עבור לתוכן

עזרה לשידרוג רוב המחשב

Featured Replies

פורסם

אז כחה אני רציתי לקנות את הכרטיס מסך GTX460 וואני עדיין רוצה אבל אמרו שהמעבד שלי מאוד חלש

אז עכשיו החלטתי לקנות את הכרטיס ואם הזמן לשרג למעבד

אז התקציב שלי בערב 650 שקל לא יותר

הלוח אם שלי : g31tm-p35

הספק כוח שלי ( שאני יקנה ) SS 500 WATT

הכרטיס מסך שלי ( ש אני יקנה ) GTX460

עכשיו יש לי 2 גיגה ראם DDR 2 וחשבתי להוסיף עוד 1 עדיף להוסיף 2 ? אם כן אני ירגיש תהבדל ?

ועכשיו לסיום מעבד , אני שבתי לבנתיים על זה מעבד Intel Core 2 Quad Q8400 Tray

המעבד הזה מספיק טוב לכרטיס מסך הזה?

אם לא אז מה אתם אומרים שווה להחליף ?

פורסם

אל תחליף הכל בבת אחת.

הייתי מציע להחליף את הספק וכרטיס המסך ולראות איך זה זז, המעבד שלך (אם אני זוכר נכון -E7500?) לא אמור לעשות בעיות- אומנם לא הכי חדש אבל ברוב המשחקים לא יהווה צוואר בקבוק. בנוגע לזכרונות- לפי מה שאני מכיר את הדגם של לוח-האם שלך, יש לו רק 2 חריצי זיכרונות. כמה מהן תפוסים עכשיו?

אם רק אחד תפוס לך, אתה יכול להוסיף עוד סטיק של 2GB (עולה פחות מ-150 שקלים) ומומלץ שתשים מערכת 64 ביט על מנת שתנצל את כל הזכרון.

או לחילופין, אתה יכול לחכות כמה חודשים ולראות מתי המעבד שלך יתחיל להוות מגבלה ואז להחליף את השילוש (מעבד+לוח+זכרונות). גם עכשיו אתה יכול לנסות למכור את הנוכחיים, לראות כמה תקבל ובדוק אם משתלם לך לרכוש שילוש חדש.

להחליף עכשיו או בכלל למעבד ישן יחסית שמתאים לסוקט שכבד נכחדה ולשלם עליו לא מעט זה לא מעשה חכם, בעיקר אם תקבל שיפור על כמה אחוזים בודדים במשחקים היותר כבדים שדרושים יותר מהמעבד.

פורסם
  • מחבר

אל תחליף הכל בבת אחת.

הייתי מציע להחליף את הספק וכרטיס המסך ולראות איך זה זז, המעבד שלך (אם אני זוכר נכון -E7500?) לא אמור לעשות בעיות- אומנם לא הכי חדש אבל ברוב המשחקים לא יהווה צוואר בקבוק. בנוגע לזכרונות- לפי מה שאני מכיר את הדגם של לוח-האם שלך, יש לו רק 2 חריצי זיכרונות. כמה מהן תפוסים עכשיו?

אם רק אחד תפוס לך, אתה יכול להוסיף עוד סטיק של 2GB (עולה פחות מ-150 שקלים) ומומלץ שתשים מערכת 64 ביט על מנת שתנצל את כל הזכרון.

או לחילופין, אתה יכול לחכות כמה חודשים ולראות מתי המעבד שלך יתחיל להוות מגבלה ואז להחליף את השילוש (מעבד+לוח+זכרונות). גם עכשיו אתה יכול לנסות למכור את הנוכחיים, לראות כמה תקבל ובדוק אם משתלם לך לרכוש שילוש חדש.

להחליף עכשיו או בכלל למעבד ישן יחסית שמתאים לסוקט שכבד נכחדה ולשלם עליו לא מעט זה לא מעשה חכם, בעיקר אם תקבל שיפור על כמה אחוזים בודדים במשחקים היותר כבדים שדרושים יותר מהמעבד.

כן יש לי E7500 ואמרו שיהיה צוואר בקבוק יש לו רק ליבה כפולה ו GTA IV שאני רוצה לשחק בעיקר דורש מרובעת

וכן אני קודם כל משדרג ספק כוח וכרטיס מסך אחרי כזה זמן אני אקנה מעבד חדש

יש לי עוד מחשב שני יש שמה DDR 2 כמו פה אבל אני לא ידוע אם מתאים שמה החברה KINGSTON ופה מושקין

אה ואחי למה זה משתלם המעבד Q8400 זה מעבד יותר טוב מכל בחינות מהמעבד שיש לי עעכשיו

פורסם

GTA IV הוא משחק שאינו בנוי כראוי. עם המערכת שלי (מפרט בצד) המשחק פה ושם עושה בעיות לכן אם הוא מדי פעם ירוץ לך על FPS נמוך- קח בחשבון שגם במערכות כבדות יותר הוא רץ ככה- אל תקח את המשחק הזה כבנצ'מרק. ברוב המוחלט של המשחקים המעבד שלך יוצר צוואר בקבוק קטן עד לא מורגש, אם בכלל כמובן. לשדרג ישר את המעבד מבלי לבדוק קודם זה לא דבר חכם, אל תעשה זאת. ראיתי את הדיון השני שלך ואני יכול להגיש לך שאם זה מה שהם אמור לך- הם טועים ללא ספק.

מבחינת זיכרון החברה לא ממש משנה, מה שמשנה זה התדר והתזמונים (CL). אם הם דומים/זהים נסה לחבר ולראות האם המחשב מזהה וזה עובד תקין.

מעבד Q8400 חזק יותר מהמעבד שלך ויתן פה ושם אקסטרה FPS למשחקים תומכים בריבוי ליבות, לא יותר מזה. הפרש הביצועים בינו לבין המעבד הנוכחי שלך לא שווים את המחיר (אם כבר, באיזה מחיר חשבת לרכוש אותו?). לדעתי אם אתה רואה שהמעבד הנוכחי מגביל אותך בהרבה (מה ששוב אני אומר- הוא כנראה לא) עדיף כבר שתמכור את כל השילוש הנוכחי שלך ותקנה אחד חדש מודרני.

פורסם
  • מחבר

כן זה בדיוק מה שחשבתי

עוד פעם חח -

אני מחר קונה כרטיס מסך ומעבד

אם הכל עובד מצוין ואני מבסוט אני לא קונה כלום אבל אם לא אז אני יקנה מעבד וזכרון, כחה אתה היית עושה לפחות ? חח

וראיתי מעבד ויש הפרש של 300 שקל והוא גם נראה לי מאוד טוב המעבד : I5 760

הוא מעבד טוב ?

פורסם

אתה מתכוון שאתה קונה כרטיס וספק (ולא מעבד).

אם הכל עובד מצויין- מעולה.

אם לא- זה כבר שיקול לך. נסה לשים את השילוש למכירה, תוסיף כמה מאות שקלים לרווח שתקבל ותקנה מערכת מבוססת AMD משתלמת או אינטל מהסדרה החדשה שמעט חזקה יותר וכאילו יש לך מחשב חדש (מעבד i5-760 כבר לא משתלם היות וסדרה חדשה ומעודכנת יותר יצאה). על המעבד אין ממש טעם לדבר עכשיו עד שתראה איך המערכת שלך עובדת עם הכרטיס והספק החדשים.

פורסם
  • מחבר

טוב תלדוה רבה על העזרה רק עוד שאלה חח

אם אני מכניס את הכרטיס מסך ויש צוואר בקבוק הוא לא נהרס ? כאילו אם אני ישים מעבד ומה שהיה מקודם הכרטיס עצמו לא נהרס.. מקווה שהבנת אותי

פורסם

לא, ממש לא.

במידה וכן יהיה צוואר בקבוק, אתה פשוט תראה פה ושם שהמשחק מקרטע טיפה (ניתן לבדוק שזה אכן צוואר בקבוק מהמעבד אם תפתח לדוגמא ברקע את מנהל המשימות, תשחק משחק כבד, תמזער ותראה בגרף האם הוא קופץ עד הסוף).

פורסם
  • מחבר

טוב אחי תודה רבה אני ממש מודה לך מחר אני קונה את הדברים תודה רבה!

פורסם

לקח לך רק 11 יום להפנים את מה שאמרו לך,טוב, לפחות בסוף נפל האסימון.

פורסם

אתה על תקן מחלק הציונים כאן,לא כולם מהירי מחשבה והחלטה כמוך....

פורסם
  • מחבר

בהתחלה חששבתי על מחשב חדש אחרי זה כל מני שטיות החלפתי את דעתי לפחות 4 פעמים שונים

לפחות היום ב 6 כחה ( אני מקווה ) אני קונה תכרטיס סוף סוף

פורסם

אין ספק שלשמעו את המילים "אחי י'שך מחשב גרוטאה שלא יריץ סוליטר דו קרב, אתה חיייייייייייייייב!!! לקנות מחשב חדש הינה מפרט פצצצצצה בשבילך" מעורר את בלוטת החשק שבתורה גורמת לעיקצוץ באצבעות ובישבן המלווים בחלומות רטובים על המחשב המושלם, בדיוק בנק' זו יש לקחת נשימה עמוקה ולהאזין לקולות אחרים בפורום שמטרתם היחידה היא טובתך ושלום כיסך, לך לקח 11 יום יש כאלה שלא הבינו מעולם ושרפו כסף על חזיון תעתועים.

תתחדש ותהנה.

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים