מעורך דין -אתה לא רוצה את הבעיה הזאת

חוץ מזה ככה גם אתה "מוכן למלחמה" ישר שהדיר עושה בעיות בתשלום ויכול לפעול ישר

מהירות הפעולה מאוד חשובה בישראל במקרים כאלו

פורסם

תלוי מאוד מה כתוב בחוזה שחתמתם עליו. לדוגמה, בחוזה שחתמתי עם בעלת הדירה שלי מופיע הסעיף הבא:

השוכר מתחייב לא להעביר לאחר זכות כלשהי הנובעת מחוזה זה ובכלל זה לא להשכיר ולא להעביר לאחר את המושכר או כל חלק ממנו ולא למסור לאחר חזקה במושכר בתמורה או שלא בתמורה, אלא אם נתקבלה לכך הסכמת המשכיר בכתב מראש.

החוזה הוא חוזה סטנדרטי, ככה שסביר להניח שהסעיף הזה מופיע בחוזים אחרים גם כן.

אני לא יודע מה הדין אם לא מופיע כזה סעיף, אבל בעקרון אם הסכמת באופן מפורש לזה שהבת שלו תגור שם אז זה מתחיל להיות בעייתי. בכל מקרה, מי שאחראי על תשלום הארנונה הוא מי שחתום על החוזה.

פורסם
  • מחבר

כן אבל השאלה היא אם מותר בחוק לשוכר דירה לשכור למישהו אחר...

כל עניין החוזה אני לא חושב שיש עם זה בעיה כי אני פשוט אבקש ממנו לחתום לי על חוזה חדש - זאת האופציה היחידה שאני מותיר לו.!! השאלה אם זה חוקי, אני בכל אופן מסכים בהחלט!!

פורסם

החוק פה זה לפי החוזה ולא סתם עושים חוזה שכירות

בלי חוזה שכירות הכל היה פרוץ והיה מותר לו להשכיר את הדירה גם לגרגמל ולדרדסים

אני בכל אופן מסכים בהחלט!

להסכים לתת לו להשכיר לגורם אחר ?-זה טימטום ענק בדירות מגורים רגילות

יש מקומות מסוימים (לא דירות מגורים ) שאפשרות כזאת כלכלית וטובה -(כמובן עם חוזה מורכב שלא ידפוק אותך )

לדוגמה למישהו יש קניון שהוא לא רוצה לנהל ואז הוא משכיר את כל הנכס לחברה שתנהל אותו (סתם דוגמה )

במצב כזה אין ברירה והחברה תשכיר לגורמים שלישים במצבים מסוימים אפילו עד 4 (חנות בתוך חנות לדוגמה )

בבית מגורים לא עושים את זה והחוזה בדרך כלל הרבה יותר פשוט

לתת לגורם שלישי צריך להיות חוזה מיוחד וחבל ליסתבך

פורסם

גם אם מישהו אחר חתום על החוזה זה לא בהכרח מחייב שהוא יגור שם, זה רק אומר שהוא צריך לשלם על זה...

כלומר, אם הוא עוזב את הדירה והבת נכנסת לגור בדירה אבל הוא ממשיך לשלם לך (אפילו אם זה רק כסף שהיא מעבירה לו) אז אני לא רואה כאן שום הפרה של החוזה.

שוב, זה שמישהו חתום על החוזה והוא שוכר את הדירה לא אומר שהוא גם צריך להיות זה שגר בה... (אלא אם כן יש סעיף שמגביל מי יהיו הדיירים בחוזה)

פורסם

שוב, זה שמישהו חתום על החוזה והוא שוכר את הדירה לא אומר שהוא גם צריך להיות זה שגר בה... (אלא אם כן יש סעיף שמגביל מי יהיו הדיירים בחוזה)

בגלל זה מגבילים בחוזה

במיוחד שבארץ יש חוקים מטומטמים כמו דיר מוגן

פורסם

בחוזה סטנדרטי (שמצאתי באינטרנט) יש את הסעיף הבא:

אסור לו למסור החזקה בדירה ולא להרשות לאחר לגור בה

וזה מובן.

השאלה היא מה קורה אם הבת גרה בדירה מלכתחילה, ואז הוא עזב את הדירה.

שים לב שיש לך ערבונות שלו. בכל מקרה שהוא לא מתנהג כמו שצריך אתה יכול לאיים עליו, ולאחר כמות זמן שמוגדרת בחוזה אתה תוכל גם לממש אותן. צור קשר עם הערבים שלו. הם בטח יפעילו עליו לחץ.

הכל תלוי בחוזה שחתמת איתו. למה שלא תעיין בו ותמצא את כל התשובות שלך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים