עבור לתוכן

חייב עזרה בוחן טכנאי- PC

Featured Replies

פורסם

אני לומד טכאני PC ונחתו עלי עם בוחן, אני צריך לדעת שלושה הבדלים בין ממשק - IDE לממשק SCASI, בגדול אני יודע שממשק - SCASI יכול להכיל 8 התקנים לעומת - IDE,

- SCASI יקר מ- IDE וכו', יש מצב לעזרה?

פורסם

גוגל איט, בכל מקרה זה דיי טיפשי להשוות בין SCSI לבין IDE, מדובר על תקנים שונים לגמרי, SCSI זה התקשרות בבסיסו, מדובר על סט פקודות וסט נפרד של תקנים לתווך פיזי(חיבורים בשבילך), בעוד שIDE זה תקן פיזי לחלוטין וסט הפקודות שמתמשים בו על מנת לתקשר עם התקנים הם תקנים כמו SCSI, ATA וATAPI(שמבוסס ברובו על SCSI במילא)...

פורסם

אני יודע שזה ממש longshot, אבל יש מצב שניסית לחפש בגוגל?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי אבל הכול התערבב לי בראש.

שאלה שניה : איך לחבר 4 התקנים מסוג - IDE כאשר שניים מהם דיסקים קשיחים ושניים DVD?

לכל כבל IDE יש 2 חיבוריםMASTER ו SLAVE, הכי נכון יהיה לחבר את 2 הכוננים הקשיחים על אותו

כבל כאשר אחד מהם מוגדר בגאמפרים כ MASTER והשני כ SLAVE, אותו דבר עם ה DVD.

אבל אני לא בטוח עם זה נכון

פורסם

ג'אמפר?אין יותר ג'אמפרים

והדרך שהצעת נכונה

פורסם

הדרך שלך נכונה, רק שים לב שאתה מדבר על IDE מסוג PATA.

בIDE מסוג SATA, אין ג'מפרים וכל כבל מיועד להתקן בודד.

פורסם

אתה בטוח שזה לא מבחן בהיסטוריה ?

לדייק זה חשוב אבל גם חשוב להתייחס לIDE וSCSI (וSATA וכו..) כשמות מקובלים לגרסאות וסוגים שונים של בקרי וכונני מידע.

עד היום כמעט כל אדם בעולם יבין מה תגיד כשתאמר הרדיסק IDE.

אף אחד לא יתבלבל ויחשוב שאתה מדבר על SATA.

בתכלס כל מה שאתה צריך לדעת זה מה זה ולאיפה זה מתחבר.

ג'אמפרים צריך רק כשמתעסקים עם כוננים או חומרה ישנה. (גם לשימושים שונים בלוחות, עד היום)

בIDE/PATA עשו בהם שימוש לקבוע MASTER SLAVE CABLE-CONNECTED, כדי להגדיר מי הבוס שלא תהיה התנגשות.

בSATA גם עשו בהם שימוש, להגדיר מצב תאימות לגרסה קודמת.

בSCSI לא זוכר, לא יצא לי להתעסק עם זה הרבה.

הם משמשים גם את היצרן לצורך בדיקות במפעל או משהו דומה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, בגדול הקורס שלנו מתחיל מ- 0, הקורס שלנו מייעד אותנו להיות לא עוד "סתם טכנאי PC", כששאלנו את המורה שלנו למה הוא מלמד אותנו דברים שיוצאים מהעלום אטוטו אז הוא אמר " כשתתקלו בזה מה תעשו עם לא תדעו", בגדול רק התחלנו נשאר עוד 8 חודש מ- שנה.

בקיצור שאלה אחרונה: כיצד עלי לקבוע דיסק אתחול בחיבור - SCASI? מה עלי לג'מפר בסוף הקו?

פורסם

ג'אמפר?אין יותר ג'אמפרים

והדרך שהצעת נכונה

תתפלא, אבל יש. במוסדות שרוצים לחסוך בכסף, ויש הרבה כאלה, עדיין משתמשים במחשבים עם רכיבים ללא חיבורי SATA.

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לענות לי על השאלה ? זה חשוב .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים